ja bym dał ostrość na oczy i trochę niżej zeby brode było widac ale ja amator w portre=tach
Wersja do druku
ja bym dał ostrość na oczy i trochę niżej zeby brode było widac ale ja amator w portre=tach
3 takie tam sobie portreciki, krytyka i co sie podoba i co sie nie podoba mile widziana !
1.
2.
3.
małe słowo od amatora :)
1. łapał bym to trochę niżej czyli gdzieś na równi z wysokością piersi no i lewa strona trochę ciemna, ale wygląda bardzo fajnie i modelka rozluźniona jest :)
2.w zasadzie nie obcinał bym brody poza tym chyba oki :)
3.bardzo fajne tylko podobnie jak w pierwszym troszke niżej bym brał :)
w 1. denerwuje mnie kaptur po prawej, odwraca uwagę od jej twarzy..
w 3. nierówna winieta.. obiektyw czy nieumiejętne dodanie? ;)
Nieumiejętne oświetlenie ściany za modelką! :lol:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Podłączyłem sie do lampek Miszaqqa i też pstryknąłem kilka fotek tej samej modelce.
1. 2. 3.
1. fajne daje do myślenia ale złoto na paluszkach rozprasza przynajmniej mnie:)
2. to wydaje mi sie że zrobione jakoś tak między jedną a drugą pozą i zęby do wybielenia
3. co to jest to co trzyma w ręce a w sumie nie trzyma bo nie widzę ręki i ten kaptur akurat tutaj jakoś nie pasi i w oksach coś sie odbija
Odemnie: brak pomysłu na zdjęcie, a to niestety 99% sukcesu! a technicznie... może Vitez, albo VanMurder;) Pozdrawiam.
P.S. zastanawiam się czy będą chętni do komentarza, ponieważ popełnionych jest 95% błędów już WYTYKANYCH w tym wątku. A pisanie w kółko tego samego, może zniechęcać, tym bardziej, że ktoś ma lenia i nie chce mu się przeczytać (uważnie) całości. A skoro tyle razy było już o "%" w mojej wypowiedzi to chyba pozostał jeszcze tylko browarek na dobranoc.
Podłączyłem sie do lampek Miszaqqa i też pstryknąłem kilka fotek tej samej modelce.
1. 2. 3.
EDIT: z powodu braku przycisku "edit" przepisałem posta na nowo - fotki wkleiłem za duże za pierwszym razem. Tak więc komentarze z dwóch postów powyżej odnoszą się do tych zdjęć.
Czy ona ma 6 palców w prawej ręce? Dziwne, że również dwa pierścionki?? Dwóch mężów ?
1. Jest niezła,
Reszta no niestety Twoja i poprzednika sesja, obaj bazujecie na tym samym oświetleniu, kadrach i ekspozycji. Kadrowo nie wygląda to źle, lecz na białym tle dobry kadr samej głowy nie jest sztuką. Dobrze jest kombinować, ale warto również wiedzieć co się chcę osiągnąć w tym wszystkim. Zdjęcia i oświetlenie typowo stockowe. Nic tylko próbować dalej różne warianty, może więcej ukazać niż od ramion w górę.