128. Wyróżnia się na tle innych, że jest idealnie prosty kadr i mi przypadł najbardziej do gustu :)
Fajne też 134.
Wersja do druku
128. Wyróżnia się na tle innych, że jest idealnie prosty kadr i mi przypadł najbardziej do gustu :)
Fajne też 134.
sorry, ale mnie to nie rusza
ale kolory to kolega ma, w mojej opinie, nie najlepsze, by nie powiedzieć brzydkie - ale to moja osobista bardzo subiektywna opinia, brzydaśne kolory i już.
Kolory jak kolory ale zdjęcia niestety nie jak zdjęcia. Nawet nie przypominają szkolnych wprawek. Mam nadzieję, że nikt za to nie musiał płacić?
Właściwie to tylko na 133 widać dobrze twarz panny młodej, albo potylica, albo w cieniu, albo się kleją z panem młodym, wiec moim zdaniem jako pamiątka to dla niej średnio wypada. Dużo płotków i roślinek...
pewnie to nie jest wszystko i masz inne ujęcia ale te sa jakoś mało o młodych.
a dla postronnego widza nudne- na każdym się patrzą w oczy i ściskają... cóż, a może to taki urok standardowego pleneru ślubnego.
strasznie przerysowało pana na 136, poświata wzdłuż jego uda na 135
kolorki rzeczywiście dziwne albo leci w zielony albo w pomarańcz ale co kto lubi
ogólnie mnie nie porywają
Witam;
Na razie zapowiedź pleneru Aldony i Kamila.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
oczywiście zapraszam do komentowania.
nie można edytować..........
ok, dzięki za komentarz.
Dziwny kadr ? - ja lubię dziwne kadry. :-)
może ktoś inny skomentuje mój dziwny kadr ? :-)
omg ale marudzicie ;]
temu za blado, temu za duzo plotkow i roslin, temu za krzywo, temu za zwyczajnie, temu za kolorowo.
bez urazy, ale tak malo wysublimowana negatywna krytyka od osob ktore w zyciu nie tknely sie fotografii slubnej to zwyczajna wiocha.
na jaka cholere publikowac wogole swoje prace skoro praktycznie zawsze kazdemu cos nie pasuje (i to nie tylko w dziedzinie zdjec slubnych)
moze niech tylko wystawiaja swoje fotki "kalina" i "tak po prostu" - przynajmniej nie bedzie marudzenia i szukania bledow, tylko same ochy i achy.
czytajac krytyke zdjec na canon-board odnosze wrazenie, ze komentujacy skacza ze skrajnosci w skrajnosc.
właśnie miałem napisać :-P
kadr jest dziwny ale w swojej dziwności fajny i dla mnie jest ok
idealny balans bieli, ten niebieski rozchodzący się po hali bardzo pasuje
o ! uwaga, Micles czyta ! zaraz mi się dostanie :-)
Nie wiem co napisać, więc tym razem ujdzie ci na sucho.
Witam
Miejscówka całkiem całkiem, nie wiem czy użyłbym tutaj fiszki, młoda trochę wykręcona. Jeśli już fiszka to może inaczej bym umiejscowił ich w kadrze, bliżej środka, w twoim wypadku ręka młodej i etc. nie przemawiają do mnie. Ewentualnie inne ułożenie rąk. Za to kolory rewelacyjne wg. mnie:)
Ursus? Kadr fajny, przeszkadza trochę że młodzi z tłem się zlewają.
młoda wykręcona - tak miało być, lubię tak młodą wykręcić, nie uważam żeby wyglądała przez to nieatrakcyjnie.
Pank, zlewają się z tłem... ale przy fishu muszą się zlewać, chociaż i tak Młodzi są "cieplej" niż tło.....
Mam inne kadry stamtąd, wrzucę zaniedługo.
hm...... micles nie wie co napisać, to znaczy że fota jest OK ;-)
Wcale nie muszą, kwestia obróbki.
Teksturę!
