-
Odp: [akustyk] z podrozy po Europie
Każdy ma swoją "wizję" - dla mnie, to byłoby 2/3 zdjęcia od PG rogu, bez Kapliczki.
Traktorek na pierwszym planie, obramowanie z drzewa od lewej, od dołu nieco zielonej trawy, a w tle ten ładny pagórek.
Ale to moje kompletnie amatorskie spostrzeżenia. Ale tak jak michalab - tak, jakby wszystkiego zbyt wiele w kadrze.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Każdy ma swoją "wizję" - dla mnie, to byłoby 2/3 zdjęcia od PG rogu, bez Kapliczki.
Traktorek na pierwszym planie, obramowanie z drzewa od lewej, od dołu nieco zielonej trawy, a w tle ten ładny pagórek.
Ale to moje kompletnie amatorskie spostrzeżenia. Ale tak jak michalab - tak, jakby wszystkiego zbyt wiele w kadrze.
zamysl byl generalnie taki, ze to ma miec spiralna kompozycje. wzrok zaczyna na krzyzu, zmierza do traktoru a od niego wglab do tego pagorka, czyli Spiskiego Hradu.
z tym ze nie wiem na ile to da sie zobaczyc na takich malych obrazkach. no i subiektywnie mysle, ze tam jest za duzo dolu jednak...
-
Dla mnie spiralna kompozycja jest zbyt skomplikowana, przynajmniej do "widoczków".
Gubię się po drugim-trzecim charakterystycznym punkcie, a pewnie nie tylko ja :).
Co do dołu, można spróbować skomponować w innej proporcji, bo obrazek wart jest tego.
Coś Ci ciachnąłem, ale wychodzi prawie Kompozycja centralna.
-
-
Piękne miejscówki i super zdjęcia.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
to moze po prostu tak ;
Widziałem to zdjęcie wcześniej na flickr, ale to już na mnie nie robi takiego wrażenia bo jest dużo prostsze, brak mocnego pierwszego planu. Pierwsze snopki są za daleko i za małe, aby pełniły tę rolę. Poza tym ja takie zdjęcie przyciąłbym do 16:9.
Wolę wersję z kapliczką i traktorem.
-
mala aktualizacja. jako ze chwilowo roboty duzo a wyjazdow mniej, to zdjecia robione po drodze do pracy i z okna w pracy ;)
po drodze:
i z okna w pracy:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
i z okna w pracy:
To wysoko pracujesz :)
-
krotki 3-dniowy wypad nad Ren, Mozele i Ahr...
https://www.flickr.com/photos/bartro...57675428977170
1. widok na zakole Renu w okolicach Boppard z tarasu widokowego na Gedeonseck
2. Boppard skryte w zimnej mgle nad Renem
3. pierwsze promienie slonca na zamku Marksburg na przedmiesciach Koblencji
4. szlak zamkow w Dolinie Srodkowego Renu. winnice nad miejscowoscia Bacharach
5. mniej popularna perspektywa miejscowosci Bremm nad Mozela
6. bardziej popularna perspektywa miejscowosci Bremm i popularnego zakola Mozeli
7. kosciolek w Bremm (nie znam patrona)
8. Beilstein nad Mozela
9. wieczorny widok na Alken nad Mozela i ruine zamku Thurant
-
Jak zwykle klasa. Wszystkie b. dobre, ale dwójka dla mnie wybitna:)
-
2. podoba mi się najbardziej
-
na 5. i 9. zagrało, czyli to o co chodzi w fotografii :)
-
Super, szczególnie 2,5,8 i 9.
-
Mnie się najbardziej podoba klasyczne światełko landszaftowe w nr 5 Bremm nad Mozelą.
-
dzieki... ponizej maly bonus. nie pasowal mi do oryginalnego zestawu, ale to tez z tego samego wypadu...
10.
11.
12.
-
Jak zawsze obrobka rzadzi :) z gratki.
-
taki maly dodatek do uzupelnienia setu...
-
dawno nic nie bylo, to taka swiezynke dorzuce... ;)
-
A który to z Norwegów ?:)
-
ten najlepszy. Daniel-Andre Tande
-
Czy aby nie jest trochę krzywo, słupy w tle są mocno pochylone w lewo ?
