Witam
Przeszedlem z innego systemu na 30D, dzis urodzinki.. paskudna liczba wskoczyla, a bedzie jeszcze gorzej bo srodku nadal siedzi dziecko, ktore lubi 18-latki :)
Co pozatym... acha.. tez jestem uzalezniony :D
Wersja do druku
Witam
Przeszedlem z innego systemu na 30D, dzis urodzinki.. paskudna liczba wskoczyla, a bedzie jeszcze gorzej bo srodku nadal siedzi dziecko, ktore lubi 18-latki :)
Co pozatym... acha.. tez jestem uzalezniony :D
hmm... odkryłem wątek powitalny... eureka;) A więć wypada się przywitać, co niniejszym czynię.
Co robię, to widać chyba po linkach w stopce.
A jeśli chodzi o zamiłowania foto, to zaczęły się wiele lat temu, podobnie jak u wielu, w dniu komunii świętej;-) Dostałem wtedy od wujka radziecki aparat villa i byłem kozak, bo koledzy posiadali smieny. Później jakieś kółko fotograficzne przy domu kultury i zagłębianie tajników fotografii czarno białej, nauka wkręcania filmów w podwójny koreks, rozcieńczania chemii no i w końcu samego procesu wywoływania.
Gdy już się trochę nauczyłem ojciec z bólem przekazał mi swojego Kijewa i Zenita i boski światłomierz i niesamowitą lampę błskową podłączaną do kontaktu, którą trzeba było trzymać w ręku i kabelkiem była wpięta do aparatu. aaa... i miała taką torbę na ramię chyba z jakimś akumulatorem... słabo już pamiętam...
Później wygrzebał swój stary powiększalnik - Krokusa. Ciemnie robiłem oczywiście w kibelku (blok), gdzie ledwo się mieściłem. Po jakimś czasie zaadoptowałem sobie małe pomieszczenie na strychu u babci. hmmm o ile mnie pamięć nie myli to ostatni raz byłem tam chyba jakies 12 lat temu, a wiem że wszystko stoi tak jak ostatnim razem zostawiłem. Coś czuje, że z nostalgii trzeba będzie się tam wybrać, a może jakiegoś analoga sprawić, bo to teraz tanie jak barszcz.
Później Zenit się zepsuł, a na lepszą lustrzankę nigdy nie mogłem nazbierać, więc było kilka lat pauzy i robienie debilami analogowymi. Pierwsza cyfrówka to był prawdziwy szał, kupiony na raty za grubą kasę Canon Pro 70 z 1.6 megapixla, poźniej do tego lampa 220ex, bo wbudowanej nie miał. Po nim mała dziura, a później Canon G6. Na lustrzanke znów brakowało... W międzyczasie cieszyłem się pożyczanym namiętnie 350d. Od chwili kiedy go wziąłem do ręki G6 posługiwał się jedynie synek;)
No a teraz to co w stopce z nadzieję, że wkrótce zrobi sie jakiś upgrade, choć najpierw szkła, później zmiana body.
Witam wszystkich. Na forum trafiłem przypadkiem, buszując w internecie a, jestem użytkownikiem kompaktu ( w przyszłym tygodniu się to zmieni ) postanowiłem poczytać i dowiedziec się czegoś nowego.
Pozdrawiam wszystkich
Witam wszystkich.
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem 30D wcześniej 50E. Od nie dawna śledzę forum więc czas się przywitać. WITAJCIE!!!Pozdrawiam "Canonierów".
50E/ 30D / CF-18-85 USM / 380EX
Witam ! Jestem Bartosz,mam 13 lat i jestem chyba najmłodszym użytkownikiem tego forum... :D Interesuje się głownie motoryzacją i fotografią i od czasu do czasu modelarstwem (posiadam kilkadziesiat modeli ;) ) . Mieszkam w Żmigrodzie,50 km od Wrocławia. Fotografią intersuję się od dobrego roku,ale dopiero od tygodnia posiadam profesjonalny (?) sprzęt -Canona 400D. Mam nadzieje że będzie nam się miło pisało,pozdrawiam !
No to nie pozostało nic innego jak również oficjalnie się przywitać....
Witam serdecznie!!!
Fotografią zajmuję się już ładnych parę lat, zdarzył mi się nawet epizod z pracą w dużym labie, ale to historia. Obecnie fotografia to ten drugi zawód ;)
Na forum zarejestrowałem się już dosyć dawno ale jakoś nigdy nie było okazji/czasu żeby zabrać głos, może teraz w końcu ulegnie to zmianie :)
Jeszcze raz WITAM :)
Betinus
Witajcie :)
Macie wiele ciekawych doswiadczen i ogromna praktyke , a ja chce sie wiele nauczyc wiec chyba trafilem w odpowiednie miejsce :D
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Staszek
Szybko i tresciwie: Witam :]
Witam,
przyszedłem poczytać co u "Czerwonych" słychać ;-) , bo z tego drugiego systemu jestem. Jednak uważam, że w fotografii to jaka jest puszka użyta do wykonania zdjęcia jest mniej istotne niż to kto ją trzyma.
Pozdrawiam
Ulv
Witam wszystkich.