J atam będę z oczu zadowolony jak zajma 60-80 % kadru,
z tymi wszystkimi szklącymi się kryształkami na ich gałach :mrgreen: ,
z takim zacieciem jak Twoje = doczekam,wiec czekam cierpliwie :mrgreen: ,
pozdrawiam
Wersja do druku
Wsparcie już mam z Twojej strony, pozostanie wytrwać i coś zrobić w tym kierunku.
Pozdrawiam
279) Z seri o mchu - ale bez paproci - światło zastane.
Zachodzące słoneczko było jak światłowód na grzybkach, które miały około 1-2 mm.
280) Jeszce raz zachodzące słoneczko w mchu prześwietlało grzybeczki - odwrócona wersja.
Z grzybkami świecącymi niezły pomysł.
Taki przypadek - żałowałem, że nie miałem statywu przy sobie.
To akurat ciężko było zrobić "z ręki".
281) Miniaturowa "parasolka" ze światłem i pajęczyną.
279.280 widoczna delikatna dyfrakcja, ale dała bardzo fajny efekt fluo:) Takie kosmiczne grzybki wyszły:) A propo dyfuzora: gdyby tak zamiast wykładać wnętrze alu folią prysnąć go szarym podkładem epoksydowym? To jest jasny szary mat, może by uspokoił światło...tak myślę. A na kuku spróbuj patentu z opakowaniem po kliszy, jak za mocno świeci, można nałożyć ekran z drugiej, lub zrobić z ... butelki po szamponie. Nie żartuję, tylko wiesz jaka ma być butelka. No co, patenty są najlepsze:)
Bardzo fajnie ująłeś pająka:)
Dziękuję, że wpadasz.
Prototyp dyfuzora na "kukułkę" prawie gotowy, trwają próby, bardzo lekki, wygląda to dość zachęcająco.
Montowany na gorącej stopce przerobionej z innej lampy.
Zanim będzie gotowy, to krótka seria o żurawiach.
Spotkane stado przypadkowo nad i za lasem na środku sporego pola, foto z daleka o poranku i przy lekkiej mgle.
282) "Synchronizacja w locie" foto B&W z Dxo Optics Pro 7, szum niby analogowy z DxO FilmPack3. Latają lądują i znowu polatają.
283) Bez "synchronizacji"
--- Kolejny post ---
284) Starty i przeloty "zespołowe"
--- Kolejny post ---
285) Trochę postoją i pogadają ze sobą, niektóre lecą inne nie.
286) Startują albo nie...
284 i 286 ,ładne eskadry :lol: .
Dobra obserwacja z tymi żurawiami i spoko zdjęcia. Ja dokładnie wczoraj miałem podobnie, ale moje zdjęcia wyszły dużo słabsze, bo słońce już było ostre i generalnie pod światło się pstrykało.
Ładne zgrupowanie trafiłeś, jesień daje o sobie znać, niedługo zostaną się tylko krajowe ptaki i zimowe widoczki. Też zresztą ładne:)
Foty 283 i 286 ładnie wyszły.