Ja również nie mam nic przeciwko wklejeniu. Jeśli coś już przeczytałem to ominę, a jeśli nie, to może przeczytam. Nie każdy śledzi CR.
Wersja do druku
Ja również nie mam nic przeciwko wklejeniu. Jeśli coś już przeczytałem to ominę, a jeśli nie, to może przeczytam. Nie każdy śledzi CR.
Obrażać ? Nie nie, ja nie z tych co strzela fochy ;) Muszę mieć prawdziwy powód na strzał z focha, a fora internetowe to raczej nie powód do tego :twisted: Po prostu wychodzę z założenia, że nie wszyscy rozpoczynają dzień od CR stąd też skoro 5DIII jest gorącym tematem to warto coś wrzucić.
Powracając do tematu: 8 lutego br. pierwszy wysyp
To co obstawiamy? 600d to prawie pewnik. Może też 2000d? Nie sadzę, żeby obyło się bez nowych szkiełek. Możliwe, że 18-55 IS II albo EF-S 35/1.8? Dobrym posunięciem byłby ten ostatni w formie naleśnika (da się?). Inne szkła też możliwe, chociaż bardziej spodziewałbym się ich premiery przy okazji innych korpusów.
1000D jest obecnie w cenie 250 EUR za goly korpus ;)
wiec cos moze byc faktycznie na rzeczy z tym 2000D.
co do 600D to juz nie jestem pewny. 500D, 550D i 60D daja juz niezle zageszczenie w ofercie. za bardzo wypasiony 600D (tzn. nie typu 550D z 21Mpix) bedzie psul sprzedaz 60D.
moze, ale nie nakrecalbym sie. po co psuc sprzedaz 18-135 i resztek 17-85 :)
dac to sie da, tylko dlaczego uwazasz, ze Canonowi by sie chcialo ;)
jesli chodzi o szkla proponuje zestaw:
EF 50/1.8 III
EF 55-250 II
EF 35/1.4 II L
EF 17-40 II L
EF 150-500/4.5-5.6 L :)
Ten 18-55 IS II miałby być zoptymalizowany pod kątem video. Wtedy 600d obfitowałby głównie w ulepszenia video w stosunku do 550d. Ale faktem jest, że Canon skomplikował sobie sprawę 60d i pole manewru znacznie się zmniejszyło. Po co 35/1.8 w formie naleśnika? Żeby robić konkurencję mirrorless. Powiem szczerze, że gdyby Canon miał takie szkiełko, to nie dałbym pod choinkę zarobić Samsungowi.
550D pomalują na 2000D
600D masakra piłą Makita - 24 MPx
60D no wiecie, nie wiemy dlaczego - pytajcie Nikona ;), ale jest lepsze od 600D
Bo Józek Rebel kitem na ognisku zrobił ciemno brązowe zdjęcie/kupę a na zdjęciu Hanki Beta Karoten niebo w nocy wyszło fajnie niebieskie.
Zawsze myślałem, że szkła Canona mają oznaczenie ef-s :mrgreen:
A tak na serio to mogli by pogonić Sigmę (8-16, 30/1.4)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No, ale nowy rok fiskalny za pasem (patrz następca D700).