Bliski Wschod cd. - "klasyka" z Petry nie moze zabraknac.....:)
177.
Wersja do druku
178 genialne, ale może spróbuj z innym kadrem (ciaśniej? kwadrat?)
brakuje mi do tego "mocnego punktu"
Tu niestety trzeba by przykucnąć, będąc naprzeciw :)
Zdjęcie twarzy w którą nie możemy spojrzeć,zawsze niepokoi...Człowiek który nie patrzy w oczy..skrywa tajemnicę która kusi aby ją poznać.IMHO mocny punkt nie pomoże.
Ładna tonalność,nastrój,
i ten niepokój każe zapamiętać fotkę.Fajna.
Bardzo mi się tu podoba, ogólnie.
najeli, janmar, dinderi - dzieki za wrazenia i uwagi - zachecaja do dalszego pokazywania.....:smile:
najeli - pewnie masz racje, mialem rozne pomysly na skadrowanie - kiedys kadrowalem niekonwencjonalnie, takze w kwadraty ;) ale raczej wole standard . Uznalem takze aby bylo wiecej szarosci takze z tla aby bardziej zroznicowac twarz - ale oczywiscie to jst do dyskusji.
Portretow zrobilem sporo, w roznym stylu - pokaze systematycznie - jak zawsze pod komentarze......
180.
Portrety są interesujące. Bardzo dobry - 180
hmm.. a jakie światło miałeś przy tych portretach?
Mocno ingerowałeś obróbką?
Bo ten kolejny też świetny :)
Zdjecia w odstepie kilku minut, pozny wieczor, wyjatkowo "delikatne" slonce jak na Jerozolime. Obrobka - bardzo delikatna (jak dla ptakow ;) ) - niemal pelne klatki, rozjasnione twarze na krzywych, troche desaturacji i winieta (ktore zazwyczaj nie lubie..).
Jordania, Petra – warto tam pobyc dluzej niz kilka godzin (najlepiej kilka dni), aby „gonic” za swiatlem – zwlaszcza w wawozie jest to bardzo wskazane.
183. Al-Siq
184. Al-Deir – warto sie wspinac, aby zobaczyc :-)
188 ciekawe, wygląda trochę jak wyrenderowane, naprawdę ciekawe światło tam miałeś :)
i nie chcę wiedzieć co powoduje, że te dzieciaki mają taki wzrok... :D
191 świetnie wychwycone
i w ogóle nigdy nie widziałam zdjęcia z petry z takimi rikszami, ciekawe...
a te bezźrenicowe dzieci są trochę straszne....
W Petrze i nie tylko jest wiele ciekawych rzeczy wykraczajacych poza standard ;)- chociaz akurat te riksze sa popularne...
A te dzieci wykraczaja juz poza standrad :-) - wiekszosc zdjec dzieci ktore tutaj pokazuje pochodzi z klanu beduinskiego Bani Hamida, majacego reputacje z posiadania najlepszych koni (kilka pokaze moze jeszcze z pustyni Negew)
193.
194.
Leć dalej ;-)
A masz jeszcze jakieś portrety?
Bardzo dobry portret - ( 199 )
194 też jest fajny ale ... albo za wąski albo ciąłbym ten drewniany przyrząd.
z portretów na razie ten 178 zwycięża :)
196 i 201 z ostatnich mi najbardziej leżą.
o w mordę :D
nigdy bym na to nie wpadła, że tam maja takie wersje :)
ale fryz.... nawet boję się myśleć, ile to waży :)
Nie wiem, która panna młoda wytrzymałaby taki upał w czerni. A pan młody też wytrwały.
Mogłeś zagadać, że im zrobisz taniej :D
A zdjęcia podróżnicze ciekawe. Widać duży postęp względem tych pierwszych w tej galerii. Dobre portrety, niezła jakość - widać piątka ci służy.
207 -- ścięłabym trochę z góry i lewej, ale...
weź mi powiedz co tam takiego było, że masz taki efekt w tych portretach?
Jakim szkłem to robiłeś?
sprecyzować...
podobne gładkie tło, takie przydymione kolory... jakby poświata wokół ludzi, nie wiem jak to lepiej opisać
Mysle, ze pokazalem rozne portrety - w zaleznosci od miejsca, swiatla etc - akurat te o ktorych piszesz byly zrobione wieczorem w Jerozolimie, swiatlo delikatne - te z Jordanii sa czesto inne bo w ostrzejszym swietle, wiecej kolorow, bardziej zywotne. Ale pewnie pokaze jeszcze pare innych, mam nadzieje ze wzbudza zainteresowanie ...:-)
Ps. "poswiata wokol ludzi" - mam nadzieje, ze nie trafilem na samych Swietych...:-)