niestety narazie zbieram kase na puszkę, a trudno mi to przychodzi :( ale w sierpniu mam mieć lepiej opłacalną pracę, więc mam nadzieje, że coś się zmieni..
Wersja do druku
Pozdrawiam serdecznie amatorów Canona :-)
Na razie głównie czytam forum, bo wiedzy technicznej wciąż brak i próbuję się zdecydować na nowe obiektywy i dzięki Waszym tekstom coś się tam krystalizuje :-)
Pozdrawiam ciepło,
Kaliope
Czytam, czytam i czytam już ponad 2 lata te inspirujące forum i w końcu przyszedł czas się przywitać i podyskutować :grin:
Pozdrawiam :-D
Maciej
Po 4 latach, odkąd zły człowiek był zabrał mi z domu całą torbę, jeszcze z analogiem, szkiełkami... w końcu usłyszałem ten dźwięk migawki (a może bardziej lustra)
Ahhhh...
pozdrawiam wszystkich
Witam.
Może krótko o sobie (no może raczej o aparacie).
Pierwszy aparat, który mnie sobą zainteresował to prosty kompakt - Sony CyberShot DSC-S80. Bawiłem się nim kilkanaście miesięcy, a gdy nieuchronnie zbliżały się moje 18 urodziny, to mogłem od razu przeskoczyć na jakąś porządną lustrzankę. Początkowo chciałem kupić Nikona D80, ale potem zacząłem przymierzać się do Pentaxa K10D. Postanowiłem jednak nie naciągać rodziców aż tak bardzo, zatem wybór padł na Canona 400D, którego dostałem za 2500zł, do tego zwrot 310 (który właśnie realizuje się) - cena śmieszna, a w wielu opiniach aparat ten znacząco nie ustępuje D80, który jest prawie że dwa razy droższy. Z Canonem w rękach przez kilka tygodni bawiłem się strzelając zdjęcia różnym ruinom budynków, psu, krajobrazom, aż w końcu doszedłem do wniosku, że kitowy obiektyw nie bardzo mnie zadowala. Teraz czekam na 70-210, który mam nadzieję nabyć w najbliższej przyszłości.
Właściwie nie wiem po co to napisałem, zapewne z nudów.
Dodam jeszcze, że poza fotografią, bardzo mocno interesuję się grami konsolowymi, które zbieram (przeszło 300 pozycji), jak i same konsole (ponad 20 gratów). Sporo czytam (jeszcze niedawno męczyłem niemieckich filozofów, teraz przerzuciłem się na coś lżejszego - Marquez z kolekcji Dziennika), oglądam dużo filmów (różnych, z naciskiem na klasykę), a przy pracy przy komputerze zawsze leci jakaś muzyka w tle (głównie dokonania Kazika Staszewskiego, ostatnio Piosenki Toma Waitsa i Poligono Industrial).
Pozdrawiam serdecznie.
(avatar przedstawia rycerza ze świetnej, starej gry na komputery - The Elder Scrolls II: Daggerfall)
Trafiłem na CB przypadkiem i.....zostałem. CB uzależnia.
Czas się przywitać więc Witam Wszystkich Serdecznie !
Witam!
Czytam CB od paru miesięcy no i stało się - kupiłem w końcu moje pierwsze lustro. 400D z KITem. Zarejestrowalem sie na forum i czytam dalej :D
A teraz postanowilem wystawić pod ostrzał krytyki moje pierwsze próby.
Zapraszam na http://picasaweb.google.com/temperownik
a wypowiadać można się tu.
Witam wszystkich.
Właśnie kupiłem swoją pierwszą w życiu lustrzankę - 400D z obiektywem kitowym narazie (niestety sądząc po opiniach na temat kitowego szkiełka 18-55). Tak dokładnie to nie kupiłem jeszcze bo odbieram jutro, choć już w rękach trzymałem.
Wcześniej miałem tylko kompakty A200 i A75 i kilka razy bawiłem się pożyczonymi od znajomych 300D, 350D i Nikonem D70, ale wszystko na automacie, bo z manualem (trybem foto, nie instrukcją obsługi) jeszcze się nie zaznajomiłem, ba, nawet z półautomatami jestem niezaznajomiony.
Tak czy inaczej jesli Bóg da to od jutra będę posiadaczem czterysetki i bardzo mnie ta myśl cieszy. :D
Gdyby kogoś interesowały moje skromne (dosłownie - bo tylko jedno foto narazie) fotowypociny to zapraszam na http://plfoto.com/899806/zdjecie.html# (to akurat zrobione D70) (tak, wiem, że zły WB i przekadrować by się przydało)
Mam nadzieję, że troszkę tu się douczę teorii (choć jako taką już posiadam) i doznam pomocy bardziej doświadczonych użytkowników. Witam zatem wszystkich.
Witam!
Jestem amatorem fotografii. Od roku fotografuje Zenitem TTL a od miesiąca Canon'em EOS 500 w planach był AE-1 ale okazał się nie sprawny. W tej chwili przymierzam się do EOS 400d.
Pozdrawiam.
Witam wszystkich. Mam na imię Mariusz i jestem z Płocka.
Moja przygoda z cyfrowym Canonem zaczęła się przed 6 laty z G2 (którą mam do dziś i nadal często mnie pozytywnie zaskakuje).
Potem dłuuugo nic i w maju tego roku zakupiłem nowego 400D.
W między czasie grip, dwa podstawowe szkiełka, lampa, itd.
6tyś klatek w 2 miesiące i przypadkowo dotknąłem 20D... Znajomy fotograf dał mi się chwilę pobawić i stwierdziłem, że "to jest to", już nie mówiąc co mi opowiadał w międzyczasie o wyższości 20D nad 400D.
Ale ten sprzęt zupełnie inaczej leży w ręku.
No i sprzedałem 400D z dodatkami zostawiając sobie lampę i 55-200, a teraz czekam na używane 20D - przyślą mi go na dniach.
Jestem totalnym amatorem, fotografię traktuję tylko jako hobby i dobrą zabawę i z chęcią się czegoś od Was nauczę.