Mówisz o 35 i 24-70?
Pewnie przez co najmniej rok starą będą wychodziły z magazynów, a nowe będą odpowiednio droższe.
Wersja do druku
Czyli Canon dobrze kombinuje: umacnia to co najważniejsze F4 IS i low light - wszystko za "drobną" dopłatę czytaj poziom cenowy starych F2.8 :mrgreen:
Jarek, czy 3D napierdzielało ileś tam kl/s jak 1D4? Może ujrzymy 3D (naprawione 5D, 5 kl/s) za czwórkę i super automagiczny grip (10 kl/s) za pięć $tówek, co by dawało opcje:
- mam 5D, ale chce go wreszcie z AF = goły 3D
- mam 1D4: 3D OK, ale 5 kl/s - jaja sobie robicie? = 3D z gripem
obie opcje schodzą jak bułeczki, obie opcje wychodzą super finansowo dla Canona - poziom cenowy 1D4, obie opcje są przygotowane na nową dużą Alfę i D800.
Obie opcje mogą mieć wykastrowane video, by nie konkurować z... 5D3.
ps. nie wierzę w brak IS w nowym 24-70, jeśli zrobią bez, to pamiętajcie, że to tylko i wyłącznie wasza wina. To wy pozwalacie się... nawet akustyk z jego ostatnim zakupem :mrgreen:
Ale Akustyk kupił przecież szkło z IS
Nowy Canon już jest w Warszawie :-)
Na razie zamaskowany, ale i tak można się domyślić co kryje w sobie: body jak 5d - z dołączanym gripem. Obiektyw 17-40 również w kamuflażu. Testowany w reportażu/street.
"Nonejmową" puszkę Canona o dziwnym kształcie to ja nawet miałem w rękach, tylko... co z tego ?
To na pewno nie byłem ja, ale mocno prawdopodobne, że to było to samo. Ale nie ma się co jarać, prawdopodobieństwo tego, że wejdzie do sprzedaży oceniam na 30%, no chyba, że za 15k.