Odp: Branża ślubna zdycha...
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Oczywiście. Powinni w ogóle dopuszczać do robienia zdjęć kotleta osoby minimum z doktoratem ze sztuk i potwierdzonym badaniami naukowymi wybitnym talentem, do tego badania wzroku (szczególnie rozróżnianie kolorów), badania psychomotoryczne - chodzi o to żeby nie przewrócić panny młodej, badania wytrzymałościowe (eLki są ciężkie) no i na sam koniec badania psychiatryczne :mrgreen:.
No tak, bo przecież fotografia ślubna to wielka odpowiedzialność i nie można tak po prostu polegać na rynku, bo wiadomo, że ludność głupia, wszystko kupi, więc ja trzeba chronić przed dyletanctwem. Dlatego nawet taki zwykły lekarz czy adwokat musi mieć jakiś papier, ale już kandydat na posła badź ministra musi tylko wykazać się zdolnościa do oddychania (test z lusterkiem).:shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
...ale już kandydat na posła badź ministra musi tylko wykazać się zdolnościa do oddychania (test z lusterkiem).:shock:
Fotograf ślubny niekoniecznie musi przechodzić taki skomplikowany test. Dobrze by było jakby nawet nie oddychał - zresztą poseł i minister (nie mylić z ministrantem, bo to przecież wątek ślubny) także.
Minister, nie mylić z ministrantem i fotograf mają a w zasadzie mieć powinni wiele wspólnego. Tyle że o tym zapominają.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Oczywiście. Powinni w ogóle dopuszczać do robienia zdjęć kotleta osoby minimum z doktoratem ze sztuk i potwierdzonym badaniami naukowymi wybitnym talentem, do tego badania wzroku (szczególnie rozróżnianie kolorów), badania psychomotoryczne - chodzi o to żeby nie przewrócić panny młodej, badania wytrzymałościowe (eLki są ciężkie) no i na sam koniec badania psychiatryczne :mrgreen:.
Dodałbym jeszcze wnikliwe badania kolonoskopem czy przypadkiem fotograf nie ma czegoś w ..
Cytat:
Zamieszczone przez
tdominiak
Teraz przeglądałem fotki ślubne od jednego z "photography" i nasunął mi się jeden wniosek: fotograf ślubny powinien być zawodem zamkniętym z obowiązkowym egzaminem wstępnym.
A potem specjalna komisja powinna oceniać czy panna młoda się nadaje. A przeszkoleni bramkarze powinni selekcjonować zaproszonych gości.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
maciek12ss
Ortografia i literówki!!!! - tego się nie da czytać :roll:.
K.
Literatem nie będzie, to niech już robi zdjęcia.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
tdominiak
Też pracowałem w sklepie i tam ludziom podpowiadaliśmy co potrzebują i odwodziliśmy bardzo często od złudnych wyobrażeń wynikających z braku wiedzy o lepszej alternatywie. Ludzi trzeba edukować :)
Bardzo słusznie. Ja kiedyś spytałem w sklepie po której wódce jest najmniejszy kac. A ekspedienta odpowiedziała mi, że ona nie pije. Absolutny brak profesjonalizmu. Zupełnie nie odwiodła mnie od złudnych wyobrażeń wynikających z braku wiedzy o lepszej alternatywie.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
ale już kandydat na posła badź ministra musi tylko wykazać się zdolnościa do oddychania (test z lusterkiem).:shock:
a fotograf zawodowiec ma obiektywy z IS, bo czasami jednak ręcami trzepie, a nie przystoi przy ołtarzu sięgać po piersiówkę, szczególnie jak ksiądz kielich wychyla.
Ja mieszkam w niewielkiej okolo 38 tys miehscowosci na Lubelszczyznie i jak zobaczylem oferte jednego z Panow fotografow ktora wynosila chyba cos kolo 800zl to myslalem ze zawalu dostane
Cytat:
Zamieszczone przez
mirokez
Ja mieszkam w niewielkiej okolo 38 tys miehscowosci na Lubelszczyznie i jak zobaczylem oferte jednego z Panow fotografow ktora wynosila chyba cos kolo 800zl to myslalem ze zawalu dostane
Ale że tak dużo chce ;).
Jak to czytam to prawie zapominam, że mam rekordowy sezon, a przyszły po podniesieniu cen o 20% zapowiada się jeszcze lepiej :)
Cytat:
Zamieszczone przez
suchyHc
Jak to czytam to prawie zapominam, że mam rekordowy sezon, a przyszły po podniesieniu cen o 20% zapowiada się jeszcze lepiej :)
Z 1000 zł na 1200? :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Z 1000 zł na 1200? :mrgreen:
Spójrz na moje miasto. Nie jestem z Krakowa ;)