że niby w stanach normą jest oddawanie 1800 zdjęć z wesela ? widać mówimy o typowych fotoziutkach , tylko zza granicy , trzeba było tak od razu
zaczyna się robić idiotyczny temat...
Wersja do druku
że niby w stanach normą jest oddawanie 1800 zdjęć z wesela ? widać mówimy o typowych fotoziutkach , tylko zza granicy , trzeba było tak od razu
zaczyna się robić idiotyczny temat...
ludzie - może robią seriami duzo zdjec, do obróbek maja swoich ludzi, robią masowo, ale nie oznacza ze to musi byc gorsze. ba latwiej znalezc kogos kto jest dobry tylko w grafice niz i w fotografii i w grafice..
pozdrawiam wszystkich
co to zmienia że to duże studio ? tzn że to co robi jest dobre ? właściwe ? profesjonalne ?...
800-1200 zdjęć to to samo co 5h film z wesela , czyli jak dla mnie głupota kompletna
za parę lat nic się w moim przekonaniu nie zmieni
W życiu nie chciałbym otrzymać 800 fot z wesela, bo kto by to oglądał :P
Malo tego, doadam ze wesela tu sa nieco krotsze, calosc ( przygotowania, wesele) okolo 8-12 godzin;-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Duze znaczy nie mniej nie wiecej ze jest popyt na uslugi w tych klimatach.
Bywa I tak, sa ludzie ktorzy maja innych do edycji, mnie na to na razie nie stac. Tak jak wspomnialem, okolo 8 godzin edycji I 600 got jest na plycie, proofs zamowione w labie a galeria w sieci. Nie ma co sie panowie modlic nad zdjeciami, klient chce miec zdjecia szybko I tak je otrzymuje!
Jak będzie chciał kupę uwiecznić na zdjęciu tęż zrobisz ? Wiem , przesadzam...
No więc wszystko się zgadza , na fotoziutków też popyt jest dużo. Ale nie mów mi że niby takie studio w jakiś sposób wyznacza jakiś kierunek , tym bardziej na następne lata.
Owszem, przesadzasz. Kierunek wyznaczaja klienci, nie studio.. Watek o tym jak zaczac, zostawamy sport kto robi sluszbej. Chce se podzielic tym co wiem, moze Ty I inni dodadza swoje trzy grosze. Ile zdjec oddaja jak szybko?
A jak jest na polskim rynku z polecaniem sobie klientow? Czy taki network jet wsrod Was dobrze rozwiniety? Tu to stanowi okolo 25 % wesel przecietnego pstrykacza.
Tysiące zdjęć dziennie, nie mogą siłą rzeczy być dobrze obrobione.
To masowa produkcja z automatu, cóż więc w tych zdjęciach jest takiego co przyciąga rzesze klientów.
Nie jesteś właścicielem zdjęć, to pokaż link do strony tego który je zamieszcza.
Bo przecież musi je zamieszczać skoro ludzie tam tak chętnie składają zamówienia.
Acha, daj cynk które z nich są Twoje.
W sumie też ciekawe jestem efektów tego studia.
Ja ? Oddaje 200-250 zdjęć jeśli to pakiet od przygotowania kończąc na plenerze. Każde jest w mniejszym bądź większym stopniu obrabiane , nie ma opcji żeby któreś przeszło nie tknięte.