A mnie to nikt już nie policzył :|
Wersja do druku
A mnie to nikt już nie policzył :|
Przecież on wie. Ja tam nie mam prawie nic do ukrycia :) A muszę przyznać, że ciągle jestem pod wrażeniem, że dostaliśmy ulotki w języku polskim w Chateau de Chillon ;)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Bo Ty jesteś za cichy, Cichy ;)Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
1. Lemina
2. Muflon
3. Tomasz Goliński
4. Asterix
6. Pazurek
7. Broncobilly
8. Motorson
9. Birez
10. Cichy
Wstępny plan, uzgodniony (w sensie że ja pisałem, Tomek z Asterixem potakiwali, a Cichy wyśmiewał ;-) ) na ircu:
Piątek
- Zjeżdżamy się koło południa, załatwiamy hotele, walutę, co tam kto ma
- Spotykamy się po południu (16-17) na "lewym" brzegu rzeki. Konkretnie, my tam będziemy :) szli sobie powoli od mostu Paleckeho na północ w stronę mostu Karola.
- Przy moście coś jemy (ok. 18-19)
- idziemy dalej, na Letenske Sady - tam jest punkt widokowy na starówkę
- wracamy opstrykiwać most Karola wieczorem ze wszystkich stron
Sobota
- komu się chce - o wczesnym poranku (7?) zbiórka przy moście (od starówki), focenie mostu zanim zejda sie ludzie
- potem jakies sniadanie :-)
- przed 10 ruszamy na Hrad
- tam 2-3-4 godziny (kupujemy bilety na zwiedzanie wnetrz)
- jedzonko (chyba ze nie bedzie chetnych)
- Petrin - klasztor i wieża widokowa
- ok. 16-17 zjeżdżamy z Petrin i ruszamy na starówkę
- Na początku (na trzeźwo) wchodzimy na obydwie wieże (ratusz i kościół NMP)
- potem - spacerek po starówce przeplatany piwem :) dokąd kto wytrzyma
Niedziela
- Dla desperatów - spotkanie o wczesnym poranku na Złotej Uliczce
- a dalej to zależy kto kiedy wyjeżdża... ja planuję jeszcze:
- Jindriska vez (to takie coś niedaleko głównego dworca)
- Prasna brama
- bardziej po południu (17+) vaclavske namesti
- wieczorem znowu Hradcany
a w poniedziałek jeszcze chcę wyskoczyć na wieżę telewizyjną
Niestety jak można przeczytać tu: http://www.militarymuseum.cz/cz/cz/m...hours.php?id=3 - v zimní sezoně je muzeum uzavřeno :( Także z muzeum lotnictwa chyba nici.
muflon to moze zajrzec do tego muzeum - http://www.ntm.cz/ tam jest wszystkiego po trochu ale jest i parowoz, i fotografia, i samoloty, zreszta zajrzyj na stronke sam...
Eee, nieee, mi raczej o ściśle wojskowe chodziło :( Choć w sumie, jest tam też: "Fotografická a filmová technika" ;-) Może zatem grupą?Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Qrde fajny plan ... juz wam zazdroszcze :(
vitez daj spokój. nie czytaj tego.
mnie totalnie szlag trafia ze nie jade.
a mialo byc tak fajnie. :(
spoko napewno bedzie fajnie :mrgreen: ... ja tez niestety ni dalem rady ale co tam... ryjem do przodu, next timeCytat:
Zamieszczone przez bonk
Cytat:
Zamieszczone przez bonk
I tu klania sie brak opcji na forum do ignorowania danego watku :?
czyzbym o czyms nie wiedzial? :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Tomasz juz w drodze, Muflon z Lepsza Polowa ( :) ) tez, my (ja i Cichy) jedziemy o 11 z Legnicy, Birez and Pazurek w sobote rano beda w Pradze
Dla tych co maja zamiar dojechac jeszcze SMS na +48 606 756 123 i podamy gdzie jestesmy. 4 z nas bedzie spac w hotelu na ul Nosticova 2, Praga centrum (tani i dobry hotelik)
Cze!
z Ploretariackim pozdrowieniem z Pragi z ulicy Viteznej przesylamy my! czyli birez, asterix, pazurek, cichy.
W zalaczniku mega fotens.
Thorin dzieki za podpowiedzi w sprawach zakupu biletow i dogadania sie z konduktorem (przyp. Pazurek and birez) :)
Ripek dobrze sie bawimy - mroz jak pierun ale widoki sa cool.
