Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Widać, że głowica odpadła, nawet raczka z plastiku. Panie toż to szrot pierwsza klasa.
No to ja już nie wiem, czy żałujemy statywu, czy obiektywu :shock: Gdyby się położył mocniejszy statyw, to obiektyw by ocalał? Albo go ktoś szturchnął, albo go wiatr przewrócił, albo nie zablokowana została któraś z sekcji w nodze, ale to użytkownik ma panować nad sytuacją. Statywy się tak same z siebie nie składają jeśli są prawidłowo używane. Trzeba było wszystkiego dopilnować, a w razie potrzeby dociążyć i cały czas uważać. Przy takim walnięciu ( nie wiadomo w jakie podłoże) mocniejszy obiektyw mógłby zewnętrznie ocaleć, ale w środku mogły by polecieć soczewki, jak kumplowi w Sigmie. Swoją droga to widzę, że niektórzy naprawdę potrzebują wszystkiego zrobionego ze stali pancernej.
Mnie się wydaje, że wyolbrzymiacie role Sony w tym co się dzieje w necie. Tak się teraz dzieje w każdej dziedzinie. Po prostu teraz taka jest kultura (choć ciężko to słowo przechodzi przez gardło w tym kontekście). Moim zdaniem S odegrało sporą rolę w sprzedaniu kopa C i N - ale nagonka internetowa (w obie strony) to już raczej nie jest zasługa którejkolwiek z tym marek. Trudno też mieć do kogoś pretensje że się z butami w jakiś komfortowy układ pseudo konkurencji na rynku wpakował. Tak działa kapitalizm. Sony to nie Samsung, który hejtuje Apple'a jawnie w swoich reklamach - nigdy nie widziałem żadnej reklamy Sony, która by w jakikolwiek sposób nawiązywała do Canona czy Nikona. A to że jest się najlepszym - to chyba każdy ma prawo mówić.
Hejtu dzieciaki uczą się teraz od przedszkola - wystarczy, że oglądają dowolną telewizję nie mówiąc już o necie...
p,paw
Zrobiłby zdjęcie porządnym smartfonem, jak teraz należy, to nic by mu nie spadło. A jakby to był smartfon sony, to nawet gdyby spadło, to nic by się nie stało.
Nowe szkła patentują:
24mm f/4 – 400mm f/6.5
24mm f/4 – 300mm f/5.6
28mm f/4 – 500mm f/7.2
33mm f/4 – 600 f/7.2
https://www.northlight-images.co.uk/...ours-and-news/
To ja poprosze 24-400
Do R6 oczywiscie [emoji1]
Jeśli mój angielski jest wystarczająco OK,i jeśli to co piszą to prawda, to... koniec pewnej, pięknej epoki się szykuje... :-(
https://www.canonrumors.com/canon-co...d-ef-s-lenses/
Kiedyś to musiało nastąpić.
Canon produkty bez lustra z serii R rozwija już jakby nie było 4 lata…
Poza tym jak widać słuchają rynku, e-f m się dobrze sprzedaje produkujemy dalej :)
Czyli teraz nowe będą tylko obiektywy RF? (ef-m nie liczę)
Pytanie, a może bardziej nadzieja: czy w takim razie RF choć trochę stanieją, czy raczej ten sport (fotografia) stanie się jeszcze bardziej elitarny i Canon ma to w pompie? :roll:
obstawiam to drugie, zwłaszcza od czasu gdy zaraza podniosła ceny chyba wszystkiego o kilkadziesiąt % przy jednoczesnym spadku dostępności tychże
To od kiedy, beda za grosze, te eF'y na alledrogo?