Po co dodatkowe obciążenie. Chyba że mieliście jeszcze część poświęconą fotografowaniu w basenie.
Po co dodatkowe obciążenie. Chyba że mieliście jeszcze część poświęconą fotografowaniu w basenie.
Ja bez lampy źle się czuję, podobnie jak bez statywu, bez drugiego i trzeciego akumulatora, blendy, drugiego body i jeszcze paru pierdół. Po to. A z tym basenem to i niezły pomysł bo woda w fontannie ciepła była.
Ja mam akurat 2,8-4 i w tym zakresie ogniskowych Canon niestety nie ma odpowiednika a to co bliskie to też niezbyt jasne pomimo że L nie targam szkieł to mogę sobie ponosić coś innego.
Byli 20m ode mnie i nawet nie odwiedzili :?
(i tak spałem po nocce w pracy :p )
Dlatego chodziliśmy na paluszkach. Ale i tak nie pomogło. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak jesteś pilnowany.
Zdaję sobie sprawę. I odradziłbym tą konkretną uliczkę bo mnie już tam borowiki dwa razy przepytywały (raz z aparatem łaziłem, raz z pokrowcem na replikę broni :twisted: ) a wiele razy "taksowali wzrokiem" (całkiem podobnie jak sportowcy z Pragi ;) ). Bodajże Giertych kogoś tam chyba odwiedza, ale nie mam żyłki paparazzi to nie potwierdzę...
Gwoli przypomnienia o nadchodzących terminach spotkań:
18. 07 niedziela, godz 19 - Ślubne zdjęcia w plenerze - zdjęcia nocne, koszt 200zł
Zdjęcia ślubne nocne to uzupełnienie portfolio o odjechane zdjęcia. To już taka trochę wyższa szkoła jazdy. Oczywiście fotograficznej. Raczej dla średnio zaawansowanych, ale jednak fotoamatorów.
25. 07 niedziela, godz 11 - Ślubne zdjęcia w plenerze "Dziwne miejsca", koszt 200zł
Słowo "dziwne" może powinienem zastąpić słowem "inne". Czy stacja benzynowa to odpowiednie miejsce na wykonywanie zdjęć ślubnych? Peron kolejowy? Przystanek tramwajowy? Przejście podziemne?
Sierpień
6. 08 piątek, godz 17 - Portret pierwsze kroki w studio, koszt 99zł
To pierwsze spotkanie z prawdziwą fotografią. O czym rozmawiamy na spotkaniu przeczytacie tutaj:
http://www.fotofanklub.pl/index.php?...roki&Itemid=96
8. 08 niedziela, godz 11 - Ślubne zdjęcia w plenerze - na łonie natury, koszt 250zł
Czym jest łono natury każdy wie. Ale aby wykonać takie zdjęcia trzeba zadać sobie nieco trudu i w większości przypadków inicjatywa takich zdjęć wychodzi od Młodej Pary. Niemniej warto poznać ogólne zasady wykonywania takich zdjęć.
Zapraszam!
Jak bym kogoś nie poinformował lub jak by komuś wyleciało coś z pamięci ( pogoda ku temu sprzyja ) to przypominam, że spotykamy się dzisiaj o 18 45 w studio.
Witam serdecznie.
Niedziela - ma się rozumieć - aktualna jest.
Pozdrawiam równie serdecznie.