Muflon, Lemina and Tomek wlasnie marzna na Petrin (mamy tu -7 a pewnie oni z -15)
Ok, spadamy w gore.. spicniejemy ale za to landszafty beda na wypasie
Kubaman??? dlaczego cie dzis o 7 nie bylo ??? :)
Cytat:
Zamieszczone przez asterix
:mrgreen: Jak bedzie cieplo to tam jade... musi powitaja mnie jak bohatera ;)
Albo mieli bardzo szeroki kąt, albo to strasznie brzydkie chłopaki.
:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez Silent Planet
Silent, w Krakowie jestes spalony :mrgreen:
Juz myslalem ze smsy do Czech nie dochodzą ;DCytat:
A dziękuję, wybieram się, owszem-owszem... :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Życzę im tylko, żeby gdzieś tory nie pękły po drodze do domu. Mamy dzisiaj mieć -26 stopni w nocy w Krakowie, a już w dzień pod Warszawą podobno pękły z zimna tory i ludzie stali kilka godzin w pociągu.
Nie kraaacz :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
hehe 16-35mm :)Cytat:
Ja chyba jako pierwszy jestem w domu.. pomijajac Tomka, ktorego zawiezlismy pod granice (ma tam wyklady)
Cichego dopiero co na pociag odprowadzilem..
Birez z Pazurkiem o 21 wyjechali z Pragi, a Muflon z Lemina jada dopiero jutro.
Ogolnie ci co nie byli stracili wiele :) dziesiatki kilometrow marszu z aparatami w zgranej grupie, gigabajty landszaftow i wiele smiesznych sytuacji (pszczola macro, ktora zaprezentujemy niebawem)
Focilismy praktycznie non stop i w dzien i w nocy... na mrozach i deszczu...
Ci co twierdza, ze 300-setki, 350d i 20d sa malo szczelne grubo sie myla.. zreszta sami zobaczycie jak wygladaly nasze aparaty :)
Wytrzymywaly spokojnie mocno ujemne termperatury i dlugie deszcze, ktore zazwyczaj zlewaly nas po 23 przy foceniu nocnych panoram. Jednak warunki atmosweryczne zdawaly sie byc przez nas niezauwazane.. w koncu bylo co focic i bylo z kim focic..
pozdrawiam.. ide sie najesc i ogrzac (jadac przez gory notowalismy ~25 na minusie o godz 20-21 :) 0
Asterix dawaj fotki men, nie kaz nam czekac!
ps. to sie bonk chyba zabije po takim opisie... ;-)
Praga noca.. mam malo fot bo wiekszosc jest u Pazurka na databanku..
Tomek ma nowy dyfuzor.. nadaje piekny zafarb i minimalizuje cienie
"achh ten wyswietlacz Muflona..." chwila zadumy :)
Już żałuje że mnie nie było :( Asterix : w Katowicach mini zlot sie szykuje ;) około 16.02 ;)
Cyknalem podobny kadr w wakacje - ale wtedy to bylem beginner na maxa ( i tylko JPG min):(.Chetnie tam wroce z obecnie nagromadzona (skromna) ale znacznie szersza wiedza8)Cytat:
Zamieszczone przez Asterix
Silent, co do portretów z szerokim kątem to się nie oddzywaj, tej :mrgreen:Cytat:
swoją drogą Cichy ma super twarzowy berecik. serio serio :wink:
(ciekawe, czy buty były czerwone?)
no i qrde Cichy, dopiero teraz tu zajrzałem, było dać cynka, że jedziesz, to by się pomyślało coś nad tym, no qrde, no... :cry:
sigma 70-200@70 f11 13sec kilka klatek polaczonych
Most Karola
a to panoramka (oryginal 12,5tys px w poziomie :) )
Niom wiem, ze to most Karola 8) - supcio panorama - ktorym szklem cyknieta:?: Kurde fajna sprawa - chyba sie naumiec musze - mozesz dac jakies wskazowki na PM.Cytat:
Zamieszczone przez Asterix
Widze, iz masz wiecej szczegolow - no chyba, ze softem ostro dzialales( u mnie to tylko crop i minimalnie Levelsy).
Na moim Cropie jakos bardziej to wszystko swieci :( .
Zly pomiar i ustawienia ?? - jak wczesniej wspominalem kupilem Dslr w przed dzien wyjazdu - co chyba wsio tlumaczy
Vratilem :-) Proponuję, żeby wątek ze zdjęciami rzucić w galerii, czy jakoś tak, to się podepnę:)
.
