Odp: [szambonur] Tatry i nie tylko
Cytat:
Cyrhla - siedem kotów...
30 lat temu (w sierpniu 1982) jadałem tam obiady z Moją Dziewczyną (teraz Żoną :-)) podczas najpiękniejszego tygodnia wakacji w życiu...
Knajpa bez zmian :mrgreen: a my? :twisted:
A fotka kapitalna!
Cytat:
Zamieszczone przez
Olka i Jacek
30 lat temu (w sierpniu 1982) jadałem tam obiady z Moją Dziewczyną (teraz Żoną :-)) podczas najpiękniejszego tygodnia wakacji w życiu...
Knajpa bez zmian :mrgreen: a my? :twisted:
A fotka kapitalna!
trzydzieści lat temu to trzeba było być mega odważnym żeby to miejsce odwiedzać, szczególnie w okolicach kolacji ;) ja tego nie pamiętam ale z opowiadań najtwardszych górali znam... :)
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
trzydzieści lat temu to trzeba było być mega odważnym żeby to miejsce odwiedzać, szczególnie w okolicach kolacji ;) ja tego nie pamiętam ale z opowiadań najtwardszych górali znam... :)
Mieszkaliśmy niedaleko (w jednym z ostatnich domów przed lasem) u zaprzyjaźnionej Rodziny, więc nas tolerowano :D. Ale racja, pierwszy raz poszliśmy z Gazdą, więc już później wracaliśmy cali :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
To dlatego Cyrhla ma przydomek "Toporowa" ;)
Sfotografowałeś specjalny rodzaj chmury - pierwszy raz widzę to na polskim zdjęciu
APOD: 2012 November 4 - Lenticular Clouds Over Washington
Altocumulus lenticularis
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Nie znam się na chmurach, ale widuje je dosyć często przy okazji wiatrów halnych, może nie tak spektakularnie podświetlone zachodzącym słońcem jak ten, ale raczej to nie jakieś super rzadkie zjawisko...
np. coś takiego... w podobnych warunkach pogodowych zrobione tylko że w ciągu dnia:
--- Kolejny post ---
a tutaj masz zdjęcie z wczoraj innego autorstwa, kto to robił i skąd niestety nie wiem... (tylko spacje usuń)
http:// plfoto.com/zdjecie,krajobraz,lentikular-w-dzien-niepodleglosci,2473548. html
tylko nie piszcie, że leci w lewo
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
tylko nie piszcie, że leci w lewo
a wiesz, że sam się zastanawiam czy przypadkiem nie leci... ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Nie znam się na chmurach, ale widuje je dosyć często przy okazji wiatrów halnych (...)
To by się zgadzało z opisem z wikipedii - ten drugi link.
obraz St. Witkiewicza dobrze to pokazuje