Możliwe, że jak nadasz gwiazdki w bridge to C1 to będzie widział. Myślę jednak, że w C1 można zrobić lepiej selekcję. Ściągnij trial na miesiąc i sam się przekonaj.
Wersja do druku
Polecam profil Color Fidelity Standard V4.
https://www.colorfidelity.com/canon.htm
A to nie tak, że musisz do każdego aparatu kupić ten profil osobno? Tak by wynikało z opisu (choć nie wczytywałem się dokładnie) tego profilu.
To chyba oczywiste, że robią profil dla konkretnego modelu. Do R6 trzeba kupić właściwy dla tej puszki.
Vilku Rawy sa jak rawy przecież to nie jpg. Moje obrabia sie pięknie i kolorek miodzio jak w C.
Dla potwierdzenia film jakie rezultaty daje ten profil:
https://www.youtube.com/watch?v=Rew0fNWie-E
Dzisiaj miałem takie coś, body wyzwoliło migawkę w trakcie zamykania ekranika z tyłu. Miałem migawkę mechaniczną więc było słychać trzask. W związku z powyższym zrobiłem dwie kolejne próby, otwierałem ekranik i zamykałem, specjalną uwagę zwracając, czy nie trzymam palca na spuście migawki. Body zrobiło kolejne dwa zdjęcia. Być może powodem wyzwalania migawki było to, że "kłapałem" ekranikiem. popychałem go w kierunku body a on się dalej sam zamykał, robiąc "kłap". Zrobiłem ON/OFF aparatu i jeszcze kilka razy otwierałem i zamykałem ekranik, ale do końca hamowałem go palcem, migawka się nie wyzwalała. Zmieniłem migawkę na elektroniczną i "kłapnąłem" kilka razy ekranikiem, body nie zrobiło zdjęcia.
W RP miałem tak, że migawka wyzwalała się po naciśnięciu guzika podglądu.
Tutaj na 100% nie zadziałała migawka dotykowa, bo jest wyłączona. Podejrzewam, że jest jakiś związek stabilizacji z wyzwoleniem migawki.
Dlaczego stabilizację podejrzewam, bo to jest pierwsza rzecz w body uaktywniona na wstrząsy. To jest do sprawdzenia, trzeba założyć obiektyw bez stabilizacji, a stabilizację w body wyłączyć, jak wówczas przy kłapaniu wyzwoli, to powód leży gdzie indziej.
Wyobrażam to sobie tak - matryca leży zaraz za tylną ścianką body o którą "opiera" się ekranik, jak ekranik kłapnie w tą ściankę, to stabilizacja zadziała i wyzwoli migawkę. Nie powinno tak być, ale nie powinienem też chyba kłapać ekranikiem???
Migawka dotykowa gdyby zadziałała, to w momencie dotknięcia ekranika, a tu zdjęcie robiło się w momencie kiedy ekranik kłapnął w tylną ściankę.
Nie przejmuję się tym bo nie jestem onanistą sprzętowym, a to co opisałem nie ma wpływu na jakość zdjęć. Jak do tej pory R6 mi pasuje, bardzo, bardzo. Leży w ręce, i już się naumiałem większości funkcji jakie mi są potrzebne. Ekranik otwieram tylko jak coś zmieniam w menu, szybciej mi idzie zmiana z ekranika niż z wizjera, choć też da się.