Złapałeś fajne sytuacje. Mam tylko odczucie, że foty są jakby o +1/2 - 1/3 za ciemne.
Wiem, że canony wymagają dodania na plus, nawet 2/3.
Albo poratować się obróbką w cieniach.
Wersja do druku
Złapałeś fajne sytuacje. Mam tylko odczucie, że foty są jakby o +1/2 - 1/3 za ciemne.
Wiem, że canony wymagają dodania na plus, nawet 2/3.
Albo poratować się obróbką w cieniach.
Obrabiam zdjęcia na starym, siedmioletnim laptopie i kiedy u mnie wszystko wygląda dobrze lub "prawie" dobrze to na innym sprzęcie jest za ciemno (tak się dzieje gdy np. zanoszę portreciki dzieci do wywołania i za każdym razem muszą być nieco rozjaśnione.)
Z drugiej strony mógłbym się bardziej postarać ale to do mnie dotrze chyba dopiero wtedy jak wkroczę na grunt komercji.;)
Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Jako że zima w pełni, kilka fotek sprzed kilku dni (wybaczcie, jeśli wyszedłem z formy ale brak treningu robi swoje.)
165.
166.
167.
168.
Byłem u Ciebie dwa dni temu - śniegu nie widziałem !
Gdzie Cię znowu poniosło ?
Wszystkie OK, ale też każde ma jakiś mankament:
165 - ucięty rozbryzg śniegu,
166 - twarz zasłonięta przez tyczkę,
167 - rozbryzg słabo widoczny przez co wydaje się statyczne
168 - niekorzystna perspektywa
Ale najlepsze to, że po obejrzeniu zdjęć, aż chciałoby się pojeździć ;-).
Fajne kadry, szczególnie 168 przypadła mi do gustu :)
168 genialne
Dzięki. Cieszę się, że się Wam podoba. Wkrótce nowe, tym razem ze słonecznej Italii.
Bardzo fajne zimowe fotki. I pisze to człowiek który zimy nie znosi :)
Zdradzisz jakim zestawem robione?
7d + C70-200/4
Nie rozumiem, oni w te tyczki mają walnąć biodrem, czy też nie muszą :), bo bardziej mi się podoba jak walą !
Jeszcze lepiej jak będą narciarki, mogą być z tylnej ćwiartki, a nawet powinny - takie lekko wypięte/pochylone :)
P.S. Nie masz wrażenia, że śnieg jest raz - bardziej niebieski, a drugi raz - lekko szary...
Ale foty dynamiczne, to fakt i trafione.
Kadry fajne. Akcja jest :) ale ten śnieg - jeśli we Włoszech, to powinien być biały :)
Teoretycznie, im ciaśniej (bliżej tyczki) tym szybciej, ale jak za blisko to może się to skończyć zachwianiem, wytrąceniem z równowagi lub nawet upadkiem. Fakt, że foty są fajne jak tyczki się mocno wyginają.
Jeżdżę teraz z chłopami, więc o narciarki nieco trudniej. Jednak będę miał to na uwadze.
Mam. Słabe oczy, słaby laptop, a i balans bieli pewnie pozostawia wiele do życzenia (faktem jest, że co chwila światło się zmieniało bo goniły po niebie chmurki). Dla Sports Illustrated postaram się bardziej;)
Proszę nie oceniać. Zdjęcie poglądowe, ukazujące jak ciężko jest o czysty kadr i jak niebezpiecznie jest stać gdzieś tam w środku.
172. Trening na Passo Stelvio latem.
Ja mam zawsze problem z ostrością przy ruchomych obiektach :(
To który jest w ostrości /:):):)
A tak poważnie - oczopląsu można dostać od ilości tyczek - dylemat zawodnika - gdzie moja tyczka :):):)
Passo dello Stelvio, piękna przełęcz.Ta i Passo del San Bernardino, to najładniejsze przełęcze Alp.Latem cudowne, zimą prawie nie przejezdne,Passo del San Bernardino całkowicie nawet zamknięta ,czasami 3 m śniegu .
Na zdjęciu jest lodowiec, który znajduje się na wysokości prawie 3.500m n.p.m. Sama przełęcz to ponad 2.700 i jest zamknięta dla ruchu przeważnie od początku listopada do połowy maja.
Mam nadzieję że też korzystasz z dobrodziejstw lodowca :):) nie mówię o pracy:):)
Korzystam... w pracy!;)
Na treningu...
173.
Załącznik 326
wg mnie najlepsze z Twoich narciarskich!
Jak dla mnie, to zdjęcie jest przecudnej urody.
173. - świetnie złapane :)
Kadr super,jest w tym dynamiki sporo :)
Ale ja mam dylemat - minął tą tyczkę czy mu ją zaliczyli ?:)
173 robi robotę :)
Super zdjęcie 173 !Czy robione tak jak wcześniej aparatem 7D i obiektywem 70-200 4.0?
Nie zawsze jest przyjemnie...
174.
Załącznik 467
Faktycznie, dobrze, że tyczka nie zrobiła mu większej krzywdy - mam nadzieję :)
W takiej sytuacji zdarzają się uszkodzenia nosa, policzka, warg i zębów. Na szczęście w tym konkretnym przypadku na pamiątkę pozostało tylko (i aż) zdjęcie.;)
--- Kolejny post ---
Żeby nie wyjść z wprawy, takie tam różne pstryki.
175.
Załącznik 544
176.
Załącznik 545
177.
Załącznik 546
178.
Załącznik 547
179.
Załącznik 548