Racja, już chyba ktoś to kiedyś sugerował. Poprawiam i od tej pory będę się stosował :)Cytat:
Zamieszczone przez adamek
Eee tam ufo.. standardowe wyposażenie spadochroniarza ;-)Cytat:
Zamieszczone przez McKane
Wersja do druku
Racja, już chyba ktoś to kiedyś sugerował. Poprawiam i od tej pory będę się stosował :)Cytat:
Eee tam ufo.. standardowe wyposażenie spadochroniarza ;-)Cytat:
Zamieszczone przez McKane
Zdjecia robisz naprawdę SUPER.
Mam takie pytanie jako laik, co jest na tym zdjeciu ? / oczywiście nie mówię o samolocie /.
Widziałem coś podobnego, ale zawsze było dużo za samolotem , a nie na samolocie.
Ja to mam kurcze pecha ;-) Co jakis czas udaje mi sie pstryknac cos takiego, ze potem po kilka razy musze opisywac dokladnie co, jak, dlaczego, "nie to nie photoshop", "nie to nie jest air-to-air" itp. ;-) (to oczywiscie nie do Ciebie osobiscie, tak tylko sobie glosno mysle ;-), bo juz na plfoto pisalem prawie to samo ;-))Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
To na zdjeciu to jedna z najbardziej widowiskowych odmian chmury kondensacyjnej. Ogolnie mechanizm opisywalem w FAQ (stopka), w skrocie chodzi o gwaltowne zmiany cisnienia powietrza. Tutaj jest bardzo specyficznie:
- bardzo duza wilgotnosc (przez caly dzien padalo) - czyli duzo pary wodnej, ktora moze sie skroplic jesli tylko dac jej szanse
- samolot dokladnie na granicy bariery dzwieku - w tym momencie zamiast "chmurki" woda uklada sie wlasnie w taki ostry ksztalt. Przy troche mniejszej predkosci efekt bylby bardziej "zaokraglony", a przy troche wiekszej... gdyby w tej dolinie F-18 przekroczyl predkosc dzwieku to najprawdopodobniej polowa ludzi stracilaby sluch.
Po zrobieniu serii z tym zdjeciem, nawet bez sprawdzania na LCD (zreszta bylem raczej pewny parametrow) instynktownie zaczalem wykonywac jakies nieskoordynowane ruchy, podskoki, okrzyki radosci itp., po czym pobieglem (przewracajac sie o drabinke, ktora sie jak na zlosc nie chciala szybko zlozyc) na drugi koniec pasa, zeby sie pochwalic kolegom :mrgreen: To naprawde jeden z najfajniejszych momentow jakie w ogole mozna zobaczyc w tym sporcie ;-)
Dlatego zwróciłem uwagę na to właśnie zdjęcie.:DCytat:
Zamieszczone przez muflon
O w mordę. A przecież to wygląda, jakbyś fotografował go z góry....
Szwajcaria Panie Kolego, Szwajcaria :mrgreen: Ale moze kiedys... :roll:Cytat:
Obrazowo można powiedzieć, że sfotografowałeś falę uderzeniową.
Zazdroszcze!!! :/ :)
Gratulacje :!:
Zdjęcia są naprawdę dobre :cool:
M@riusz
a o co chodzi z ta mgla na tym zdjeciu ??????????????
:mrgreen: ahahahahahha
Zartuje , efect widziany na filmach ale nigdy taki :shock:
Moje gratulacje Muflon , to kiedy robisz photography courses na pokazach i ile wpisowe .
To zdjecie jest naprawde "odlotowe"
:-)
Super, gratulacje.