Hmm.. aż dziwne że opublikowali to co napisałem bez skrótów - ale to dobrze o nich świadczy - a co do poprawek - to pewnie będzie do pobrania za chwilę errata ze strony - żeby sobie druknąć, a poprawki może w kolejnym wydaniu...
Wersja do druku
Hmm.. aż dziwne że opublikowali to co napisałem bez skrótów - ale to dobrze o nich świadczy - a co do poprawek - to pewnie będzie do pobrania za chwilę errata ze strony - żeby sobie druknąć, a poprawki może w kolejnym wydaniu...
A ja tam kupilem: 30% promocja + 10 pln za kod (dzieki za podanie na forum) + 0 pln za przesylke. Mam ostatnie wydanie Mroczka kupione dwa lata temu na Allegro za... 350 pln :)
a jaką książkę do nauki obróbki zdjęć polecicie? interesuje mnie PS. Czy Scott Kelby "Fotografia Cyfrowa - Edycja zdjęć" to dobra pozycja? czy może polecicie coś innego?
Polecam. Mam tę książkę i bardzo się przydała, jako iż to moje początki z fotografią i obróbką cyfrową to był to świetny wybór. Wszystko klarowne, proste. Żadnych skomplikowanych zagadnień. Dla początkujących zdecydowanie tak. Dla bardziej zaawansowanych to chyba zbyt mało...
Hmm.. Na początku zastanawiałem się, czemu zachwycacie się tak tym "światłem i oświetleniem" Freemana, a dziś miałem ta książke w rękach i sam byłem zaskoczony jak świetnie rzeczowo jest napisana.. może to tylko pierwsze wrażenia, bo nie zdążyłem się w nią zagłębić, ale zprawiała naprawde solidne wrażenie:-) Myslę, że po takiej dawce książek "o niczym" to powinno zaspokoic moja ciekawość..:rolleyes:
Dziś kolejna promocja fotograficznej książki w Helionie
http://helion.pl/ksiazki/misedy.htm
Niestety, nie znam tego autora i gdyby ktoś był łaskaw kilka słów komentarza na temat tej pozycji to będę wdzięczny. Sprawdziłem w wyszukiwarce i powoływał się na Martina Eveninga Janusz w wątku o ostrzeniu.
Książki Martina Eveninga można kupować w ciemno. To przede wszystkim świetny fotograf piszący świetne książki o Photoshopie i Lightroomie dla fotografów właśnie. Kelby na odwrót - specjalista od tych programów, który później nauczył się fotografować. Mam obie książki Eveninga o Lightroomie (wersja 1 i 2). Wg mnie to najlepsze pozycje do nauki tego programu. Na początku zabawy z LR kupiłem też książkę Kelby'ego do wersji 1. Evening jest duuużo lepszy od Kelby'ego chociaż ten drugi nie jest zły.
"Mistrzowska edycja zdjęć. Adobe Photoshop CS3 PL dla fotografów" to prawdopodobnie spóźnione prawie o dwa lata wydanie rewelacyjnej książki "Adobe Photoshop CS3 for Photographers". To chyba ją cytował Janusz.
Szkoda, że nie wydali nowej wersji tej książki o PS CS4 (właśnie sie ukazała). Zamierzam ją wkrótce kupić.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Też właśnie odebrałem, też tylko przejrzałem. Książka na pierwszy rzut oka jest świetna, tak jak wcześniej opisywał iREM.
Napisał RafalR :Książki Martina Eveninga można kupować w ciemno.
O tak ! Świetna pozycja. Czasami jest tylko żal, że opis niektórych zagadnień jest mocno skompresowany - ale po dokładnym wczytaniu się wiadomo o co chodzi. Zresztą ta książka ma 686 stron :-D. Wśród wielu zagadnień które porusza zawiera również opis metody wyostrzania takiej jak przedstawił nam na forum Janusz Body z dodatkowymi smaczkami.
czy ktos moglby napisac cos o ksiazce "ŚWIATŁO i CIEŃ w FOTOGRAFII" autorswa W. Dederko?