-
aha to widzę ze doświadczony jeż jesteś w tych tematach.
Żona nie ma papieru o przyznaniu renty socjalnej, więc myślę że nei powinno być problemu.
Ale może orientujesz się jak to jest jeśli orzeczenie nie jest bezterminowe? To znaczy co 2 lata musi chodzić po nowe (od nowa komisja).
-
Oj, nie mam zielonego pojęcia. Ja mam bezterminowe. Trzeba będzie się dowiedzieć na miejscu albo przedzwonić do PFRONu.
-
ok tak czy inaczej serdeczne dzięki za pomoc
-
właśnie żona dzwoniła że kontrola była i poszła ;)
tzn. przyszły 2 osoby z wypisanym protokołem - sprawdzili czy sprzęt jest taki jak na ich kwitach (z tym że dokładność była taka że miał być "aparat Canon" a nie "aparat Canon 5d mark II", czy miał być "monitor LCD" a nie "monitor LCD NEC 2190UXi" - więc jakby ktoś się uparł to pokazałby cokolwiek i też by przeszło) - całość trwała maksymalnie 3-4 minuty i po zawodach ;)
-
No bo tak to generalnie wygląda. Jak chopaky mają do obskoczenia dziennie kilkadziesiąt takich firm, to nie mają ochoty drobiazgowo sprawdzać, byle by było (polskie realia) :]
-
Witam
I ja mam pytanko w sprawie dofinansowania...
Żeby załozyc firme nie trzeba miec 18 lat...mozna byc niepelnoletnim i miec własne firme(lub miec przedstawiciela prawnego, ktory ma ukonczone 18lat..)
zeby starac sie o dofinansowanie trzeba byc bezrobotnym. Wiec uczen jest bezrobotny czy nie?
Pozdrawiam
-
nie, wg urzędowej definicji uczeń ani student nie jest bezrobotnym
-
racja uczen zarabia :)....
-
Nie zarabia, ale też nie musi rejestrować się w UP czy opłacać składek itp, tak samo jest ze studentem dziennym, bo już zaoczni mogą się starać o dofinansowanie.
Tak apropos to ciekawe ile będą dawać $ po nowym roku...
-
czyli nie ma żadnej mozliwosci na takie dofinansowanie? :( napewno nie ma zadnej luki w prawie? :)