Czar jest i owszem, ale czasem ktoś sam siebie może na tych zdjęciach nie poznać ;)
Wersja do druku
Mnie interesuje tylko kolor tła i ładnie przechodzący szum. Skóra ach ta skóra...
Ja myślałem, że najwierniejszy jest pies, z partnerami/partnerkami różnie to bywa 8-).
Nie Twierdzę, że fotki są złe, bo sądobre z naszego (maniakalnego :mrgreen:) punktu widzenia.
Ciekawe co na to zwykli śmiertelnicy, którym jak zrobisz fotę na F1,2/1,8 to marudzą, że tło jest nieostre :mrgreen:
Myślę, ze nic. Jestem przekonany, że klient doskonale wie kogo zatrudnia i czego może się spodziewać.
ale z postrzeganiem roznic bywa juz roznie, moj kolega miał pare, która chciala zeby ich fotki wygladaly jak u garego i spółki, specjalnie spotykali sie z nim i pokazywali, które foty im sie podobają.
Zrobił im foty naciagając te wszystkie kolory, gary&tkacz to to raczej nie był a para i tak była zachwycona i twierdzili ze wlasnie o takich zdjeciach marzyli :)
Jakby chcieli dokładnie to co gary&tkacz to poszliby do nich i zapłacili odpowiednio więcej. Myślę, że byli świadomi że tak samo nie wyjdzie..
To skoro koledze nie wyszło to nieźle przepłacili ;)
gary i adamt to kompletnie dla mnie 2 rozne style. prawie jak fotografia czarno-biala i kolorowa. oba bardzo dobre i nie wiem, ktory mi sie bardziej podoba ;)
Kilka moich, za tydzień wrzucę całość w swoim nowym wątku ślubnym.
Cos w tych zdjęciach Michała jakoś ostrośc z ludzi uciekła?
W porównaniu z Błyskotliwymi to mdłe kolorki.
Mi na pierwszym nie pasuje to, ze jest zbyt dużo niebieskiego. Jeśli wyraziłbyś zgodę, zamieściłbym Twoje zdjęcie z drobną poprawką - być może uznałbyś ją za słuszną.
tak jest, coś jest nie tak z tymi fotami a te ostatnie wygląda jak by jakiś blurek był zarzucony... te środkowe w sumie ok tylko za jasno na twarzy młodej, sporo za jasno się wydaje, dodam że porównuje do zdjęć Sebastiana -... zboczyłeś z ścieżki.. wracaaaaj do miejsca :
tu było bardzo ok :)
kto powiedział że trzeba kopiować Błyskotliwych ?
:-)
2 za baaardzo rozjasniona po wywolaniu 15 rawow :) i szyja wyszla jak u zyrafy... Czyli warsztaty warsztatami a zycie robi swoje... Marcin, zaczynasz psuc to co robiles wczesniej... Ale to Twoja droga :)
Jak wam się te widzą ?
https://canon-board.info//brak.gif
http://img39.imageshack.us/img39/478...]Uploaded with
https://canon-board.info//brak.gif
http://img9.imageshack.us/img9/2681/...div>[/URL]
Tak myślę żeby się wybrać na te warsztaty ale zawsze coś innego pochłania kasę. 28-10-2010, 17:20orlen.ownlog.comotóz jak widac wydac tyle kasy to nie sztuka, zrobić z tego uzytek to juz wyzsza szkoła jazdy :) 28-10-2010, 17:26KinskiA co wy ciągle z tą ostrością? Jakby to ona była najważniejsza.Cytat:
Cos w tych zdjęciach Michała jakoś ostrośc z ludzi uciekła?
Trudno nie przyznać racji. Ale jako przykłady - powiedzmy - repoglamouru z łyżką błysków - to jak najbardziej;-]Cytat:
Słabo prezentują się te kolory,nigdy bym nie pomylił z Garo&Tkaczowymi
28-10-2010, 17:26allxagesJak pójdziesz na lekcje do najlepszego skrzypka świata to nei zaczneisz nagle grać jak on, tylko co najwyżej będziesz mniej naturalny i wyjdzie troche kalectwa. No Panowie, nie ma co kopiowac wprost, czego spodziewaliscie sie? 28-10-2010, 17:26Kinski1 ślub i się zwraca.Cytat:
Tak myślę żeby się wybrać na te warsztaty ale zawsze coś innego pochłania kasę.
