3FPS przez 2 sekundy, potem chwila przerwy i znów. I to wszystko na wolnej karcie - UltraII/15, w RAW. Dla mnie wystarczy, ale ja rajdów nie fotografuję. Cóż... YMMV jak zawsze
zdRAWki
Wersja do druku
Powiem tak: dziś oglądałem na żywo w fotojokerze 60d, 3-4 m-ce temu kupiłem 50d i wiem że to był dobry wybór, ta najnowsza nowość wydaje mi się jakościowo podobna do 1000d, przynajmniej jeśli chodzi o jakość materiałów ( plastik bumbastik) Canon chyba trochę przegina jeśli chodzi o jakość wykonania.
A ja zapytam sie was. Jakosc tych plastikow jest gorsza niz w 400D/450D ? Jest gorsza niz w 300D/350D ? Jest gorsza niz w 40D/50D ? Przeciez magnezowe korpusty tez sa plastikowe na zewnatrz... A nie wierze ze co puszke canon zmienia recepture plastiku - a za tym maszyny i proces technologiczny, ladujac sie w koszta niepotrzebnie... :roll: Czekac tylko kiedy canon zacznie robic korpusty ze szkieletem alu + obudowa z wlokien weglowych. Jak wtedy zaczna ludzie narzekac na to ze wlokno strasznie plastikowe i delikatne to... ja wypisuje sie z tego forum :-|
W ramach "wrażeń erotycznych" obcowałem z dwoma.. 7D i 60D. I tak jak zawsze doceniam "najnowszy model" tak tym razem postawiłbym na 7D mimo iż nie potrzebuję reporterki z uszczelnieniami i szybkim AF. Gdyby nie odchylany wyświetlacz + wyświetlacz górny to pomyliłbym to body z 550D który zdjęcia wypluwa tej samej jakości. 7D też (jakość) ale widać w dłoni że to inna półka.
Tak jak pisało wielu znakomitych przedmówców, zdeklasowali aparaty deprecjonując klasy..
Witam! Zamówiłem 60D zanim poczytałem różne ciekawe komentarze.Czekałem 2tyg i... zrezygnowałem z tego modelu.Jestem amatorem.Mimo to zdecydowałem sie na 7D.http://canon-board.info/images/smili...n.gifRóżnica w cenie niewielka a w klasie sprzętu-sprawa jasna.Podpiąłem 17-40mm L USM i TO JEST TO!!! Dzięki za wszystkie dobre rady i spostrzeżenia.http://canon-board.info/images/smilies/icon_wink.gif
wprowadzenie 60D ...zwiększy głównie zainteresowanie 7D. Jeśli nie potrzebujesz koniecznie obrotowego wyświetlacza - zaoszczędź kupując 550D lub dołóż trochę do 7D
60D bylby dla mnie swietnym body zapasowym, wrzucic do bagaznika i zapomniec az do czasu jak padnie ktores z glownych narzedzi pracy, jakosciowo wypluje prawie to co 7D, ma juz dwa kolka co ma znaczenie bo jakos nie wyobrazam sobie nagle przesiadki na xxxD z tylko jednym kolkiem, wprawdzie joystick zastapli tym smiesznym 'wypelnieniem' tylnego kolka, ale lepsze to niz 4 strzalki kierunkowe w xxxD, narazie jako zapas sluzy 40D, ale kto wie kiedys jak cena zejdzie do realnego poziomu to 60D jest ciekawa alternatywa jako 'zapas', w innym wypadku jako podstawowego sprzetu bym tego nie kupil
Święta prawda....ale myslę że to nie wina forum bo tak to już w Polszy jest...każdy najbardziej lubi narzekać i być we wszystkim ekspertem. A wywalenie dodatkowej kasy na "lepszy" aparat trzeba czymś argumentować np: jakością palstików, która, jak nie wbija się aparatem gwoździ, jest mało istotna. A jakby się ktoś uparł to po wbijaniu gwoździ i innych katorgach (chyba na Digital Rev to było) taki pajstkiowy 400d dalej foci...
a ja mysle ze canon ostro jedzie po kosztach, dzisiaj przyszla do mnie nowa 100L IS macro, i plastik z jakiego jest wykonana mi sie nie podoba, zdecydowanie wole stare metalowe obudowy calkowicie zdajac sobie sprawe ze to doda kolejne xxx g do wagi szkla, obiektyw jest fajny, wszystko gra jesli chodzi o to co wypluwa pod wzgledem jakosci obrazka, tylko jego wykonanie mnie rozczarowalo, ten plastik wyglada 'tanio'