Odp: [szambonur] Tatry i nie tylko
Świetnie, tak kompletnie nierealnie wyszło z tą różową chmurą!
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
Świetnie, tak kompletnie nierealnie wyszło z tą różową chmurą!
otóż to, dlatego zdjęcie może pełne wad w sztuce kadrowania, uznałem że warto pokazać...
A tam, kompozycja. Jak już miałbym szukać dziury w tym zdjęciu, to czepiałbym się czegoś innego. Ale ponieważ się nie czepiam cudzych zdjęć, więc się nie czepnę niczego.
Wygląda, jakbyś jechał drogą, nagle zobaczył kapitalny obrazek i szybka decyzja - zdjęcie. Tak?
Leży mi to na sercu, bo już 2 razy nie chciało mi się zatrzymać, a widok nie powtórzył się w następnych dniach :(. Następnym razem się zatrzymam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
A tam, kompozycja. Jak już miałbym szukać dziury w tym zdjęciu, to czepiałbym się czegoś innego. Ale ponieważ się nie czepiam cudzych zdjęć, więc się nie czepnę niczego.
Wygląda, jakbyś jechał drogą, nagle zobaczył kapitalny obrazek i szybka decyzja - zdjęcie. Tak?
Leży mi to na sercu, bo już 2 razy nie chciało mi się zatrzymać, a widok nie powtórzył się w następnych dniach :(. Następnym razem się zatrzymam.
Dokładnie tak... ;)
--- Kolejny post ---
Duchy Gór...
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
To by się zgadzało z opisem z wikipedii - ten drugi link.
Ta chmura to altocumulus lenticularis,dobrze znana pilotom szybowców :)
Jeżeli zdjęcie jest z niedzieli to oglądałem ją idąc z doliny 5 stawów do Morskiego Oka
Cytat:
Zamieszczone przez
MaciejW
Ta chmura to altocumulus lenticularis,dobrze znana pilotom szybowców :)
Jeżeli zdjęcie jest z niedzieli to oglądałem ją idąc z doliny 5 stawów do Morskiego Oka
To dokładnie ta chmura którą obserwowałeś...
i ja widziałem tą samą chmurę...
https://lh6.googleusercontent.com/-R...0/IMG_1656.JPG
również nie znam się na chmurach, ale mi się podobała...
Cytat:
Zamieszczone przez
sprocket73
to gdzieś ze ścieżki pod reglami..., piękna była... :)
Kadry ok, ale suwaki w PS to Ci się rozjeżdżają. Kolory jak dla mnie bardzo nienaturalne. Zdjęcia wyglądają na plastikowe. Mam okazję obserwować tatry na co dzień i ich kolory uspokajają, są harmonijne nawet te najbardziej kontrastowe. Twoje kolory wprowadzają niepokój, są drażniące i nieprawdziwe. Jak wspomniałeś kwestia gustu. Może inaczej wyglądałby na papierze. Drukujesz?
Szacunek
STR8
Zawsze staram sie z pokorą wsłuchiwać w krytykę. Uczymy się przecież całe życie. Moje zdjęcia są jak mój charakter, jednym będzie to odpowiadać innych drażnić...taki już jestem i trudno będzie to zmienić. Wydruki robiłem i owszem, nie zauważyłem większej różnicy z tym co widziałem na swoim ekranie.