Zimorodek 433 - super.
Wersja do druku
Zimorodek 433 - super.
Z ostatnich wybieram jako najlepsze dla mnie 431.
Bardzo przyjemny kadr domknięty gałęziami.
Gałęzie nadają niebanalny charakter zdjęciu.
434) Świetna fota z czaplą. Lubię czaple.
435 Z tą łapką w powietrzu świetne i inne niż zwykle. Poziom u Ciebie nie spada :)
Czapla to jeden z piękniejszych kadrów jakie widziałem. Bardzo ciekawe są ostrygojady w locie. Ale i "zwykłe" dwońce i sikory to bardzo wdzięczne ptaki do fotografowania. I faktycznie, ta "krocząca" bogatka naprawdę w niecodziennym kadrze. Cud, miód i orzeszki. :)
434 -fajne (głównie światło dobrze siadło).
435 najlepsze (technicznie i sytuacyjnie).
436 - jest dobre, ale może spróbuj go bardziej "pokontrastowić", bo wydaje mi się nieco blade (na pewno się da wyciągnąć) :)
Mam odczucia dokładnie take jak tryton napisał. :) Ogólnie jestem na TAK.
Dzięki. na tym zdjęciu opadła mi siatka firankowa "Realtree AP" na obiektyw i stąd spadł kontrast. Ona ma oczka około 1x1mm i ma brązowy nadruk lasu. Zauważyłem to dopiero po tym jak mi zaczął AF trochę dłużej jeździć i ISO poszło w góre. Jednak ostrość wciąż była bardzo dobra. Kontrastu za bardzo nie chciałem podnosić bo w tej chwili obrabiam zdjęcia na takim monitorze (padlinie), że jak je później przeglądam to zastanawiam się czy to napewno ja je robiłem.
http://imageshack.com/a/img912/8484/rYf920.jpg
Widzę podobny patent na małe prasowi. ;)
Przepraszam najmocniej pisałem na telefonie i bzdury wyszły. Chodziło mi, że mam podobny sposób na drobne ptaszki. Suche gałązki mocuje taśmą przy karmniku. A fotografie świetne.
437 super. Lubie takie czyste tła :)
437 - very good
Świetnie Ci szczygieł wyszedł :-).
473 - świetne. Fajnie uchwycony moment i ta ostrość. <3
437 Szczygieł
Konkretnie ustrzelony :)
Szczygieł super i fajna GO. Pozdro
438 piękny strzał
Szczygieł super, dzwoniec piękny na początek roku.
Dzwoniec piękny.
Gdyby nie ten lekki ruch nogi to bym pomyślał że to wypchany model ;)
Spróbowałbym go też dla porównania wykadrować w pionie (z uwagi na dużą powierzchnię tła po lewej).
Świetnie dzwoniec wyszedł :-).
438 Dzwoniec
GOOD JOB!
Świetny początek roku :)
Moja ulubiona sikorka, mam ich sporo w karmniku. Właśnie oprócz lazurowej i czubatki przylatują wszystkie. Ładna kompozycja i równie ciekawe "maślane" ( w rozumieniu przyjemne w odbiorze ) tło.
Mnie się spodobał szczygieł, choć jeszcze nigdy nie widziałem go "z bliska".
Słowiczek, gdyby Cię odwiedziła sikora lazurowa to zachowaj tą wiadomość dla siebie. Chyba że lubisz najazd Hunów i Tatarów jednocześnie na swoje domostwo :) Chociaż z drugiej strony jeśli każdy z nich przywiezie zwyczajową flaszkę.... :)
A modraszka fajna, zresztą roślinka też.
Jak pisałem - nie mam jej w karmniku :). Jeden jedyny raz widziałem ją w jednym z rezerwatów, które odwiedzam. To było zimą, z początku myślałem,że to raniuszek, ale moją uwagę zwrócił krótszy, niż u raniuszka ogon i czarny pasek na oku. Nie miałem czym zrobić zdjęcia, zresztą wielu ujęć nie mogę zrobić także dziś:D, tak więc po skonsultowaniu się z wiedzą książkową wytypowałem lazurkę
Nie żartuję, przyrodnikiem jestem z zamiłowania, a to, że jestem kiepskim fotografem z brakami w sprzęcie, tak wyszło, uczę się i tyle:) Ile razy była widziana w Polsce? Mniej niż 100 razy, miałem więc duuuużo szczęścia. Ale-nikomu nie mów, to zostanie między nami:mrgreen:
Wiem kolego, to moja obiektywna i realna opinia o swoich poczynaniach. Z tego powodu wtedy nie przymierzałem się nawet do zdjęcia. Las jest bardzo trudnym miejscem do focenia drobinek, bez umiejętnego podejścia i w miarę jasnego i szybkiego tele nie ma szans na dobre zdjęcie. Podejść umiem, tak że mam uciechę choćby z obserwacji, jak by nie patrząc zdobywanie doświadczenia, które później będzie jak znalazł. Pozdrawiam:)
Mistrzowskie fotografie, strona za stroną zdjęcie po zdjęciu z co raz to większym zainteresowaniem. Gratuluje cierpliwości i ujęć :) Jak najbardziej na +
O lubię takie, bo oprócz samego uchwycenia ptaszka jest jeszcze klimat miły dla oka.
Jakie ładne słoneczko, a ptaszek jak wróbelek. Ładnie Ci to wyszło.
441) Ale świetnie rozdziawiony i taki "minimalistyczny" kadr. Badylek i ptaszek, dla mnie jak raz :) Niezmiennie Ci zadroszczę takich zdjęć.
Obydwa świetne. Na 442 wygląda jak by na rafie siedział:)
No i super wkomponowały się w tło!
442 - fajnie wyszło pod względem kompozycji.
Aha, czyli żeby było 443, 444 i 445 to wcześniej trzeba... jak wyżej?
443 Jest prześliczne, ale masz pasję i odwagę !!!
Moje uznanie za wysiłek wkładany w fotografowanie. :!: .