Powiedzmy, że to był jedyny zabieg dzięki któremu coś z tego zdjęcia wyszło (gdybyście zobaczyli oryginał pewnie przyznalibyście mi rację :])
Pozdr.
Wersja do druku
Powiedzmy, że to był jedyny zabieg dzięki któremu coś z tego zdjęcia wyszło (gdybyście zobaczyli oryginał pewnie przyznalibyście mi rację :])
Pozdr.
Pozwolę sobie wrzucić kolejną fotkę.proszę o komentarze
racja...mi od razu rzucił się w oczy ten cień. kadr gites, poza gites, wyraz twarzy nie jest zly
dziękuję, faktycznie racja z tym ramiączkiem :)
1
2
3
Zapraszam do komentowania.
wszystkie na tak, i to bardzo, ale na . nie rozumiem tej ręki przy głowie..
technicznie nie do tego wątku... zgadzam się z gunią :) i moja uwaga taka :) doświetlaj bardziej twarz albo zwiększ EV o jakieś 1/3-2/3 stopnia :)
jedynka trafiła do mojej małej galerii ;)
2 i 3 - nie odpowiada mi kolor skóry, ale może to wina wyświetlacza nie wiem,
1. - mega fajne.
2 i 3 ciekawe ale grr - jak ja nie lubię poobcinanych końcówek modelki(o łokieć chodzi konkretnie w tym przypadku :-P ) no i też bym dał lekko jaśniejsze
Telefonem robione? :)
wic postaram sie cos lepszego znalesc.....
Albo mi się wydaję albo ta eLka ma słaby koniec - jakiś taki mydlany. Nie przemawia do mnie to zdjęcie... Takie jakieś, hmmmm... Szare dla mnie :confused: No i oczy w złym miejscu chyba :shock:
Portret gada ;)
Heh, też mam kota :p W zastanym i "parasolkowym" ;)
Greg, wszystko na tak po za wyrazem twarzy modelki - jakaś taka znudzona czy coś... :?:
A po co jej gumowe rekawiczki :?: żartuje ale z gładzeniem to naprawde trza uważać
mina spoko, pozycja, kadr. przesadzacie z ramiączkami ;)
jednakże, niedokładny blur na twarzy - na rysach twarzy nie powinien się znajdować bo nienaturalnie zmiekcza i jest strasznie widoczny więc trzeba omijać wszelkie 'zmarszczki' ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
[QUOTE=CrazyEyesDogg;643282]Greg jeżeli to jest naprawdę z 30d to niezły egzemplarz szkła jak i body Ci się trafił :rolleyes:
Jak już pisze to coś wrzucę ;)
ostrość poszła w las... tzn w barierkę : )
to ja dorzucę coś swojego
1.2.
My music, set me free...
1
2
3
4
Zapraszam do komentowania :)
Zdecydowanie nr 1, czym świeciłeś?
lysy1980 - wszystkie dramatycznie przeostrzone. Kolory fajne:) ostanie najfajniejszy ma kadr.
missgruszko masz źle skalibrowany monitor :X ;)
lysy1980 bardzo fajne foty z pomysłem, niby banalnym a jednak:) ery good...daj no swoja własna galerię a nie wątek o początkach zaśmiecasz;p kompleksów sie tu ludzie przez ciebie nabawią :D
Paenka, no taaaaaak, zapomniałam..... :>
Mi się tam zdaje że im trochę brak ostrości, być może zgubiona przy zmniejszaniu :P ... albo też mam coś z monitorem ... lub co gorsza z oczami :(
brak?! spójrz na jej koszulkę czy włosy na 2 - przecież to aż bolą oczy;)
chociaż właściwie masz rację, w strategicznych miejscach jej trochę brak:) Za to gdzieniegdzie jest przesadzona.... no dobra, ale to tylko szczegóły, zdjecia są ok:)
Ostre owszem, ale czy przypadkiem na włosach nie powstaje mora? Albo już mam zmęczone oczy po całym dniu i mi płatają figle.
przeostrzone do tego stopnia ze biały stroke sie zrobił na napisach w windzie.
pierwsze najfajniejsze.
Dobra ja już po prostu na dziś mam dość ... ide odpocząć od komputerka :P
Ostatnie zdjęcie numer 4 najlepsze, kadrowo odjechane !
Ogólnie wydaje mi się, ze nie do końca miałeś kontrole nad światłem. Wydaje mi się, że to gołe lampy przez co tym ciężej o kontrolowanie światła błyskowego. Obróbka moim zdaniem zbyt nachalna, wygląda troszku jak użycie "Soft light" na warstwie. Reszta bez zarzutu, pomysł, dobór lokacji bardzo ok.
mi ogólnie podobają się kadry ;)
łysy ostatnie mi sie widzi fajnie ta lampa doświetlone
lysy1980 - 1 i 4 mi się najbardziej podobają, chociaż jak pisali inni z obróbką chyba trochę przejechałeś, ale kolorki na moim monitorku cieszą oko. Podobnie zresztą jak modelka :)
Do oceny i skomentowania :D
hmm...z ostrością coś nie tak. ogólnie jakieś takie mętne.
Jedna ręka ciemna, druga jasna.
Dokładnie jakieś mdłe.....
Ale wystarczy wyostrzyć i troszku kontrastu dodać i już wygląda znacznie lepiej.