Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie
Wybrałeś za bardzo kontrastowy kadr jak na możliwości...
;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Kurczę, trudny temat. Ja chciałem 6d, bo jak już wspominałem potrzebuję gibanego LCD do kadrowania z góry dołu itp. 5dmk4 nie ma w zasadzie nic w porównaniu do mk3, co wymagałoby tak dużej dopłaty. Chociaż już cena trochę spadła.
Z kolejnych obserwacji: migawka chodzi trochę ciszej niż w poprzednim 6d, z kolei tryb cichy jest troszkę głośniejszy, co w sumie powoduje, że różnica w głośności migawki między trybem zwykłym a S jest znikoma.
Miałbym prośbę do Ciebie. Jeśli masz zainstalowany najnowszy EOS Lens Registration Tool w wersji 1.6.30 to czy mógłbyś podpiąć 6DII, zrobić zrzut ekranu pełnej listy obiektywów i podrzucić później tutaj publicznie? U mnie na 5DS wygląda to tak https://ibb.co/gRJUxQ Po co mi ta wiedza? Chciałbym wiedzieć jakie profile obiektywów zostały od ręki wbudowane w firmware aparatu (na liście przy nazwie mają postawioną czarną fifkę). Z góry dzięki za ewentualną pomoc.
Cytat:
Zamieszczone przez
mkamelg
Miałbym prośbę do Ciebie. Jeśli masz zainstalowany najnowszy EOS Lens Registration Tool w wersji 1.6.30 to czy mógłbyś podpiąć 6DII, zrobić zrzut ekranu pełnej listy obiektywów i podrzucić później tutaj publicznie? U mnie na 5DS wygląda to tak
https://ibb.co/gRJUxQ Po co mi ta wiedza? Chciałbym wiedzieć jakie profile obiektywów zostały od ręki wbudowane w firmware aparatu (na liście przy nazwie mają postawioną czarną fifkę). Z góry dzięki za ewentualną pomoc.
Niewątpliwie jest to jakaś obserwacja, ale nie wiem czy można na jej podstawie wyciągać jakiekolwiek wnioski. Zgaduję, że lista dla 6d2 będzie taka sama.
Pojawił się test na Optyczne, potwierdził słaby DR :(
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
Pojawił się test na Optyczne, potwierdził słaby DR :(
Na szczęście potwierdził też, ze to bardzo dobry aparat fotograficzny.
Słaby DR :D Ilekroć tego słucham to się śmieję. Słaby, czyli nie gorszy od poprzednika, który był całkiem dobry pod tym względem :) :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
mkamelg
Miałbym prośbę do Ciebie. Jeśli masz zainstalowany najnowszy EOS Lens Registration Tool w wersji 1.6.30 to czy mógłbyś podpiąć 6DII, zrobić zrzut ekranu pełnej listy obiektywów i podrzucić później tutaj publicznie? U mnie na 5DS wygląda to tak
https://ibb.co/gRJUxQ Po co mi ta wiedza? Chciałbym wiedzieć jakie profile obiektywów zostały od ręki wbudowane w firmware aparatu (na liście przy nazwie mają postawioną czarną fifkę). Z góry dzięki za ewentualną pomoc.
Nie mam zainstalowanego żadnego oprogramowania od Canona, bo i po co.
Nie zebym byl fanatykiem tabelek, ale czas leci. I skoro konkurencja potrafi lepiej, skoro 77d potrafi lepiej...
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
hehehe dobre
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Bardzo dobry, to on będzie za jakiś czas, jak przestaną doliczać do jego ceny podatek od nowości :mrgreen: