ło boze... 75 za osobe?? Nie no to ze mną to też będzie ciężko... 75 złotych za głowe to strasznie duzo :roll:Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Wersja do druku
ło boze... 75 za osobe?? Nie no to ze mną to też będzie ciężko... 75 złotych za głowe to strasznie duzo :roll:Cytat:
www.trzykafki.pl chyba bede tam nocowal, bo to nie dom studencki i tam maja wolne pokoje (i hope so)
Gdyby dało się tam wynająć cały segment wspólny,to byłoby fajnie. Osobiście też wole taniej.
a spojrz do do tego "trzy kafki" na slowackiego (to ten niebieski):
Pokój Cena
jednoosobowy 50 PLN
dwuosobowy 70 PLN
trzyosobowy 90 PLN
czteroosobowy 110 PLN
pięcioosobowy 130 PLN
sześcioosobowy 150 PLN
za caly pokoj czyli jak wynajmiesz szescioosobowy to placisz 25 zl
a tutaj mapka dojazdu (20 minut na nogach to nie taka straszna rzecz)
A na wislnej przeciez 2-os jest za 150
trzy kafki sa trzy: max extra lux, business class i apartament studencki, odpowiednio kolory: czerwony, zolty, niebieski. Jesli niebieski najtanszy, a wyglada tam schludnie, no nie powiecie, to ja sie tam pisze... roznica chyba odczuwalna jesliu za dwuosobowy pokoj miast 150 placi sie 70 zl...
panowie, potrzeba szybkiej decyzji zespołu Wawa-Gdańsk-Białystok. Wynajęcie takiej liczby łóżek to w naszym mieście naprawdę pory problem. Spieszcie się i dajcie znać, czy my mamy to załatwiać :!:
Kubaman, mnie na ta rezerwacje tez licz, prawdopodobnie na dwie osoby ale o tym dam Ci jeszcze znac dzis wieczor poki co znikam...
I Katowice!! Przeciez ja tez na tą rezerwacje sie pisze!!Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Moja decyzja jest: najtaniej. Ale jeśli wyjdzie, ze wislna czy cos, to też moze byc.
no ale ty i thorin już na pewno chcecie tam spać. a oni jeszcze nie wiedzą.Cytat:
Zamieszczone przez Venio
aha. Wiesz ja tylko przypominam by potem sie nie okazało ze nagle nie mam gdzie spac :DCytat:
Zamieszczone przez Kubaman
ok Kubaman, dla mnie pokoj dwuosobowy, bo zabieram kolezanke, wiec licz Venia osobno :)
a bedzie pozowala ? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez ripek
musisz ladnie poprosic to moze sie zgodzi :mrgreen:
buehehe no to dostałem kosza :D hehe ide rzucic sie z mostu :mrgreen:Cytat:
z grunwaldzkiego ? poczekaj z tym na zlot to dobra reporterka moze byc z tym skokiem :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Venio
To bedzie inscenizacja scenki p.t.: Wanda co Niemca nie chciala :DCytat:
Jaselka jakies znaczy sie.
hehe typowi fotografowie. Co jak kolega dostanie kulke w łep to najpierw robią mu zdjęcie a potem starają sie pomóc :D
A jak ;)
BTW. To jakies IDentyfikatory robimy na zlot ? ;)
A po lufach się nie poznamy?
No ale kto jest kto ? ;) Tylko kilka osob ma zdjecia w avatarach.
