Odp: Sprzęt do ślubów cz. III
Albo zrobić coś w rodzaju algorytmu :D gdzie wystarczyło by podać swoje preferencje, budżet, posiadany sprzęt a program podałby nam optymalny zakup. Chociaż i tak dalej by się to ciągnęło "a może tak, a może tak" :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Anvil
Dokładnie. 2x5D, 24L+85, 2x580 i wsio.
Prawda :)
W zależności od budżetu moze byc wariant 5d2 lub 5D albo 24L lub 28/1.8 albo 480ex lub 580ex :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Do ślubów absolutne minimum to 2 aparaty, 2 obiektywy, 2 lampy, a jakie to już zależy od kieszeni i zapotrzebowania fotografującego. I tyle w tym temacie, a to nie dość, że trzeci wątek, to już pięćdziesiąta strona :D
To może zamknijmy forum. Przecież zawsze się znajdzie temat o którym już było i pisano ileś tam stron :roll:.
Decyzja podjęta! Zamówiłem 16-35L :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Lulu1988
i słusznie - to zacne szkło
Cytat:
Zamieszczone przez
Lulu1988
Liquid, patrz i się ucz!
To ja miałem widocznie jakąś słabszą sztukę tę 16-35L II. Wiadomo, że spore zniekształcenia na 16 ale też rogi nieostre, trzeba było przymknąć, o 35 nawet nie wspomnę...
Jestes tak prawie pewien ze masz 6 tylko opcji. MATKO RATUJ!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
Mad_Mac
No i dalej **** blada z ta 24L. Mniej wiecej dziala na AF+12 w tyl.
Generalnie to szklo jest bardzo ciezkie do opanowania. Dalej trafia jak chce. Naprawde nie wiem co zrobic.
Chyba poczekam z decyzja do jutra. Sprobuje jeszcze postrzelac w dzieciaki ale puki co to jestem raczej rozczarowany. Jak trafi to jest bajka ale takich strzalow mam niewiele.
miałem ten sam problem ale ... po zrobieniu 3 zleceń trafione wzrosły z 30% do 70% i nie wiem od czego to uzależnione jest
- - - Updated - - -
Cytat:
Zamieszczone przez
Lulu1988
Mam kolejny zgryz. Już byłem zdecydowany na nowe 16-35L II, ale pojawiła się okazja kupienia 14L w wersji pierwszej. Nie wiem teraz czy wybrać zooma = gwarancja, uniwersalność, możliwość założenia filtrów, ponad 5700zł!!! , czy zaoszczędzić 2000zł i brać stałkę = mniejsze dystorsje, brak gwarancji. :???:
miałem ten sam problem i kupiłem 14 i jestem szczęśliwy :) (mam 24 więc srodek zapełniony)
[QUOTE=liquidsound;1085143]Jeszcze się waham nad wymianą 85 1.8 na 85L :) robię się snobem, a bez tego szkła nie da rady :P
zakupiłem tydzień temu 85 1.8 , licząc że nie ma kasy na pełen zestaw w elkach ratuję się tym czym mogę, mam 24L 50 1.4 zadowolony, 85 1.8 liczyłem że będzie lepiej, 135 to szkło wymiata bez dwóch zdań ale mało da się użyć na sali bo zazwyczaj są ciasne ( ale używam ) brakuję mi 35L i gdybym miał możliwość kasę na wymianę 85 na L zrobiłbym to chodzbym miał po to szkło jechać do afryki;-)
kup kup:grin:
- - - Updated - - -
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
U mnie przeważa opcja 1, 3 i 4 :) 6tkę odrzuciłem bo bo mam jeszcze spory zapas węgierskiego wina.
85L kładzie mnie na łopatki, jednakże... weźcie ludzie, dajcież pomacać 135L to będzie mi łatwiej zdecydować, bo resztę szkieł już miałem.
Bardziej na kwaśne mnie bierze :)
zapraszam na pomacanie i postrzelanie ze 135 L i przy okazji dobrą kawę (serioooo) ;)