28-10-2010, 17:30mamiyka 28-10-2010, 17:33WojtekW 28-10-2010, 17:34Aro70kopiowac sie nie da... ale na sile robienie, nic dobrego nie wnosi... Widac, niektorzy nie zrozumieli tych warsztatow... i potem takie kwiatki serwuja jak foty powyzej... Zamiast dodac technike obrobki do swojego stylu, to wyprowadzaja foty zeby byly jak Garego... Warsztaty maja pokazac droge a nie usilne nasladownictwo... Chyba, ze zle rozumiem sens tych warsztatow ? :) 28-10-2010, 17:39KinskiPrzez szaleństwa obróbkowe trzeba przejść tak, jak przechodzi się mutację. Najważniejsze, żeby to trwało jak najkrócej :twisted:Cytat:
No tak, tylko jak widzę jak ludzie kaleczą się po warsztatach to i chęci przechodzą.
28-10-2010, 18:27manfred1A ja myślałem, że jak pójdę na warsztaty i zapłacę w/w kwotę to moje zdjęcia nikt nie rozpozna czy to ja czy błyskotliwi ależ ja naiwny byłem;-) 28-10-2010, 19:35takpoprostujeden po 30h zdaje egzamin na prawko drugi musi dokupić drugie 30 godzin, a i tak słabo mu idzie za kółkiem. Zależy jaką kto ma rękę, inni przyswoją wiedzę i wyjdą z warsztatów z sporymi umiejętnościami, a przed innymi sporo trasy do przejścia. Ale ważne że już mają ten punkt zahaczenia, więdzą na czym to polega, od czego zacząć itd. my nie ;] 28-10-2010, 19:46manfred1EEE wywołuj kilka rawów z różnym ociepleniem łącz jako warstwy ........ nałóż maskę ........ i gotowe. Tyle tylko wiem ;-) 28-10-2010, 20:51traphezzi suwaki HSL 28-10-2010, 22:04michal_sokolowskibyłem na warsztatach - popatrzyłem na ręce chłopakom - opłacało się.
Poznałem sposób ich podejścia do obróbki, ścieżkę - i staram się to wykorzystywać.
A że moje foty nie są w 100% "błyskotliwe" - to wiem, ostatnio jak obrabiałem to specjalnie
je "przybrudziłem" - dlatego że ja potrzebuję tego "brudku" trochę - tak już mam.
Gary pisał tutaj że warsztaty zmieniają sposób patrzenia na pliki - 100 % racji, inaczej patrzę na swoje zdjęcia. 28-10-2010, 22:36SergiuszTe ostatnie zdjęcia wyglądają jakby były zrobione z prześwietlonego negatywu z dominantą. W poprzednich też jest dominanta purpury i cyjanu ( za mało żółtego ) na środkowym zdjęciu z samochodem wydaje mi się, że widać na niebie ślad po gradiencie objawiający się prążkami. Do tego coś mi się widzi, że matryca była brudna. Marnie się na tym znam ale biele wyglądają jakby były selektywnie wyciągane bo wyglądają jak prześwietlone. 29-10-2010, 17:08manfred1Pytałem czy i jak można notować to co pokazują. Uczestnik ma możliwość notowania. po 12 godz. pewnie zapomnę więcej jak połowę rzeczy które tam zobaczę. Nie jestem fotoszopowym bystrzakiem i wszystko przyjmuje z opóźnienie. Napiszcie Ci którzy byli jak to się odbywa 29-10-2010, 17:44miszaqqdolaczam sie do pytanka, jak i na ile mozna notowac / rejestrowac to co jest pokazywane ?! powtarzac itd. no bo nikt nie jest w stanie zapamietac materialu z 12h, tym bardziej jak sie nie jest do konca obeznanym z softem, zwlaszcza ze uzywacie C1 a ja np pracuje glownie LR, po terminie listopadowym kiedy jest planowany kolejny ? bo rozumiem ze grudzien odpada swieta, balwan, choinka itp.
