Odp: Sprzęt do ślubów cz. III
U mnie przeważa opcja 1, 3 i 4 :) 6tkę odrzuciłem bo bo mam jeszcze spory zapas węgierskiego wina.
85L kładzie mnie na łopatki, jednakże... weźcie ludzie, dajcież pomacać 135L to będzie mi łatwiej zdecydować, bo resztę szkieł już miałem.
Bardziej na kwaśne mnie bierze :)
to dobrze że bierzesz 4 pod uwagę to dobry znak:). Kurcze a po avatarze widać że bardziej na słodkie Cie bierze nie na kwaśne:-D
Jakbyś kojarzył bohatera z kreskówki w avatarze to byś wiedział, że jednak na kwaśne (białe majteczki) :-D
Rozważ Olympusa OM-D E-M5 z 12/2, 45/1,8 i 75/1,8. Autofokus ponoć dobry, matryca ponoć dobra, szkła oceniane za świetne. I nie będziesz miał więcej dylematów co do obiektywów systemowych, bo tych za dużo nie ma. Chyba, że zaczniesz kombinować co dokręcić przez przejściówkę. Czekaj, nie rozważaj Olympusa.
Dywagacje i rozterki jakie ma liquidsound skwituję jednym stwierdzeniem... chciałbym mieć takie dylematy :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
michael_key
Tych mega szerokich ujęć (14L) będzie niewiele w porównaniu do uniwersalności jaką da Ci 16-35LII.
Ja bym wybrał zooma.
Nie dopisałem, że mam też 24L.
liquidsound - Ty najprędzej mi podpowiesz :mrgreen: ;p
Do ślubów absolutne minimum to 2 aparaty, 2 obiektywy, 2 lampy, a jakie to już zależy od kieszeni i zapotrzebowania fotografującego. I tyle w tym temacie, a to nie dość, że trzeci wątek, to już pięćdziesiąta strona :D
Dokładnie. 2x5D, 24L+85, 2x580 i wsio.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Do ślubów absolutne minimum to 2 aparaty, 2 obiektywy, 2 lampy, a jakie to już zależy od kieszeni i zapotrzebowania fotografującego. I tyle w tym temacie, a to nie dość, że trzeci wątek, to już pięćdziesiąta strona :D
Niedługo będzie można z tego zrobić serial. Coś w rodzaju mody na sukces ;)