OK, zdjęcia wrzucajcie TUTAJ http://canon-board.info/showthread.php?p=127421
.
Zglaszam sie, dojechalem! :) Dobra wiadomosc dla asterixa i bireza: foty z databanku daly sie odczytac bez najmniejszych problemow. :D
Jak na razie komp generuje thumbnails-y w Picasie, zaraz bede przegladal co i jak wyszlo. :)
Dajeeesz na WWW dajeeesz :D
Jakieś fajne południowe sąsiadki uwiecznione ? ;D
ja już swoje foty (prócz festiwalu euro-karnawał) wrzuciłem na stronę.
****de, BONK - nic tylko żałować że nas nie było...:? :cry:
Pokaże ktoś wreszcie portrecik lepszej połowy muflona? :evil: :mrgreen:
A lepsza połowa to prawa czy lewa :P Z prawej to tak kiepsko..Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
Widzę, że ostro się bawiliście :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Tylko musiałbym mieć kogoś kto samochodzik pod domek przyprowadzi...
Po ile teraz w CZ piwko? 40 Koron czy więcej. Radegaast może?
Zgłaszam, że dojechalismy i my :) 9:40 w domu, torba z laptopem w dłoń i sio do roboty (czytaj: nadrabiać fora, usenet itp :-D). Fotki... będą później, nawet jeszcze nie zgrałem z databanka :) Ale w poniedziałek pojechaliśmy gdzieś w okolice Wyszehradu i przeżyłem szok: przy zgrywaniu jednej karty na zupełne świeżutkich bateriach, przez kilka minut pracy databanka zjechały z pojemnością praktycznie do minimum! brrr....
A, spotkał nas kolejny fuks na tej wyprawie :-) Przypomnę po kolei:
- nasza "pension" miała jakiś problem z wodą - przenieśli nas do czterogwiazdkowego hotelu (w tej samej cenie)
- Milena była u dentysty (prywatna klinika, w wypasionym biurowcu, teoretycznie ~100EUR za otwarcie ust) - dentystka stwierdziła, że w zasadzie wszystko OK, skontrolowała resztę i.. stwierdziła, że w sumie to możemy nie płacić. Aż mi się głupio zrobiło, że my szwajcarskie sknery przyjechalismy do Pragi, a tu takie buty...
- W niedzielę wróciliśmy z Tomkiem do tej samej fajnej knajpki koło Hradcan, w której byliśmy poprzedniego dnia. Zjedliśmy, zapłaciliśmy, już się zbieramy do wyjścia... a tu szef wyjeżdża z tacą: 3x50ml Smirnoffa, "taki mały prezent od firmy" :-)
- Wczoraj wieczorem po załadowaniu się do pociągu, okazało się, że w wagonie jest problem z prądem, ogrzewaniem itp. Po krótkiej naradzie zostaliśmy przeniesieni... do sąsiedniego wagonu hotelowego (3 łózka w przedziale, własna umywalka, dobry zamek)
Siuuuper :mrgreen:
Aaaa, i mam koszulkę z Krecikiem :-D
Nic tylko się przenieść z tej "badziewnej" Szwajcarii do Czech. :-)
A to małe zdjęcie obok moich postów nie wystarcza? :shock:Cytat:
Przy 1600x1200 nie za bardzo ;-)Cytat:
Zamieszczone przez lemina
To widać nie oglądałeś galerii muflona - tam jestem większa 8)Cytat:
A fakt, dzięki. Ładniutkie.Cytat:
Zamieszczone przez lemina
ejj.. ja tez chce koszulke z krecikiem! wspomnialem nawet o tym ze jak bym ja zobaczyl to bym kupil :)
BTW WELCOME !
Trzeba było się przypomnieć :) 290 koron kosztowała największa koszulka. :) A muzeum maszyn erotycznych kosztowało 250. Koszulkę mamy, muzeum nie zwiedziliśmy... :mrgreen:Cytat:
damn :) mi zostalo 2000 koron bym sobie krecikow kupil ze 6 :) hehe
Jakbyś dołożył 30 koron, to miałbyś 7 :D Aczkolwiek może w Twoim rozmiarze byłyby tańsze, to może wyszłoby 8 :-DCytat:
Pewnie by wzial piec i ze dwie wizyty w muzeum :mrgreen:
Jakby się komuś to przydało... http://www.sexmachinesmuseum.com/Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK