Nie wiem czy to plener czy bardziej konkurs ale jedno jest pewne, że gdzieś w okolicach Wawelu więc może ktoś skorzysta http://www.fotofanklub.pl/index.php/...msung-zaprasza
Wersja do druku
Nie wiem czy to plener czy bardziej konkurs ale jedno jest pewne, że gdzieś w okolicach Wawelu więc może ktoś skorzysta http://www.fotofanklub.pl/index.php/...msung-zaprasza
Ja mam propozycję: Wybierzmy sobie jakieś wydarzenie, zróbmy plener a potem battle'a na najlepszy reportaż.
Moja propozycja na najbliższy weekend: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych w Krakowie, Chemobudowa, przy ul. Klimeckiego 24, Kraków.
Wygląda sympatycznie. Planujesz cały weekend czy raczej jeden dzień? Ja na jeden dzień będę mógł sobie pozwolić. Nie wiesz ile za wstęp?
Będę w sobotę, ok południa. Cen nie znam.
Na stronię wystawy piszę że cena biletu to 10zł.
jako kolejny pomysł na plener i battla proponuje festiwal tatuażu, chyba 12-14 czerwca również w krakowie (chemobudowa jeśli się nie mylę), co wy na to?
eeeee... :/ to chyba sobie daruję
za 30 zł to wolę sobie kupić pisaki i samemu coś na ręce nagryzmolić :)
W przyszłym tygodniu wyjeżdżam poza Kraków, ale postaram się pojawić w sobotę rano.
Chętnie wybiorę się na wystawę kotów, ale w niedzielę (w sobotę pracuję)...co do festiwalu tatuażu, to niestety w następny weekend nie mogę....no i proponuję przymierzyć się do pleneru "makowego", o ile maki w ogóle zakwitną....może ktoś wypatrzy jakieś ciekawe miejsce....pozdrawiam E.
Kilka zdjęć z pleneru w Mostkach:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Wybiera się ktoś na Góraszkę? Ja na razie na 80% jadę w niedzielę i mam puste auto.
Ja raczej odpadam. Tam trzeba długich luf. Ty ze swoim 100-400 masz po co jechac.
mi? a czemu?
w roberta poscie nie bylo infa o pelnym weekendzie
zostalo to sprostowane pozniej
a madalenka zawsze sie wymadrza
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
przepraszam za post po poscie ale niezdazylem edytowac
parafda smokow ma byc w ten weekend
weekend skolei zapowiada sie bez opadow
http://www.paradasmokow.pl/
Nie zbyt miło czyta się takie posty. Proponuję więcej zdjęć a mniej gadania.
W miniony weekend odbył się plener w Mostkach...oto mały fotoreportaż....Robert wszystkie rewelacyjne, a najbardziej 1,2,4,9, 12....Lucas: Magda ani nie chciała Cię urazić, ani się wymądrzać, a data wyjazdu jasno jest wypisana....to forum jest dla miłośników piękna i sztuki fotografii i pielęgnujmy to....
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Robert super zdjęcia tych czerwonych skał, gdzie to dokładnie jest i ile od krakowa ?
To jest kamieniołom "Kopulak" w kompleksie leśnym pomiędzy Skarżyskiem a Suchedniowem.
Ciekaw jestem ile "nowego życia" w nim powstało... Pozdrówka z Kraka.
świetne miejsce, szkoda, że tak daleko.. muszę kiedyś wpaść na zlot canonowców
no to mamy kolejny piknik!!!
http://www.pikniklotniczy.krakow.pl/
Witam po dłuższej przerwie :)
Widzę, że pogoda w Mostkach dopisała - zdjęcia dowodem, bardzo fajne. No i miejsca standardowe poodwiedzaliście - kamieniołom, Diabelski Kamień... - stałe miejsca Włodka P, :) A na Wzdole Rządowym byliście? Chyba nie, bo pewnie i stamtąd coś by się pokazało. Może następnym razem, jesienią? Nie było mnie tam już kilka lat, pasowałoby zaglądnąć. A jest co focić wokół...Pozdrawiam!