Dla mnie dziwny kadr no ale nie można mu odmówić oryginalności :) Mam trochę wrażenie że oni zaraz polecą na prawo aleee to może przez zawirowania pogodowę mnie się kręci w łepetynie ;)
O zerze zapomniałeś.
ostatnio miałem parę co młoda była nie w sosie bo kupiła album na 100 zdjęć a z pleneru dostali 40.....:rolleyes:
Jak nie ustalasz wcześniej ile zdjęć dostaną to się nie dziw że mogą być nie w sosie.
Jak masz to na pismie to moze byc zmienna jak tylko chce.. :)
A, na to niestety rady nie ma, znaczy się jest, pokazanie paluszkiem odpowiedniego miejsca w umowie, i zaakceptowanie tego że kobieta to taki typ co czasem strzela focha.
Albo wywołanie 150 i zdanie pustego albumu wraz z odbitkami i niech sobie sami wklejają w takich proporcjach, jakie sobie tylko wymarzą :D
Micles kazał, więc zrobiłem z teksturą.....
według mnie much better, a Waszym zdaniem ?
o tutaj:
tutaj w końcu:
Wielkiej różnicy nie ma.
wielkiej może nie, ale jak dla mnie są wystarczająco "wyeksponowani", nie zlewają się już....
Tekstura fajna, ale popracuj nad tym wyodrębnieniem pary z tłą :)
Pank, napisz że się zgadzasz bo jak nie to wyślę do Ciebie chłopaków z wiertarkami udarowymi....
:-)
kur.............. !!!!!!!!
dobra, najwyżej mnie z roboty tu wyj..........
poprawię i podeślę !
:-)
Dlatego wlasnie teraz bym odpuscil i zostawil sobie to na wieczor - swiezym okiem na to spojrzal.
Możesz w paru słowach uzasadnić wybór takiego miejsca na plener?
Czysta ciekawość mną powoduje,czy sami chcieli sesję w takich klimatach,czy to była twoja inwencja.
oni chcieli to miejsce, taki klimat.
postanowiłem Parę zrobić na ciepło a otoczenie na zimno, surowo.
138. Bardziej przypomina plener rozwodowy niż ślubny. On się gapi w górę, a Ona myśli o rozwodzie.
139. Ustawienie pary przypomina "ważenie soli". Mój wzrok padł w pierwszej chwili na dziurę w dachu, dopiero potem zauważyłem PM.
140. Nielogiczne jest to przekrzywienie. On opiera się o słup, a Ona nie ma się o co oprzeć i znowu myśli o rozwodzie.
141-142. Znowu nielogiczne przekrzywienia.
czy wszyscy mają takie skojarzenia jak ten pan powyżej ? :-)
234 to dla mnie masakra.. sorry Pank.
To zdjecie dla mnie to jakies nieporozumienie biorac pod uwage Twoj warsztat.
Mam na mysl te motylki, tygryska, pana mlodego..
Gdyby jeszcze zostawic mloda z bardzo fajnym pomyslem na uklad rak - to by sie bronilo. Takie jest moje zdanie.
Jezeli dostales "takie zlecenie" i tak miales zrobic na zamowienie PM to ja bym czegos takiego nie dal na forum. Pozostawilbym w folderze "prywatne/na zamowienie".
Nie ten wątek, Parteq.
Faktycznie, pojecia nie mam jak to sie stalo, sorry Michal.
Zarasz poprosze moderatora o usuniecie.
hehehehe
Niech zostanie w sumie pasuje do tego wątku jak ulał. Prędzej czy później i tu pojawią się tygrysy i motylki. Kwestia czasu a komentarz ma już z góry.
No to jak juz pisze w nie tych watkach co trzeba to pociagne dalej ;)
Słownik synonimów i antonimów:
» przymiotnik: zgorzkniały
synonimy: gderliwy, mrukliwy, ponury, zgorzkniały
antonimy: wesoły, pogodny
» przymiotnik zgorzkniały
synonimy: cierpki, zgryźliwy, zrzędliwy, zawzięty, zgorzkniały
antonimy: pogodny, optymistycznie nastawiony
:D