No ja dzis miałem mieć plener ale niestety siła wyższa w postaci niedysponowanej modelki... a pogoda na wypasie idealna na zdjęcia;/
Jest opcja "edytuj" pod postem Jerzy:)!
Wersja do druku
No ja dzis miałem mieć plener ale niestety siła wyższa w postaci niedysponowanej modelki... a pogoda na wypasie idealna na zdjęcia;/
Jest opcja "edytuj" pod postem Jerzy:)!
Informuję, że problem z Battery Packami został zdiagnozowany i teraz juz nie powinno być z nimi problemów.
Cichy a co to za diagnoza?:> Podzielisz się tym z nami?
W części BP była jakaś wadliwa dioda i jej wymiana załatwia sprawę. Czyli to nie była wina lampy.
Chłopaki, tylko nie bijcie ;)
Jak uzyskać w słoneczny dzień przy użyciu tej lampy małą GO i przy tym oczywiście krótkie czasy: np 1/2000, 1/8000 ?
p.s. Nie za bardzo kumam co to jest ten HSS który przewija się w wątku
(dodam że mam duala r600, 580exII na stanie i phottixa do bezprzewodowego odpalania lampy)
z góry dziki za wyrozumiałość i rady...
lampa+niska wartośc przesłony np: f2,8+szare filtry ;)
Nie da się z tym co masz. Filtrami zejdziesz spokojnie przysłoną do 2.8 ale czas synchronizacji musi zostać 1/200, krótkie czasy to albo pocketami albo pixel knight.
hehe - jak dla mnie chyba za duże skróty myślowe... ;)
Z tego co zrozumiałem to musiał bym dokupić coś takiego: http://allegro.pl/fotocela-do-lamp-c...748919063.html ?
I teraz tak: jak co z czym... i czym podłączyć ???
nie za bardzo bowiem rozumiem co oznacza: "Do palnika lampy przyklejona fotocela z gniazdem PC" tzn. jak przyklejona ?
p.s. rozumiem że tak czy inaczej żeby lampę studyjną uruchomić np. ma 1/5000s. to muszę podpiąć do body EX580 w trybie HSS, tak ?