Byliście w końcu na wystawie kotów? coś fajnego ustrzeliliście? ;)
Panowie i Panie. Jest ktoś chętny na grilla w następny weekend? Ja zapewniam miejsce, wyżerkę, grilla i węgiel.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Kurcze, szkoda że nie mogłem się wybrać. Już któryś plener na którym nie byłem :/
liczyłem na jakieś fajne zdjęcia sfinxów ;)
MAKROPLENER
Mam takie pytanie - wiem ze kilka osob kupilo sobie ostatnio nowe obiektywy Macro , kilka osob robi fotki przy pomocy konwerterow itd.
Czy ma ktos ochote pofocic jakies motylkowo-wazkowo-latajkowe obiekty? Taki wypad na łąki poza miasto. Ja bardzo chetnie ale z osobami towarzyszacymi zawsze milej....
Jako ze jestem w "tym gorszym systemie" , obiektywu macro nie mam mozliwosci użyczenia, ale jesli ktos chcialby porobic makra a nie ma takowego, mogę pozyczyc konwerter Raynox 250 albo komplet pierscieni posrednich dla tych robiących na M42
Sprzetu makro nie mam, ale pofocić zawsze chętnie. Tylko kiedy? Niedługo maja się skończyć upały...
Może jutro? Ma być dalej słonecznie i chłodniej.
no ja chetnie.. tyle ze to znow trzebaby bylo rano.. wtedy i nie jest jeszcze tak goraco... motyle i inne latajki bardziej ospale i leniwe sa..
jak tak na 90%, dzisiaj imprezka, ale powinienem dać radę
Chętnie wybiorę się jutro rano na plener makro, ale muszę wrócić na 12tą do domu...może ogród botaniczny:
http://www.ogrod.uj.edu.pl/
zbiórka ok.9tej w ogrodzie?....:-D
mowiac rano mialem na mysli jakas 5- 6-7 godzine. Ogrod botaniczny niestety nie oferuje nic poza kilkoma kwiatami i niezliczone ilosci slimakow... Bylem kilka razy w przeciagu kwartalu i szczerze - niewiele tam zostalo, do tego czesc terenow nadal zalana.
O 9-10 robi sie juz troche parno..
Jutro niestety odpadam. Mam kupę roboty.
Kurcze, jak tak wczesnie się wybieracie, to moze i ym znalazł tochę czasu? Gdzie sie wybieracie? Znajdzie sie cokolwiek makro dla mnie?
Po takich opadach deszczowo gradowych poranny plener to chyba mgielkowy jakis...
Ucichlo cos.. RObert zniknal z GG.. pewnie nic nie wyjdzie...
Może zainteresuje Was ten oto temat - Photo Day 9.0, tym razem na.... wysypisku śmieci.
Osób tym razem możemy przyjąć więcej, bo prawie dwieście, może miejsce nie jest kwintesencją estetyki, ale z całą pewnością sporo można sfotografować i co ważniejsze - wygrać atrakcyjne nagrody:
Photo Day składowisko odpadów Barycz Kraków
A znalezione fanty można zabrać ze sobą? ;-)
No ale czy to nie jest przypadkiem próba budowania pozytywnego wizerunku przez Krakowski Holding Komunalny S.A. przez planowaną budową "ekologicznej" spalarni? Odnoszę dziwne wrażenie, że ktoś na plecach niczego nieświadomych ludzi chce coś "ugrać".
Miejsce na wycieczkę fotograficzną jest całkowicie "od czapy" - no chyba, że ktoś chce mieć niezapomniane wrażenia organoleptyczne z pobytu i ewentualne "towarzystwo" w domu przypominające o udziale w tej imprezie.
Organizatorom proponuję bardziej przemyślane dobieranie miejsc na tego typu imprezy. No a tym, którzy chcą się wybrać życzę dużego samozaparcia ;) (wstrzymywanie oddechu przyda się przy dłuższych czasach :)).
Ps. No to może następnym krokiem Oczyszczalnia Kujawy lub jakieś miejsce utylizacji odpadów zwierzęcych?
hehe, właśnie. Dla mnie to sam zapach jak przejeżdżam czasem w pobliżu już jest nie do zniesienia a co dopiero wchodzenie na teren wysypiska. Jak patrzę na inne miasta to mają świetne plenerki a nas w Krakowie to tylko albo po budowach albo po śmietnikach chcą przeganiać...
Jutro się wybieram na "Szalom na Szerokiej". Start godz 18ta. Ktoś chętny?