Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM
Cytat:
Zamieszczone przez jacek_73
Ze względu na te opadające ręce, żywię nadzieję iż będą w stanie udźwignąć widelczyk z kęsem wigilijnego karpia.
Zrobię co w mojej mocy, ale mam Plan B niezmienny od lat: Mamusia pomoże :lol: Pozdrawiam świątecznie.
Właśnie założyłem szkło do uwiecznienia dzisiejszej Wigilii. Będzie 35/1.2 :-) I będzie czarno-biało, a co tam! :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Właśnie się dowiedziałem, że prędkość AF będzie można regulować. Domyślam się, że fabrycznie jest ustawiono wolno, ale dokładnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
mirasb
Witam
Szybkości AF w tej Sigmie nie można regulować . Można będzie zmieniać zakres pracy AF tzn. ustawić w jakim zakresie w metrach ma pracowac af co w duzym stopniu ma usprawnić jego działanie. Tak przynajmniej tłumaczył zalety USB-DOCK szkoleniowiec ze strony Sigmy.
Pozdrawiam
Mirek
Tak jak napisał Cichy będzie można regulować pracę autofocusa. Fabrycznie jest ustawiona "pośrednio" (w miarę szybko i celnie). Będzie można ustawić wolniejszy af ale za to celniejszy.
Pozdrawiam
Jestem zainteresowany tym szkłem.
Gdzie kupię jakiś pewny egzemplarz? i czy ktoś w końcu może potwierdzić te działania AF ? i ile osób z forum go zakupiło ?
Cytat:
Zamieszczone przez
lysy1980
Jestem zainteresowany tym szkłem.
Gdzie kupię jakiś pewny egzemplarz? i czy ktoś w końcu może potwierdzić te działania AF ? i ile osób z forum go zakupiło ?
Sigma pro centrum trójmiasto?
W Gdyni mieści się również autoryzowany serwis firma Foto-Service.
Łysy, nie idź tą drogą .. :mrgreen: Taka ta Sigma rewelacyjna a wciaz malo kto sie chwali pieknymi fotami z reportażu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
wciaz malo kto sie chwali pieknymi fotami z reportażu.
No bo większość ew. nabywców wciąż czeka na nowe testy lub opinie innych "szczęśliwych" nabywców i nadal nie dowierza, że ta sigma może być za mniejsze pieniądze, lepsza od 35L :mrgreen:
Wczoraj po raz kolejny miałem Sigmę w ręku, przechodziłem koło SigmaProCentrum we Wrocławiu , niestety nie miałem swojego aparatu, ale Pan sprzedawca powiedział że może podpiąć do 5dm1 i mam śmiało pocykać sobie, oczywiście wieczór, więc w sklepie panowało sztuczne oświetlenie, ciepłe- żółte ( Każdy wie kto był że jest tam dość ciemno )
Na 5dmk1
Mniej więcej leciałem na takich ustawieniach, w zależności od miejsca w sklepie:
przy iso 400-800
czasy 1/30- 1/50
i oczywiście tylko 1.4
Nie poznawałem AF w 5dmk1 Środkowy punkt ostrzył tak jak chciałem, w średnich warunkach oświetleniowych, trafiał praktycznie bezbłędnie, nie było "doostrzania" tak jak to ma miejsce w mojej Sigmie 85 (czasami jak ciemno, to są przerwy w ostrzeniu i później łapie ostrość) w tym przypadku każde uruchamianie AFu kończyło się pewnym ostrym strzałem, dla mnie bardzo szybko i bardzo precyzyjnie nawet w zaciemnione miejsca - gdzie leżały czarne torby :)
no i oczywiście nie uwierzycie mi, powiedziałem że mam wątpliwości bo na 5dmk1 nie można rozpoznać na wyświetlaczu czy zdjęcie ostre, Pan wyciągnął kartę przesłał jpgi na kompa i przeanalizowaliśmy i miłe bardzo miłe zaskoczenie KAŻDE ZDJĘCIE TRAFIONE - a było około 20 ani jednego zdjęcia nie spudłowałem ani AF ...
Wierzcie lub nie wierzcie, nie mam tego obiektywu ale Sigma odwaliła kawał dobrej roboty ...
Spokojnie, dopiero miesiac po premierze :)
Beda w krotcce w necie ladne zdjecia z tej sigmy.
Dont be hasty young mr. Gamgee :D
Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
Ja mam juz review gotowe ;)