:lol::lol::lol: ;)
Wersja do druku
Nie zgodzę się z Vitezem, i to już nie jako sprzedawca ale jako zadowolony użytkownik. Zdjęcia z koncertu już wrzucałem, AF ani razu się nie zgubił. A śluby konsekwentnie fotografuję Tamronem i jestem bardzo zadowolony z efektów. Oczywiście nie uzywam go cały czas, w moim przypadku sprawdza się przy życzeniach oraz na plenerze.
Przyznam, że AF nie sprawdził mi się raz - podczas rajdu zręcznościowego (samochody) - bardzo częstko ostrość była w lesie.
Przykładzik z reportażu ślubnego:
http://img78.imageshack.us/img78/8264/img7394qj1.jpg
Witam.
Na DPReview pojawił się test tego szkła - http://www.dpreview.com/lensreviews/...0-200_2p8_c16/.
"Conclusion - Pros
Excellent optical quality
Very good macro capability
Relatively lightweight for its class, but still generally solid build
Low price
Conclusion - Cons
Slow and noisy autofocus motor
Somewhat clunky manual focus switchover mechanism
Tendency towards slight misfocusing (at least in Canon mount) "
Nic nowego nie wymyślili :) Miło się czyta "Excellent optical quality" :]
Rzeczywiście jest tak tragicznie że na 8 klatek połowa jest do wyrzucenia ze względu na błędy autofocusa czy tylko DPReview trafiło na trefny egzemplarz?
50% pomylek autofocus'a? to jakis absurd.
50% pomylek to mozna zaliczyc ostrzac recznie ;]
5% pomylek w pracy AF Tamrona 70-200/2.8 to i tak bylby zawyzony wynik imho.
Po ponad miesiacu uzytkowania, po dwoch sesjach portretowych w plenerze, dwoch koncertach, paru reportazach moge smialo stwierdzic, ze AF jest bardzo celny.
Zadnych problemow z celnoscia AF nie mialem (a wiadomo koncerty sa pod tym wzgledem wymagajace).
Nie jest tak szybki jak USM, ale jest b. celny ;)
Potwierdzam, bardzo dobra celność u mnie na 5d, koncerty, reporterka, sport - nie :)
Bardziej mi chodziło o szybkość, nie celność.
Stwierdzenie że USM się nie liczy uważam po prostu za demagogiczne nadużycie.
No to nie ta liga odnośnie wymagań :p .Cytat:
Oczywiście nie uzywam go cały czas, w moim przypadku sprawdza się przy życzeniach oraz na plenerze.