Było gdzieś w tym wątku - jest sporo lepiej niż w przypadku 5D MkII, a niewiele gorzej niż w 5D MkIII.
Wersja do druku
no widzisz, a wszystko to było już pisane dużo wcześniej. Na filmach z photokina 2012 z youtube.com najlepiej to widać, że posiada te opcje. Sam pisałem, że będą tak jak w 5D III ustawienia odnośnie ai servo tak jak wymieniłeś i pisze na stronie canona usa.canon.com w zakładce features od dnia premiery.
Ojjj to długo Ci to zajęło 5 minut roboty i wszystko wiesz. Albo śledzić wątek od początku i wszystko jasne. AF dobry będzie i napewno lepszy od 5D II no z tymi bocznymi punktami spierniczyli bo dali czułość od +0,5EV szkoda że nie od -0,5 albo -1EV. Wszystko okaże się w praktyce po testach czy daje rade w słabszych warunkach bo w dobrych to wiadomo że sobie poradzi.
Tutaj widziałem o shutter lag http://sortable.com/camera/Canon-EOS-6D. Shutter lag wynosi 144 ms, a skąd oni to wiedzą to nie wiem. Na tej stronce dużo rzeczy się nie zgadza m.in. żywotność baterii w specyfikacji jest na 1090 fotek, a oni 980 podają. Napewno będzie można więcej zrobić zdjęć nie używając GPS bo bez tej opcji pomiary były robione, więc tak 1300 zdjęć powinno wyjść spokojnie. Zauważyłem, że zawsze te pomiary się nie sprawdzają i te 20% trzeba dodać. Z gps to pewnie 1/3 będzie zdjęć do wykonania. Ekran jest 3 cala nie 3,2 cala jak podają. Wszystkiego w praktyce się dowiemy i po testach jak to będzie oby dobrze się af sprawował. Pozdro
Wywiad n/t bohatera wątku: Q&A with Canon’s Mike Owen: A behind-the-scenes look at developing the 6D and what’s next - Imaging Resource
Cytat:
DE: So it's a conscious design decision. You really wanted to emphasize low light.
MO: Yes, absolutely. It was a decision that we felt that this type of camera in this particular user group, auto focus performance is not 100% critical. But low-light performance for autofocus is important. And it's just about that trade off.
czytałem ten wywiad wczoraj. Każdy z nas by mu dużo innych ciekawszych pytań zadał.
Jakby ktoś z nas miał taką fuche jak on to by inaczej zrobił to body bo wie czego potrzeba i klient czego oczekuje:).
O rany! Faktycznie, dzisiaj już 21 września!
No przecież i tak wił się jak piskorz: :D
Jakbyś pytał "za bardzo", to pewnie następnym razem "nie miałby dla Ciebie czasu"...Cytat:
It was a decision that we felt that this type of camera in this particular user group, auto focus performance is not 100% critical.
PS
Spoko - pomiauczymy swoje na forum, powymądrzamy się, a będzie jak zwykle... ;)
O rany! wywiad był 20 września no widzisz, a że siedze długo to jestem na bieżąco:).
Dobrze będzie jak zwykle heh:wink:
Jak myślicie , będzie warto zmienić 5D MarkI na 6D? Jako amator długo myślałem nad 5D MarkIII, ale jego cena jest dla mnie jednak bardzo wysoka. Z drugiej strony nie bardzo widze zdecydowany powód do zmiany na 6D, z trzeciej strony chciałbym coś zmienić w swoim sprzęcie :-). Myślenie ma przyszłość :-)
Pozdrówki