W 90% pracuje zupelnie po ciemku mimo ze slonce za oknem :)
Bede kupowal przez internet. Do Krakowa troche mi daleko, bo jestem z kujawsko-pomorskiego
No teraz musze podjac jakas decyzje , dzieki wielkie za pomoc
Wersja do druku
W 90% pracuje zupelnie po ciemku mimo ze slonce za oknem :)
Bede kupowal przez internet. Do Krakowa troche mi daleko, bo jestem z kujawsko-pomorskiego
No teraz musze podjac jakas decyzje , dzieki wielkie za pomoc
Dzieki Tom01 za odpowiedź. Możesz coś wiecej powiedzieć nt. tego oświetlenia do PA231W? Z tego co widzę na allegro 2233w jest sprzedawany jako nowy rozumiem, ze to zapasy tylko magazynowe jeżeli juz?
Dzieki Tom 01 rozumiem ze przejscia z 2233 na 2243:)
A wiec tak na polu bitwy pozostaja
NEC PA231W
Eizo S2243W
Jakaś używka :)
Co do światła dziennego to nie problem mam dość jasny pokoj czesto co prawda pracuje po zmroku, ale stanowisko z komputerem moge smialo wyposazyc w jeszcze jedna duza lampę, więc myślę, że tragedii nie bedize :)
czyli lepiej do półmroku wybrać p221w ?
pa231w będzie miał duże problemy w półmroku ?
Matryca to rzecz drugorzędna (byle nie TN=Twoje Nieszczęście).
Ważne, jak jest ona sterowana - optymalną linowość (a przy okazji zwykle i równomierność podświetlenia) zapewniają tylko monitory z wielobitowymi 3DLUT o 16-o bitowej precyzji przeliczania.
Poczytajcie, bracia miła:
http://www.eizo.com/global/support/w...s_Monitors.pdf
rozumiem, że pa231w jest lepszy, ale jak to się ma do używania praktycznego, tzn. który wybrać lepiej do pracy w półmroku?
czy dużo gorzej wypadnie wtedy pa231w? że lepiej będzie wybrać wtedy opcję drugą, czyli p221w.
Monitor IPS-owy i półmrok, spostrzeżenia praktyczne:
PA231W dzięki zastosowaniu modeli percepcyjnych CIECAM02 potrafi się skompensować do pracy w nieodpowiednich warunkach i zejść na podświetleniu do b. niskiej luminancji podświetlenia (30-40cd/m2), co predystynuje go do pracy w każdych warunkach.
Kwestia zasadnicza, to jakie przyjmiemy kryterium reprodukcji barw przez monitor. Jeśli chodzi o "ładność", to P221W (sterowany 10-o bitową 1DLUT) będzie w ciemności wyglądał bardziej atrakcyjnie (mniejsze srebrzenie czerni). Pod względem "wierności" nie ma jednak najmniejszych szans z wyrafinowanym PA231W, sterowanym 14-o bitową 3DLUT z 16-o bitową precyzją przeliczeniową i elektroniczną kompensacją równomierności podświetlenia na dokładkę.