-
Sylwetka narciarza jak należy, a te słupy krzywe, bo tak mocno wiało ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Czy aby nie jest trochę krzywo, słupy w tle są mocno pochylone w lewo ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Sylwetka narciarza jak należy, a te słupy krzywe, bo tak mocno wiało ;)
zgadza sie, ze krzywe. i to, jak patrze, na wiekszosci zdjec tak mam, wiec najwyrazniej jest to efekt proby trzymania aparatu "rowno" przy ciagnieciu za zawodnikiem. zerkne sobie w domu na spokojnie czy to lepiej wyglada po wyprostowaniu
-
to jeszcze kilka lokalnych zdjec z minionej jesieni...
1
2
3
4
-
Bardzo ładnie, zwłaszcza 1.
-
Zawsze jak oglądam Twoje kadry to się zastanawiam, czy tam, gdzie bywasz, nie ma oznak cywilizacji - słupów energetycznych albo innych psujących efekt kominów, czy po prostu bawisz się w usuwanie tego w PS..? Ja nawet jak jestem na odludziu to mam z każdej strony słupy i ciężko znaleźć miejsce, żeby ich nie złapać. A u Cb to wszystko takie ...nieskalane? :) :) :)
-
Jak zwykle rewelacyjny set. Śledzę i podziwiam Twoje landszafty na flickerze
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Zowa
Zawsze jak oglądam Twoje kadry to się zastanawiam, czy tam, gdzie bywasz, nie ma oznak cywilizacji - słupów energetycznych albo innych psujących efekt kominów, czy po prostu bawisz się w usuwanie tego w PS..? Ja nawet jak jestem na odludziu to mam z każdej strony słupy i ciężko znaleźć miejsce, żeby ich nie złapać. A u Cb to wszystko takie ...nieskalane? :) :) :)
nie szopuje zdjec. wiec niewatpliwie trzeba szukac miejsc, gdzie syf w tle nie przeszkadza, co nie jest tutaj proste:
-
kilka swiezych rzeczy. jeszcze nie dokonczony zestaw podsumowujacy tegoroczna zime w Holandii: https://www.flickr.com/photos/bartro...57681196852315
i na zachete kilka wybranych zdjec:
1 wschod slonca w biurze
2 zamarzniety kanal na polderze
3 mrozny dzien
4 jedna z tych 4 godzin zasniezonej Holandii w tym roku
5 na plazy
6 zapowiedz wiosny (czyli: bedzie wialo, lalo, i swiecilo)
7 zachod slonca nad jeziorami
8 kolorowy koniec dnia
-
6-7-8 dla mnie przepiękne
-
5 najbardziej mi się podoba
-
Piękne niebo na #8, i wspaniale uspokajająca #3, wygląda jakby tam była absolutna cisza :)
-
-
dawno nic nie pokazywalem, a ze wygrzebalem z szuflady troche starych zdjec, to pora nadrobic...
lato 2011... tygodniowa wycieczka przez Niemcy i Czechy. caly zestaw: https://www.flickr.com/photos/bartro...57685600813615 a tutaj na zachete 5 sztuk
1. uliczki Wernigerode (Harz, Saksonia-Anhalt)
2. ratusz w Wernigerode. jak ktos kiedykolwiek byl na Weihnachtsmarkcie w Niemczech i ogladal budy z glinianymi modelami, to ksztalt tego budynku na pewno juz widzial ;)
3. nabrzeze w Bambergu
4. pochmurny dzien w Czeskim Krumlowie
5. noc w Pradze
-
Bardzo przyjemne, zwłaszcza obróbka koloru.
