A ten w białym płaszczu i czapce obok Cichego, to kto? :-D
Wersja do druku
Inżynier Canona
cena na pewno będzie wyższa, obstawiam 10-12 tys
ty no, nie tlumacz mi angielskiego literalnie na polski ;)
wez mi nawet nie mow, bo tez mam takiego strita i nawet ze statywu i z matowka w kratke klade poziomy o te 2 procenty....
ja bym pare rzeczy wspomnial (MLU, drabinka ekspozycji +/- 3EV), ale jak znam Canona to i tak rumakowanie juz sie dawno skonczylo. predzej drukowanie przez wifi dodadza, niz cos normalnego, przydatnego do fotografii... 8-)
tez by mi sie przydał wyższy punkt oczny jako okularnik :D
Dla mnie ważne
W trybie <M> ISO auto 100 – 3200
AF – 9 krzyżowe, zakres -2 – 18 EV
Cichy daj popaczeć w swoją nową szklaną kulę :D
Jeżeli to prawda i 5D3 będzie miał małą matrycę (12-16?), AF na poziomie tego z 7D. Z 9 krzyżowych punktów od 2.8 to byłoby bardzo miło.
Chętnie zostałbym wtedy z 5d3 i 5d2 w plecaku :p
Hmm jak Cichy pisze, że tanio nie będzie to aż mnie ciarki przeszły (15k?) :p
Aaa jeszcze jedno. Co do przycisku RATE. Nie sądzę, żeby to było do nadawania wagi fotkom. Raczej upatrywał bym tutaj frameRATE - czyli szybka zmiana fpsów w video.
Rate jest na niebiesko co oznacza, że jest to funkcja działająca podczas przeglądania wykonanych zdjęć, a nie podczas fotografowania/filmowania.
Tapatalk
No ale z tych zdjęć wynika też jeszcze jedno.. Jak się dobrze przyjrzeć temu gripowi... Umiejscowienie nowego joya i brak otwarcia klapki od baterii dla mnie sugeruje jedno... Czy sposób otwarcia gripa jak w serii 1d/ds/dx... Czyli nowy( a może zaadoptowany z "starej" serii 1? ) standard baterii?? No i o tym też świadczy jakby część klapki na której jest zawias po lewej stronie gripu... No ciekawe co to będzie...
Raczej zmodowali sposób ładowania baterii po to, żeby umieścić dodatkowy joystick do uchwytu pionowego. Raczej nie spodziewałbym się, żeby to było zasilane innym ogniwem, niż to które jest obecnie w 7D/5D Mark II.
w D4 nowe aku tłumaczą zmianą przepisów w Japan - więc i tu może być aku...
I znowu to beznadziejne pokretlo i pewnie bez blokady, ale telewizor zasuneli, a pryzmat jak przy jedynkach :)
Coś podobno jest na rzeczy z Ochroną Środowiska,a i napięcie w aku do D4 zmienili.Cytat:
Raczej nie spodziewałbym się, żeby to było zasilane innym ogniwem, niż to które jest obecnie w 7D/5D Mark II.
Nie wiem o jaki materiał czy substancję chodzi.Rozmiar może być bez znaczenia.
Podobnie było z ołowiem w szkłach optycznych...
Pożyjemy,zobaczymy.
5d X i 1d X to zapewne ostatnie pro lustrzanki Canona, pora na zmiany ;)
Kończymy offtop panowie i ja :)
Fajnie, jakby w 7D panowie wrzucili matrycę aps-h, z cropem 1,3. Lubiłem na tej matrycy ogniskowe 28mm i zooma 17-40, ale jedynki, jako puszki są nieco za drogie, a te nieco tańsze już stare i mało pikseli mają :-)
I w ramach koncertu życzeń, bardzo bym chciał zobaczyć full-frame w puszce takiego 550D. Do codziennej fotografii idealne :-)
APS-H w puszcze semi-profi to było by coś cudownego... Jak by się pojawiło to chyba bym nerkę sprzedał, żeby tylko go mieć:)
Kolejne informacje na temat 5d MIII
http://www.canonrumors.com/category/...n-5d-mark-iii/
No no..:)
Nie wiem co oni kombinują, zapowiedź miała być w styczniu, jeśli początek lutego wypadnie z kalendarza, to znak, że i jedni i drudzy coś kombinują i próbują zmienić na ostatnią chwilę. Obym niczego nie wykrakał, ale dobrze, żeby na sezon te puchy były w sklepach, a teraz to już sam nie wiem...
Przecież ten 5d3 to tak naprawdę jest w testowaniu już z pół roku z okładem...
Tak w zasadzie to ciężko cokolwiek wysnuć. Canon jest jednak nr 1 w niepewnościach i werblach przed podniesieniem kurtyny :smile:
trzeba poczekać aż się migawki otworzą ;)
specyfikacja z powyższego linka jest bardzo smakowita :)
Chyba aż za bardzo smakowita. Czyżby Canon posłuchał tu piszących?
nie pozostaje nic innego jak czekać aż sie pojawi, aczkolwiek jakoś nie wierzę w tą specyfikacja lecz po cichu sie łudzę :D
Obstawiam obydwie puszki (C i N) będą na starcie na poziomie 13-14 tys... :/
Cichy ta cena zabolała:)). Przynajmniej szepnij czy specyfikacja o której piszą na rumorsach jest realna czy nie, jak posiadasz taką wiedzę:)) O ile to prawda to cena koło 13 k za taki aparat to chyba nie tak strasznie wygórowana. Ale fakt że 4k $ nawet dla amerykańca to spory wydatek.
Cena kosmiczna jak na początek, aczkolwiek znając polskie realia wielu sie zadłuży aby być posiadaczem nowej maszynki :D
Wersja testowa puszki miała tyle samo pikseli co mkII, dużo szersze ISO i dobry AF.
Dużo krzyży było :) Wygląd był podobny jak tej na zdjęciu (niestety nie pamiętam dokładnie, a zdjęcia nie mogłem mu zrobić), ale nie miała fabrycznie nadrukowanych oznaczeń przy przyciskach.
Nie liczylem. Ale nawet jak i by było 5 to byłby czad :P
Pożyjemy zobaczymy. Cena o ile będzie na poziomie takim jak napisał Cichy na pewno odstraszy część ludzi.Aczkolwiek ten AF daje do myślenia, tak czy siak czekam:)
http://www.canonrumors.com/2012/02/5...ease-date-cr1/
No jeżeli to by się sprawdziło to by było super :D
Specyfikacja i cena - miodzio.
Myślę, że za około dyszkę można by go u nas wyrwać :D
jakos trudno mi uwierzyć w te 61pt AF :D cena zapowiada sie ładnie, lecz znają polskie realia bedzie w okolicach 10-11 tys :D
Tak czyli taki 1DX za 10 tyś złotych :lol:.
Akurat te 61pkt. bym zamienił na np. 9/15/21 - wszystkie krzyżowe od 2.8 i byłoby wystarczająco, a zarazem dużo lepiej niż w 5D2. No i bardziej prawdopodobnie :p
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No a czym tak w sumie jest D700 w porównaniu z D3s? ;)
nie pozostaje nic innego jak tylko cierpliwie czekać aż wyjdzie :)