Odp: GRIP - czy warto przepłacać??
Pdf , 35 strona,Czas pracy akumulatora
Cytat:
Zamieszczone przez
set21
Pdf , 35 strona,Czas pracy akumulatora
No jest, w drukowanej też str. 35. Dzięki.
Nie znalazłem odpowiedniego wątku, a nie chcę zakładać nowego. Mam tylko jedno pytanie; zakupiłem używkę oryginał gripa BG-E5 do 450D, wcześniej używany z 1000D. Problem polega na tym, że nie działają wszystkie przyciski, a właściwie działa tylko jeden, ten odpowiedzialny za zmianę trybu AFa. Reszta nie reaguje po za kółkiem, które też trochę dziwnie działa, bo zmiana parametru odbywa się dopiero za 2-3 przeskokiem kółka. Wcześniej nigdy nie miałem gripa i zastanawiam się czy mogłem coś spieprzyć czy coś z tym gripem jest nie tak, bo wygląda to na jakiś problem z komunikacją. Stan zew. wygląda jak nowy. Zanim odeślę go sprzedającemu chciałbym poznać inne opinie.
Dodam jeszcze, że biega to na dwóch oryginalnych bateriach.
trudno tak zawyrokować na odległość ale generalnie wszelkie przyciski i pokrętło na gripie powinno działać tak samo jak analogiczne na body. Grip to niby prosta konstrukcja ale też może być walnięty, nawet od nowości o czym przekonałęm się na własnej skórze... lepiej uderz do sprzedawcy i jemu opisz problem...
Cytat:
Zamieszczone przez
Merauder
Nie znalazłem odpowiedniego wątku, a nie chcę zakładać nowego. Mam tylko jedno pytanie; zakupiłem używkę oryginał gripa BG-E5 do 450D, wcześniej używany z 1000D. Problem polega na tym, że nie działają wszystkie przyciski, a właściwie działa tylko jeden, ten odpowiedzialny za zmianę trybu AFa. Reszta nie reaguje po za kółkiem, które też trochę dziwnie działa, bo zmiana parametru odbywa się dopiero za 2-3 przeskokiem kółka. Wcześniej nigdy nie miałem gripa i zastanawiam się czy mogłem coś spieprzyć czy coś z tym gripem jest nie tak, bo wygląda to na jakiś problem z komunikacją. Stan zew. wygląda jak nowy. Zanim odeślę go sprzedającemu chciałbym poznać inne opinie.
Dodam jeszcze, że biega to na dwóch oryginalnych bateriach.
Czy posiada jakiś włącznik Twój grip? Bo objawy pracy kółka zadziwiająco podobne do ..wyłączonego gripa. Jeśli włączony tak działa, to jest zepsuty.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merauder
Problem polega na tym, że nie działają wszystkie przyciski, a właściwie działa tylko jeden, ten odpowiedzialny za zmianę trybu AFa. Reszta nie reaguje po za kółkiem, które też trochę dziwnie działa, bo zmiana parametru odbywa się dopiero za 2-3 przeskokiem kółka.
A próbowałeś przeczyścić styki gripa i wewnątrz aparatu?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kuba1
Czy posiada jakiś włącznik Twój grip? Bo objawy pracy kółka zadziwiająco podobne do ..wyłączonego gripa. Jeśli włączony tak działa, to jest zepsuty.
Jeśli włącznik jest na offf nie działa nic :) jeśli na on to objawy są właśnie jakie opisuję.
Cytat:
Zamieszczone przez
tlustyx
A próbowałeś przeczyścić styki gripa i wewnątrz aparatu?
Przyznam szczerze, że w gripie tak, w aparacie nie. A więc dzisiaj jeszcze spróbuję.
Na drugim body jest to samo. PRzecieranie styków nic nie daje. Natomiast mam jeszcze jeden trop. Pudełko ma naklejkę Amazona, a więc prawodpodobnie jest to zakupione w USA. W związku z powyższym mogą być jakieś problemy z kompatybilnością (jakiś wenętrzny frirmware gripa) wersji USA z aparatami z EU?
Cytat:
Zamieszczone przez
Merauder
Na drugim body jest to samo. PRzecieranie styków nic nie daje. Natomiast mam jeszcze jeden trop. Pudełko ma naklejkę Amazona, a więc prawodpodobnie jest to zakupione w USA. W związku z powyższym mogą być jakieś problemy z kompatybilnością (jakiś wenętrzny frirmware gripa) wersji USA z aparatami z EU?
Eee, nie - to ma działać. Gdzie to kupiłeś, jeśli wolno spytać? Ktoś (sprzedawca) ma niezły tupet..
Miejsce zakupu gripa nie ma znaczenia i nie ma wpływu na poprawność działania.
Z zamiennikami już tak jest, że nie zawsze działają. Jak sprawdziłes na różnych puszkach z tym samym efektem to sprawa jest jasna - wymiana !