Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Kolejna sprawa wole miec statszy aparat i robic zdjecia jak miec nowy i pisac o nim na forum 24 na dobe:D
A kto pisze 24h na dobę tutaj o jakimś aparacie?
Zaczynasz być męczący z tym trollowaniem - i to nie tylko ja to zauważam ale i inni użytkownicy którzy raportują Twoje posty.
To ciekawe. Wypowiadam sie nie piszac bzdur wiec nie wmawiaj mi takich rzeczy. Wiekszych maruderow tu sie czyta. Ale chyba tutaj juz nie wolno wlasnego zdania napisac bo zaraz sie jest branym za trolla. Napisz w regulaminie ze nie wolno sie wypowiadac. Zostana sami admini. Nie ciagnijmy tematu. Pozdrawiam
Powiedzcie czy kolory i obrobka obrazkow z 5d mk3 lub 6d jest znacznie latwiejsza niz z 5d mk1?
Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
Hmm no nie wiem...zdecydowanie mniej nieostrych fot się wyrzuca,więc zostaje więcej do obrabiania :mrgreen: a poważnie, to dużo lepiej.
Cytat:
Zamieszczone przez
scooter
Powiedzcie czy kolory i obrobka obrazkow z 5d mk3 lub 6d jest znacznie latwiejsza niz z 5d mk1?
Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
Wszyscy piszą o tej czerwieni, a ja w swoim mark ii za nią tęsknię. Na skórze czasem wychodzi mi paskudny pomarańcz przy rozjaśnianiu jasnych partii obrazu. Zwłaszcza przy oświetleniu sztucznym i w mocnym cieniu w świetle naturalnym.
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Byc moze ja tak aptekarsko do sprawy nie podchodze a obrazek z mk2 wg mnie obrabialo sie przyjemnie:)
hehe, ja na przykład już prawię zupełnie nie zaglądam na forum, - ciągle szczęśliwy posiadacz 6D :D
Cytat:
Zamieszczone przez
scooter
Moim zdaniem tak. Mam 5DII, na Zlocie postrzelałem 6D i kolegi 5D... odnoszę wrażenie jakby RAW z pierwszej 5-tki był przepuszczony przez jakiś kolorowy film analogowy. Obecnie, dla mnie to już jest znaczna różnica w obrazie.
6d daje za ciepły kolor w sztucznym oświetleniu jak dla mnie. Zrobiłem korekcję bw w stronę niebieskiego i po wczorajszym weselu widzę że jest ok. W 5dII nie miałem takiego problemu. No ale i tak wole 6d :) Piątka w mojej torbie to teraz tylko dodatek
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Napisz w regulaminie ze nie wolno sie wypowiadac. Zostana sami admini.
o to to to :D
6d jest tańszy? Amroz 5 naprawdę jest tylko dodatkiem teraz? w czym jej przewaga 6?
Cytat:
Zamieszczone przez
zusi
o to to to :D
6d jest tańszy? Amroz 5 naprawdę jest tylko dodatkiem teraz? w czym jej przewaga 6?
choćby AF i lepsze wyższe ISO, kurde, zastanawiam się czy nie sprzedać 5dII i nie kupić drugiej 6d, byłaby jedna guzikologia:)