wiekszosc tych pasow do siebie podobna a casy mozna stosowac wymiennie
Wersja do druku
wiekszosc tych pasow do siebie podobna a casy mozna stosowac wymiennie
a jak wyglada zabezpieczenie zamka przed ewentualnym porysowaniem sprzetu? Bo ciezko znalesc jakies zdjecia tego w sieci. Hama tez robi futerały ale sa tandetne bo łatwo porysowac sprzet, gdyz zamek jest na wierzchu.
W lowepro jest tak:
http://www.bristolcameras.co.uk/imag...ase-2s-lid.jpg
Edit:
znalazłem: http://static.squidoo.com/resize/squ...ns_Cases-8.jpg
zamek jest na wierzchu, dla mnie takie coś odpada, po roku czasu miałbym kazdy obiektyw pocharatany
ale niby jak by byl pocharatany ? ;]
Nigdy nie pomyślałem o tym:):)... muszę się przyjrzeć temu dokładniej:):)...
Musze powaznie pomyslec nad tym pasem z lowepro. Plecak moze lezec gdzies z boku a na pasku 2 obiektywy.
Czy ktos aktualnie uzywa tych paskow szybkiego dostepu do aparatu?
Nie wiem kto je robi ale generalnie wyglada to tak ze body wpina sie w pasek na luznej sprzaczce i wisi z boku ciala. Uzywal ktos 2 takich na raz?
w wiekszosci przypadkow majac dwa body na szyji wkladajac szklo do pokrowca szukam go nie patrzac na niego po omacku i wciskajac na swoje miejsce,
przy zamku blyskawicznym na wierzchu co chwile bym rysowal obiektyw i ten nieszczesny zamek
pas jest wlasnie po to aby nie zabierac zadnych plecakow i toreb, nic nie lezy z boku i po nic nie trzeba wracac i nie martwic sie ze sie cos zapomni
Tylko się trzeba przyzwyczaić trochę do pasa. a co sądzicie o zapinaniu na rzep ??
ojnieee.. miałem raz na rzep zapiątą torbe w pplenerze, kilka ruchów pare szqarpnięć i prawie bym szkło stracił bo rzep się odpiął
sebcio80 ale pasa nie masz ?
bo to co piszesz to teoria praktyka jest inna , trzeba mocno sie postarac zeby rysowac o taki suwaczek ;] , w wiekszosci i tak mam je rozsuniete zawsze bo tak tez szybciej ale nic nie wyleci w zasadzie
oczywiscie ze mam pas i pokrowce, wszyskie Lowepro,
moze i trzeba sie postarac ale robiac slub w sezonie co sobota, wkladajac i wyciagajac szkla kilkanascie razy podaczas dnia te szanse dosc mocno rosna, a roznica w cenie tych pokrowcow to chyba tylko pare złotych i warto moim zdaniem doplacic do Lowepro
warto tu dodac ze sa tez pokrowce na rzepe, ktore robi Newswear,
maja swoje zalety i wady, sa miekkie wiec puste zajmuje mniej miejsca (ja wole sztywne pokrowce, torby, kabury, plecaki itd.),
dzieki rzepie mamy mega szybki dostep do szla, ale robia halas, wiec koscioly, konferencje i inne tego typy imprezy odpadaja,
mozna je co prawda na stale otworzyc i zagiac pokrywy, ale przez to np przy kriopiacym deszczu, sniegu, nasz sprzet jest narazony na sporo dawke wody, a przy jakims pochyleniu, polozeniu sie sprzet moze wypasc, otwarte pokrowce Lowepro, mimo ze zamek jest rozsuniety a dostep do sprzetu szybki to ciezko aby cos wpadlo, pokrywa jest na tyle sztywna ze nawet przy obroceniu pokrowca o 180 stopni, obiektyw nie wypadnie, (oczywiscie nie polecam tego sprawdzac)