czy jesli szkolenie np odbedzie sie w styczniu ale zostanie oplacone w grudniu to cena jest po staremu 1500zl total czy juz po nowemu 1500+23% ? 29-10-2010, 18:50garyMożna notować jak najbardziej, dostajecie konspekty ktore to ułatwiają. Po warsztatach jestescie wpuszczeni na forum na ktorym juz teraz jest dyskuja o paru zdjeciach i sposobach obrobki wiec technika nie ginie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Co do kolejnego terminu - obecna edycja jest prawie pelna - jesli bedzie wiecej zgloszen to moze zrobimy dogrywke grudniowa - jesli nie - to styczen i cena wyzsza o VAT. 29-10-2010, 18:52manfred1Do kiedy wpłacać trzeba kasę? 29-10-2010, 19:58miszaqqi jak to jest z terminami przyszlorocznymi ? czy oplacajac do konca roku placi sie 1500, a placac po pierwszym stycznia 1500+vat ? czy to nie ma znaczenia i pod uwage bierze sie tylko date szkolenia ? 29-10-2010, 20:08allxages 30-10-2010, 16:54miszaqqjeszcze jedno pytanko jesli chodzi o soft, to rozumiem ze troche zabawy w C1 wczesniej nie zaszkodzi, ale czy wystarczy C1 5 czy tez polecacie C1 5PRO i jesli tak to czy mozliwosci obrobki zmniejszaja sie az tak drastycznie ze warto doplacic do wersji PRO ? 30-10-2010, 18:34dani182 30-10-2010, 22:55garyno cóż - warsztaty blyskotliwie i photoszopin maja różne harmonogramy i różny stopień wtajemniczenia w szczegóły w ktorych jak wiadomo tkwi diabel ;) 30-10-2010, 23:23dani182Efekt jest ten sam w postaci zdjęć w sensie obróbki. Chyba że na warsztatach z obróbki omawiacie drogę na około do tego samego celu - tylko po co? Harmonogramy różnią się troszkę - masz rację, ale photoszopin są jakby częścią błyskotliwych więc błyskotliwi mogli by też mieć możliwość dyskusji itd. 31-10-2010, 12:40orlen.ownlog.com 31-10-2010, 13:12Canionw sumie podział forum na błyskotliwych i photoszopini to pierwszy gwóźdz do trumny .na forum tak naprawde i tak niewiele sie dzieje wiedz dzielić to na kategorie i blokować dostęp pozostałym uczestnikom warsztatów to już z całym szacunkiem lekkie przegięcie 31-10-2010, 14:04michal_sokolowskinie zapomnisz tego co się nauczyłeś raczej, ponieważ obrobicie kilkanaście plików - za każdym razem używając takiej samej "ścieżki".
Raczej bym sugerował patrzeć na monitor Garego / Tkacza - uważne patrzenie a notatki to tylko minimalnie robić. Jak będziesz uważnie patrzył to spokojnie wiedza Ci zostanie w głowie.
Słuchaj tego co chłopaki mówią też "między wierszami" - uważam że oprócz wiedzy czysto praktycznej/obróbkowej warto chodzić na warsztaty właśnie dla pewnych zdań / przemyśleń które można am usłyszeć.
Zadawaj im pytania - chętnie odpowiedzą. 31-10-2010, 14:12garyNie bardzo rozumiem skąd w niektórych tyle złych skojarzeń :)
Czy ktoś broni zrobić Wam warsztaty w dowolonej formie tak żeby Wam odpowiadała?
Nasze warsztaty są odpowiedzią na realne maile do nas o to żeby je uruchomić - zrobiliśmy to i na razie edycje sa pełne - jednym słowem dajemy ludziom to czego oczekiwali. 31-10-2010, 14:26orlen.ownlog.come tam od razu złe skojarzenia, zwróciłem tylko uwage userom o roszczeniowej postawie, ze macie czysto biznesowe podejscie do tematu swoich warsztatów, co jest przeciez zupelnie normalne w innych dziedzinach na rynku, jak chocby szkolenia dla lekarzy, operatorow pojazdow etc.
ps. pozniej czyta sie wątki z narzekaniami ze zawod foto jest deprecjonowany przez spoleczenstwo - nic dziwnego skoro sami robimy to samo.