Aczkolwiek nie ukrywam, że mogliby ten pakiet supportu i aktualizacji zrobić opcjonalny - moje podejście jest takie, że kupuję jeżeli wiem jak działa i mnie to satysfakcjonuje :D
Wersja do druku
Aczkolwiek nie ukrywam, że mogliby ten pakiet supportu i aktualizacji zrobić opcjonalny - moje podejście jest takie, że kupuję jeżeli wiem jak działa i mnie to satysfakcjonuje :D
powazne firmy albo sprzedaja produkt w 100% pro albo w ogole, sam robisz zdjecia slubne, dotyczy to takze ich, czy jak Para Młoda poprosi Cie o zdjecia na slubie, ktore chca na plycie bez obrobki zadnej za polowe ceny to sie zgodzisz? nie, bo sie szanujesz
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no i kupujac PW masz pewnosc ze jak wyjda nowe lampy Canona i nowe body to zrobia soft i wszystko bedzie dzialac jak powinno...
i tak i nie ;)
bo na razie działa - a jak Canon wypuści np 60d czy 1ds4 i okaże się że coś nie tak do końca działa (tak było na początku z 5d2) - bo to w końcu dosyć skomplikowany system - a w każdym pazie bardziej niż prosty manualny wyzwalacz - to będziesz jęczał że system do d.. bo nie działa. Te nowe opcje to jakieś tam doświetlania i możliwości zmiany stałych czasowych itp. w podstawowej opcji oczywiście działa tak samo jak przy zakupie..
Mi pockety udało się kupić za jakieś nie całe 1200 zł (2xFlex TT5), rzuć okiem tutaj:
http://cgi.ebay.co.uk/PocketWizard-T...alCamAccess_RL
Ważne żeby mieć znajomego w Londynie co weźmie paczkę do siebie a potem pockety wrzuci do walizki i przetransportuje do Polski. W dzisiejszych czasach to nie problem ;)
Teraz pozostaje tylko dokupić tt1 + ac3 i pozamiatane ;) O zaletach nie ma co pisać. Koń jaki jest każdy widzi.
Mozna kupic u Dagmara w AD Studio.. dzis maja dostawe i na allegro jest wiec mozna sobie pozwolic np Place z Allgro i jak ktos ma VISA Card to platnoc do 2 miesiec y ...
pzdr..
sam jestem ciekaw i jutro potestuje :) to napisze moje wrazenia
Niby w ParkCameras in stock
http://www.parkcameras.com/16360/Poc...paign=pid16360
dziś dostałem i stopki zapasowe i AC3,
stopki szybko i latwo wymieniłem i zaczełem testy AC3 (mam dwie sztuki),
niestety zaobserwowałem pewne problemy w ETTL, mianowicie lampy po załozeniu AC3 w pozycji 0 błyskają jakies 2/3 - 1EV mocniej niż bez controllera, mozecie to potwierdzic?
pozatym czasami po zmianie kolkiem korekcji sily blysku potrafi blysnac poprzednimi ustawieniami, i dopiero kolejny blysk jest ok, dzieje sie to rzadko ale sie zdarza, co ciekawe zaobserwowalem to tylko na MiniTT1, na FlexTT5 nie zdarzylo mi sie to.
A soft masz ktory nowy 5.150 czy 5.100 . jak to bywa zawsze na poczatku ... nie wszystko zloto co sie swieci... pewno jeszcze cos po drodze wyjdzie.. ogolnie sprzedaz ac3 miala byc na poczatku maja , przesuneli to bo w testach pewno nie smigalo ... nic tylko czekac na poprawki moj bedzie u mnie jutro tez z checia to potestuje...
a jak na manualu ?? wszystko dziala tak jak powinno bo rozumiem ze opisywales to w Auto TTL ??
w manualu dziala git, ne zauwazulem problemow,
u znajomych ponoc dziala wszystko ok, wiec nie wiem o co chodzi, ciezko tu o przypadek bo na 3 Flexach, jednym Mini, dwoch body i dwoch Zone controllerach jest identycznie, no na 5D bardziej przeswietla niz na 1D, wiec jak ktos ma to body to niech sprawdzi