Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Co jest zlego w starym locku? Uzywam all the time i nie mam z nim problemow. No chyba, ze chca taki jak w 60D.
Wlasnie doczytalem, ze cable relase port bedzie w miejscu napisu mark 3 - chyba do selfie...
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Co jest zlego w starym locku? Uzywam all the time i nie mam z nim problemow. No chyba, ze chca taki jak w 60D.
Wlasnie doczytalem, ze cable relase port bedzie w miejscu napisu mark 3 - chyba do selfie...
myślę że to problemy z l-bracketami - muszą mieć dziurę na wtyczkę, wtyczka musi być kątowa, a i tak l-bracket trochę odstaje od korpusu, zawsze twierdziłem że wtyczka tego portu to wyjątkowo chory pomysł może przy okazji zmienią port (co prawda wężyki pójdą się ..... ale nie cierpię tej wtyczki) - ogólnie przesunięcie tego portu to może być niezły pomysł
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Będzie można sobie wstawić zaślepkę z dowolną serią modelu - mark III, IV, V, VI. Nie trzeba będzie apgrejdować ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Świeże wieści z rumorsów odnośnie 5DIV:
-A lot more touchscreen functionality than the EOS-1D X Mark II
- Other ergonomic changes, such as a new âlocking switchâ on the rear of the camera
- no i chyba jednak będzie tam 30mpx
musi mieć więcej megapixeli, to oczywiste - żeby ambasadorowie olympusa nie pisali że ich systemowe kompakty dają taki sam obrazek.
A mi się marzy wyzwalacz aktywowany głosem, prosta aplikacja rozpoznawania mowy, np. z androida i ustalamy sobie hasło, na które aparat wyzwala migawkę. Można np. ustalić kilka haseł: one shot, seryjne, szybka seria itp.
Ale zapewne to dopiero w 5D mk19...
Cytat:
Zamieszczone przez
mystical
A mi się marzy wyzwalacz aktywowany głosem, prosta aplikacja rozpoznawania mowy, np. z androida i ustalamy sobie hasło, na które aparat wyzwala migawkę. Można np. ustalić kilka haseł: one shot, seryjne, szybka seria itp.
Jeśli już o marzeniach. Czy nie można zrobić tak, by po wifi przesłać do kogoś wykonane zdjęcie? Canonie jeśli to czytasz, odblokuj w końcu tak prozaiczną funkcje, która w telefonach funkcjonuje już od X lat.
Cytat:
Zamieszczone przez
mystical
może na początek zrobić tak żeby ta aplikacja co to po wi-fi ma działać działała normalnie - włączasz aplikację łączy się i można po prostu wyzwolić migawkę lub zablokować wyzwoloną żebym nie musiał trzymać palucha na ekranie telefonu przez 2 minuty (bez żadnych livewiew i innych popierdułek) tylko tyle i aż tyle - a tu wydaje się że to zadanie przekraczające wyobraźnię działu badań i rozwoju - co tu pisać o zaawansowanych funkcjach jak taka prosta jest poza zakresem
Cytat:
Zamieszczone przez
mystical
A mi się marzy wyzwalacz aktywowany głosem, prosta aplikacja rozpoznawania mowy, np. z androida i ustalamy sobie hasło, na które aparat wyzwala migawkę. Można np. ustalić kilka haseł: one shot, seryjne, szybka seria itp...
Widzę jakąś konferencję praową z tłumem fotografów gadających do swoich aparatów. Albo w kościele ksiądz "co Bóg złączył .." a fotograf "Cichy tryb. Cichy tryb! Seryjne! Pstryk!
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
może przy okazji zmienią port (co prawda wężyki pójdą się ..... ale nie cierpię tej wtyczki) - ogólnie przesunięcie tego portu to może być niezły pomysł
Omg, nie tak dawno kupilem canonowski wezyk t80 czy jak tam mu leci. Przeciez jak wymienia port to sie potne ^^
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Omg, nie tak dawno kupilem canonowski wezyk t80 czy jak tam mu leci. Przeciez jak wymienia port to sie potne ^^
pomyśl że to dla przyszłych pokoleń robisz :mrgreen: