ok jak wrócę do domu to sprawdzę CF lecz każdy obiektyw poprawnie działa tylko nie ten w kombinacji z 1d. obiektyw AF-on is-on zakres-full. najlepiej było by przetestować szkło z innym 1d mk4 lecz drugiego nie posiadam.
Wersja do druku
ok jak wrócę do domu to sprawdzę CF lecz każdy obiektyw poprawnie działa tylko nie ten w kombinacji z 1d. obiektyw AF-on is-on zakres-full. najlepiej było by przetestować szkło z innym 1d mk4 lecz drugiego nie posiadam.
Spróbuję nie zapomnieć i wieczorem przetestować taki zestaw... Jakbym zapomniał, to się przypominaj na prv :mrgreen:
gietrzy miał rację w jednej kwestii ustawienia CFIII.5 ma byś na 0. i dlaczego to sie nie działo z innymi długimi szkłami. kto to wie:) jak to mój kumpel z pracy mówi "człowiek uczy się całe życie" dzięki za pomoc i sory za zamieszanie.
KUBAwo: ja to napisałem, że GO będzie inne ze względu na odległość od obiektu fotografowanego. Oczywiste jest też, że ef i ef-s będą miały inną GO bo są odmiennej konstrukcji ( odległość tylnej soczewki od matrycy). A GO z obiektywu EF na kropie i wyciętym kropie z FF będzie taka sama.
:razz:
troche odswieze watek.. moze kogos zainteresuja efekty pracy 100L w fotografii studyjnej: click
niestety pogoda do bani, zeby wyjsc w plener i tam przetestowac omawiany obiektyw..
Zdjęcie fajne, ale kolor zieleni - jak by owad siedział na sztucznym listku:(
hehe ;) to jest w zasadzie moje pierwsze zdjecie makro jakie zrobilem ever :D
poki co to cala fotografia makro jest dla mnie niewiadoma (gdzie szukac "modeli", oswietlenie, obrobka itp)