może bedzie wyrozumiały (jesli Vitez to pewnie nie:mrgreen: ), to wszystko przez stres zwiazany z oczekiwaniem na nowe canonowe zabawki i przerwe w ślubach:-D
Wersja do druku
Bez przesady, rozważania na temat przydatności kita na ślubach jak najbardziej mieszczą się w temacie wątku.
Panowie czy lepiej do 50d wziąć 17-40 L czy raczej jakąś stałkę np.28 1.8 i coś do tego,chodzi o śluby??
lepiej 28 i do tego 50/1.4 lub 85/1.8
Obiektyw ze światłem 4 do kościoła? Dość odważnie. 28 + np. 85/1.8 i będzie lepiej, z tym że na cropie 28 to nie tak szeroko. To jedna z przyczyn dla których FF bardziej nadaje się na śluby. Może sigma 20/1.8?
a może lepiej FF
chyba nie było by problemu jakby istniał obiektyw 16/1.8 pod cropa
No wiem ale podeszles do tego w sposob ze po co wogole przymykac. A no po to zeby na przyklad miec pare siedzaca bokiem w GO a nie tylko jedna z osob. Poprostu zbyt uogolniles temat. Przymknac czasem trzeba nie koniecznie czesto.
Ja na cropie operowalem 20 1.8 i 50 1.8 i wydaje mi sie ze to najlepsze ogniskowe do cropa. Oczywiscie przydalo by sie jeszcze miec np 10-20 albo rybke i do paru ujec jak obraczkowanie 85. Ale ogolnie na 20 i 50 slub oblecisz.