Tylko setka makro pentaxa kosztuje tyle co dekielki od 100L
Wersja do druku
no przeciez napisalem wczesniej, ze w dedykowanej galerii obiektywu 100L bede pokazywal swoje zdjecia, spoko :)
dajcie i mi napisac ostatnie slowo w tym offtopic'u ;)
nie mistrzu umowimy sie inaczej - ja bede pokazywac co chce, a to czy ci sie to spodoba czy nie.. no coz - nie moj problem - od tego masz forum, zeby dac upust swojej flustracji.
witam
ja ostatnio męczyłem 100L na praktyce driftu
daje rade nie powiem , choć na torze w porównaniu do rajdów af gubił się bardziej- po prostu nie nadążał.
Darek
Witam
coś ucichło z chęcią popatrzę na robale bo to jest dla mnie sztuka :)
coś z niedzieli jak zwykle inne wykorzystanie szklą niż mówi tabliczka na nim.
exif on :P
Darek
ale zeby nie urazic niczyich uczuc, to w tym watku mozna pokazywac tylko dobre zdjecia robali robione nowa setka, wiec wyglada na to ze 100L to nic specjalnego - wkoncu tyle osob ja ma.. robali cale miliardy na polach a zdjec jak na lekarstwo :D
Czy to szklo jest na tyle ostre ze mozna pokusic sie o kupno uzywki bez ogledzin? Spotkal ktos mydlany egzemplarz? :)
Egzemplarz używany mógł np. zostać upuszczony na ziemię. Po urazie mechanicznym optyka może się zawsze rozjustować i dawać różne rezultaty. Jeżeli nie bierzesz od kogoś, kogo znasz i komu ufasz, to zawsze lepiej sprawdzić przed zapłaceniem.
Pewnie, że można nie popadajmy w paranoję.
Dobrze by było sprawdzić FF/BF jak nie masz puszki z regulacją tego błędu. Kiedyś miałem ta setkę i właśnie miała +2. Z tym ze ja mam jakiegoś pecha bo wszystkie szkła jakie mam są rozregulowane . :lol:
5d2 więc tu nie powinno być problemu, dzięki za wskazówki.