"...nie wierz nigdy kobiecie...",
monii bez urazy...;)
Wersja do druku
"...nie wierz nigdy kobiecie...",
monii bez urazy...;)
Chyba Ci wybacze ze względu na święta :p
Ja powiem tak:
na problemy z szybkością polecam 300D.
Potem już każdy aparat działa wystarczająco szybko - sprawdzone na własnej skórze :-)
Nie wiem jak to jest w 5D, w moim malutkim 400D, po zrobieniu serii zdjęć, gdy aparat jeszcze zapisuje na karte, podglad pojawia sie dość wolno (oczywiście chodzi o zdjęcia, które już są zapisane). Monii robiłaś zdjęcia serią?
Nie robiliśmy zdjęć seryjnych .Zwykła sesyjka modeli w studio..oczywiście kilka fotek pod rząd ..ale bez seryjnych ;)
Puszkę testowaliśmy na zmiane. Obojgu nam podgląd zdjęć wydawał się spowolniony (napewno wolniejszy niż w 350D i pentaxie) ... w czym tkwi problem nie wiem.
Całe szczęście koledze tez się tak wydawało bo gdybym napisala ze sesja robiona tylko przez baby ... to by się dopiero dyskusja zaczęła :))
A jak z ostrością w podglądzie ? W 10D jest taki motyw, że obraz wyostrza się po jakiejś sekundzie. Niby nic ale jest to denerwująca przypadłość. Uporali się z tym w 5D ?
Najpierw wytknęłaś tę "panienkę", teraz to.. Kompleksiki wyłażą? :mrgreen:
A do rzeczy: 5D nie ma żadnych opóźnień w wyświetlaniu obrazu na ekraniku. Jeśli było coś, co powodowało jakiekolwiek opóźnienia, to było to Waszą winą. Większość możliwych przyczyn opóźnień masz wypisane wyżej. Zawsze mogliście też naknocić coś w ustawieniach CFów, mogły być jakieś problemy z dostępem do karty, cholera wie, co jeszcze. Czasem są to jakieś pierdoły, które objawiają się w dziwnych momentach.
Ale osobiście obstawiam brak praktyki użyszkodnika.
Jak ja zaczynam fotografować innymi aparatami, to dopiero są problemy i przeszkody, żal pisać :mrgreen:
należe do tych dziwaków co nie maja kompleksów :) ale jesli ktoś pisze "panienko" (czy jakkolwiek podobnie) to powinien miec pewnosc ze mowi do Panny :)...dlatego czasem irytują mnie niektóre wypowiedzi
Co do naszej winy...może i jakaś byla nie twierdzę że nie
Tylko widzisz kolega nie do końca jest laikiem w dziedzinie fotografii...i nie powinno się od razu zakładać sie ze to nasze zwidy itd ani oburzać gdy ktoś napisał że super 5D ma jakąś wade :)
A ja robilam zdjecia 300, 350D, 40D i nikosiem i uwierz problemu z wolniejszym podgladem nie mialam :)
Może to jakaś wada tego konkretnego egzemplarza, karty (niesądze), a może gdy robi się kilka zdjęć pod rząd i chce się podejrzeć fotke to aparat wolniej sobie z tym radzi
pozdrawiam.