-
cos swiezszego... z kwietniowej podrozy na Balkany. mialy byc Madziary, Serbia, Bosnia ale ze wzgledy na aure wyszly tez 4 dni w Czarnogorze.
ponizej wybor zdjec z tego wlasnie nieplanowanego wyskoku do Boki Kotorskiej, ktory z uwagi na aure okazal sie najproduktywniejszy zdjeciowo. wiekszy zestaw z Madziarami, Serbia i Bosnia: https://www.flickr.com/photos/bartro...57683286425714
1. widok na fiord z murow Kotoru
2. Prcanj i gory nad Boka Kotorska
3. nocna Boka
4. kosciol Matki Boskiej na skalach
5. Perast
6. wieczorny Kotor
7. zachod slonca nad Boka
8. stonka doplywajaca do Kotoru :(
-
-
Pięknie podane. Nie tylko ten secik, ale ogólnie cały Twój album przejrzałem i jestem pod wrażeniem. Świetna robota. Jak zauważyłem w podróże zabierasz jednak pełną klatkę, a 750D zostaje w domu :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ocean
Pięknie podane. Nie tylko ten secik, ale ogólnie cały Twój album przejrzałem i jestem pod wrażeniem. Świetna robota. Jak zauważyłem w podróże zabierasz jednak pełną klatkę, a 750D zostaje w domu :-)
niekoniecznie. jak jade autem to cropa mam i tak zawsze spakowanego w walizce "na wszelki wypadek". ale jak jade na wakacje familijne to biore mniejszy plecak (miejski) wiec tez nie nosze cropa ze soba i stad wszystkie zdjecia sa pelna klatka
na wyjazdach stricte foto, gdzie jade sam, biore duzy plecak i tam jedzie i pelna klatka i crop. albo duzy plecak z pelna klatka + mniejszy plecak z cropem (i stosownie do planow biore albo duzy albo maly). i wtedy mam foty mieszane. poki co wywoluje tydzien w Pieninach (jakos pod koniec wakacji pewnie pokaze) tam mam foty z obu korpusow...
-
to tak... spod domu tym razem. dawniej sie to nazywalo Eneco Tour, od tego roku jest BinckBank Tour, nieodmiennie chodzi o holenderska tygodniowke kolarska. wczoraj byl pierwszy etap, z pieknym sloneczkiem... dzisiaj niestety byl mokry deszcz (taki nietypowy dla tego kraju, bo nie dalo sie go zignorowac :) )...
andre greipel
alexander edmondson
peter sagan
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
dzisiaj niestety byl mokry deszcz
He...he mokry, to nawet widać, że niemały ten deszcz.
A foty fajne,zwłaszcza Andre Greipel :)
-
Drugie najfajniejsze, w pierwszym przeszkadza mi parę drobiazgów (jakaś stalowa drobina, znak przejścia dla pieszych i to że czerwony parasol styka się z czerwonym kaskiem) ale w sumie zdjęcie OK.
-
Szkoda ze te pierwsze zdjęcia nie działają
-
lato sie konczy (kalendarzowe, bo w Holandii w tym roku tak czy siak lata nie bylo), to zebralem sie, zeby przebrac wiosne i zrobic galerie na Flickra...
pelny zestaw: https://www.flickr.com/photos/bartro...57686355177724
a tutaj wybrana siodemka:
1
2
3
4
5
6
7
-
Pocztówkowo nr 1 i 5 oglądam z przyjemnością, a 7-a jest intrygującą.
-
Jak zwykle klasa:) Najbardziej podobają mi się 1 i 5, choć pozostałe oczywiście również bardzo przyjemne.
-
to jeszcze w ramach uzupelnienia dorzuce taka archeologie... maj 2011, Szwajcaria ( https://www.flickr.com/photos/bartro...57688019229065 )
1. wieczorny widok na gore Pilatus i kosciol jezuitow. Lucerna
2. czerwona wieza kosciolka w Weggis nad jeziorem Czterech Kantonow (Vierwaldstaettersee)
3. Vitznau nad tymze samym jeziorkiem
4. zlote swiatlo nad rzeczka Reuss w Lucernie
-
Archeologia bardzo w moim guście:)
-
kilka wiatraczkow z innego rodzaju archeologii, z zestawu niepokazywanych fotek z Holandii z lat 2013-2016. caly zestaw: https://www.flickr.com/photos/bartro...57686342964140 a tutaj tylko wiatraczki
1
2
3
4
5
6
-
Z wiatraków fajne są 2, 4 i 6. Żółte tulipany wyglądają jakby ze starych Windowsów wyciągnięte.