dam znać, też się boję że bez soczewek w środku :D
Wersja do druku
dam znać, też się boję że bez soczewek w środku :D
Zdjęcie jest z VC USD więc możesz reklamować z tytułu niezgodności produktu z opisem. Ostatecznie zawiadomienie o oszustwie ale nie sądzę żeby gość ze sporą liczbą komentarzy tak zrobił. Ja tam swoje pozytywy szanuję :) Podziel się opinią jak dojdzie :)
Też nie mam żadnego negatywa i to szanuje ;)
Podziele, tylko kiedy testy, czasu brak, a wczoraj jeszcze odebrałem nowy 18-135 stm na spacery do zdjeć/filmów dziecka.
a masz linka do tej aukcji można zerknąć z ciekawości? 18-135 mm miałem w zestawie z aparatem jako kit :-) podpiąłem sprawdzić czy działa i zaraz myk na allegro sprzedałem w 1 aukcji po wystawieniu nie bawią mnie takie słoiczki chociaż nie mówię że są złe STM świetna sprawa swoją drogą :-)
mnie też nie bawią, ale na spacery z 4 latkiem nic innego :D
Jak miała roczek i nie uciekała to 85mm/1.4 było głównym szkłem :D
Tamron 70-300mm VC USD Canon (4137957340) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ha patrz faktycznie to się wstrzeliłeś w aukcję nieźle w takim razie gratulacje o ile nie będzie zaorany to pewnie się sprawdzi :-)za tą kasę warto było ryzykować :-) ja też mam 5 latka który się nie zatrzymuje także wiem coś o tym miałem sigmę 17-50 i wymieniłem na C 15-85 żeby nadążał za nim i nadąża :-) c70-300 is usm na t70-300 ..czegóż się nie robi dla dzieci :-)
Hahahah dokładnie :D
70D jest dla mnie nowym sprzętem i niestety muszę stwierdzić że do łapania dzieci lepiej się sprawuje Nex7 + 50mm ( detekcja twarzy naprawdę działa, oczka zawsze ostre ) niż 70D +50mm.
za to na dłuższych ogniskowych już jest gorzej, tu 70D wygrywa znacząco!
Też myślałem nad 70 d ale za drogo na razie bo to nowość następny pewnie będzie właśnie on kupiłem amatorskie 700d w bardzo dobrej cenie (taniej niż 650d) stąd go wziąłem praca z C 50 f1,4 w moim przypadku daje dużo frajdy ale nie jest to demon szybkości z dzieckiem nie powalczysz z ustawnym portretem szybciej ...no ale post jest o T70-300 vc USD i między innymi z uwagi też na portret go wziąłem sprawdza się fajnie (chociaż za dużo nie powiem póki co bo jedynie żonie kilka face-ów zrobiłem) chcielibyśmy wszystko szybki cichy AF piękny obrazek ostrość zyleta i cena 1500 zł. albo mniej :-)swoją drogą ten Tamron kosztuje w granicach 1500 zł. (cena sugerowana) bo jest to mniej od bezpośredniego konkurenta C70-300 i decyzja do przemyśleń dla potencjalnych kupców, tak podejrzewam cena skalkulowana byłaby w granicach 2k. Ja zaryzykowałem i nie żałuję chociaż do tzw obiektywów "piesków" mam daleko idącą ostrożność w nabywaniu...sparzyłem się już na niesystemówkach...
No i przebrnąłem cały wątek :) minęły ponad 3 lata od momentu założenia go. Nie wyczytałem aby w tym czasie wiele awarii w tym obiektywie wystąpiło. Zamierzam go kupić i zastanawiam się na ile powtarzalne są egzemplarze. Niestety na dzień dzisiejszy nie mam możliwości wybrania sobie jednego z kilku. Raczej jest dostępny na zamówienie i przysyłają jedną sztukę. Więc pytanie jak wyżej. Czy kupując go dostaliście jedną sztukę i była ok czy raczej wybieraliście z kilku odsyłaliście aby tą ostrą trafić. Następne pytanie jak z jego trwałością po latach użytkowania, wszystko działa bez zarzutu czy pojawiają się jakieś drobne problemy?
Kupiony używany na allegro, w ciemno bez sprawdzania. Jest ostry. Nie mam się do czego przyczepić. Nie wiem jak bardzo używany przez poprzedniego właściciela, ja mam go 4 miesiące. Żadnych luzów, działa bez zarzutu.