Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja
Cytat:
Zamieszczone przez
Duda
Do portretu to rzecz jasna, im szerzej tym lepiej.
Czego oprócz planowanych szkiel używasz najczęściej ?
Hmmm... FF mam zaledwie od ok. miesiąca i zaraz po jego nabyciu kupiłem 24-105. Dopiero od tygodnia mam C35/2 i od tego czasu nie zdjalem go jeszcze z body..
Mam mieszane odczucia bo niby obrazek ładny, troszkę ciemnawy (tygodniowemu dziecku nie chcę blyskac), bzzzzz troszkę irytuje...
Wysłane z I9100 za pomocą Tapatalk 2
To bierz Sigmę. 35 2.0 to bije wszystkim o głowę. :)
Fajnie jakby ktoś wrzucił bezpośrednie porównania tych samych kadrów z obu obiektywów. Bo takie mówienie, że ten lepszy, ten gorszy w oparciu o różne zdjęcia robione w różnych warunkach, przez rożnych ludzi to tylko czcze gadanie i nic więcej. :(
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
To bierz Sigmę. 35 2.0 to bije wszystkim o głowę. :)
Domyślam się, że to przepaść i nie tylko cenowa :D
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
Fajnie jakby ktoś wrzucił bezpośrednie porównania tych samych kadrów z obu obiektywów. Bo takie mówienie, że ten lepszy, ten gorszy w oparciu o różne zdjęcia robione w różnych warunkach, przez rożnych ludzi to tylko czcze gadanie i nic więcej. :(
Będę BARDZO wdzięczny :beer:
Wysłane z I9100 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Zamieszczone przez
Duda
Do portretu to rzecz jasna, im szerzej tym lepiej.
i to się nazwya własnie nowatorskie podejście, wyznaczanie trendów, podąznaie pod prąd..:shock: (ja to jednak starej daty jestem, i do portretu to w 9/10 przypadkach zaczynam od 50mm a na 135mm kończe)
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
i to się nazwya własnie nowatorskie podejście, wyznaczanie trendów, podąznaie pod prąd..:shock: (ja to jednak starej daty jestem, i do portretu to w 9/10 przypadkach zaczynam od 50mm a na 135mm kończe)
Jak Polska stara tak tyle czasu polacy nie znają się na ironi ... no ale co tam ... - nie ma po co komentować dalej.
Wracając do tematu co by offu nie było.
Jeżeli Cię interesuje portret to może coś dłuższego na np 50 ?
z drugiej strony jak masz 24-105 to zobacz na jakiej ogniskowej najczęściej robiłeś/ robisz/ będziesz robił portrety i idź w stronę tej ogniskowej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Duda
Jak Polska stara tak tyle czasu polacy nie znają się na ironi ...
Na ortografii też nie...
no i znowu OT..
tyle osob chcialo sample z Sigmy - wrzucilem i cisza.
ktos tylko cicho rzucil haslo "kupic obiektyw X, czy zostawic Y" i juz od razu rady z serca, po czym samoistnie robi sie kolejny niestrawny tasiemiec typu "sprzet do slubow" :lol:
Cisza, bo ci co chcieli, to malkontenci na siłę szukający poparcia swojej tezy, że tylko czerwony pasek. Zdjęcia obaliły ich teorię więc głucho. A ci co mają szkło, cieszą się fotami :-)
Pozdrawiam
Dobre fotki :) utwierdzają mnie w przekonaniu co będzie moim następnym zakupem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
zdjec z ostatniego slubu nie pokaze, bo para mloda nie wyrazila zgody.
za jakis czas, pokaze z innego slubu najwyzej.
ale jestem mega zadowolony z jakosci obrazka, jak i z celnosci AF ;)
Mam dwa pytania:
1.robiłeś z lampą czy bez?
2.ile procentowo było nietrafionych kadrów?