Pozatym nie lufa 'stroi' czlowieka :)
jesli znajde czas, to se wydrukuje identyfikator z moim avatarkiem - w ten sposob najlatwiej sie rozpoznamy :)Cytat:
Zamieszczone przez ripek
No to sie przedstawimy, jale problem.
na 18stej stronie Ripek, masz numery telefonow, do Mmszy, Mxdanisha, Tomka Golinskiego i do mnie... jesli chcesz to specjalnie dla Ciebie moge przeslac wersje mojego avatara 2k pix x 3k pix :)
hehe ;D przyjdz w koszulce w zielono-bialo-pomaranczowej ;) poznam ;)
heh ok, zobaczymy co sie da zrobic ;)
Kubaman, bedziesz dzis dzwonil do trech kafkow ? jesli tak to daj znac, jesli nie to tez daj znac to ja zadzwonie :)
panowie,
sorki za obsówę, ale mam chwilowo małe problemy i nie mogłem się niczym zajać wczoraj ani dzisiaj do wieczora.
proponuję, żebyście zarezerwowali sobie nocleg w trzech kafkach, bo czas ucieka, a to jest sporo miejsc do rezerwacji (może thorin pomoże?) Szczegóły planu ustalę dzisiaj wieczór i poddam do dyskusji jutro
sorki, ale siła wyższa :(
To samo co Wiślna. Tego samego typu centrum. Minimalnie taniej. Mi tam pasuje tak samo, ale bardziej wole tańsze kawki.
Ja tez jestem za tańszą ofertą.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Mi cena tak bardzo nie gra roli więc Tomek mnie wpisze tam gdzie wszyscy uzgodnicie (przynajmniej tak się umawialiśmy)
Tylko nie walczcie gdzie taniej o 5 zeta, bo niedługo będzie walka o ten hotel gdzie wogóle są wolne pokoje.
A czasu coraz mniej
Ja tak jak wcześniej pisałem będę o 6.09 na centralnym w W-wieCytat:
Zamieszczone przez mmsza
Ale o ile się orientuję Gawryl bedzie na miejscu ok 8.00-8.15 (chyba że zmienił plany)
Późno, późno... ale niestety nie mają innej opcji przejazdu PKPCytat:
Zamieszczone przez mmsza
Małe sprostowanie: mogą być o 5.55 ale by musieli ruszyć o 20.30 w piątek :mrgreen:
eee, Panowie, to nie wchodzi w gre ;) po takiej podrozy, co to normalnie trwa 2.5h a w tym przypadku 9.5h, to jedyne, co bysmy umieli wykrzesac z siebie na ,,zlocie CB'' to ciu-ciu-ciu...ciu-ciu-ciu...., dlugo bysmy sie nie otrzasneli z tego szoku :DCytat:
Zamieszczone przez mmsza
wiec bedziemy na 8:14 :)
edit:
ze nie wspomne o 2h czekania w malowniczej Malkinii :) oraz 40min marsz z W. WIlenskiej na W. Wschodnia :) chyba bysmy byli zaginieni w akcji ;) kto by nas ratowal?
jesli moge odpowiadać w imieniu gospodarzy, to właśnie taki wariant bierzemy pod uwagę.
Ja sie dowiedziałem wczoraj ze starzy mnie podrzucą bo jadą do krakowa w jakiś interesach wiec looz. Moge być o ktorej chce ^^ hehe powiedzcie gdzie i o ktorej zbiorka zlotu to szofer mnie zawiezie na czas :D
Edit: Ej tylko co z tym hotelem? juz ktos zarezerwował miejsca? Bo nie chce spac pod mostem :D
Może zrobimy ankietę? :> Ja jestem za opcją tańszą, ale zgodzę się na cokolwiek z wymienionych.Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Zawsze jest jeszcze Sheraton ;) nawet blisko centrum :D
A przyjade pociagiem oczywiscie z Gawrylem.
ja jestem za kawkami czyli opcja tansza
no to sie doigralismy, trzy kafki juz pozajmowane na sobote, Mmsza, ja rozumiem Twoj tok myslenia, i gdybym mial tyle kasy zeby zaplacic chetnie bym zaplacil ale wiecej jak 50 zl nie jestem w stanie za nocleg zaplacic...
ta troche trza sie z innymi liczyc :P no ale coż... za pozno :P
Panowie, tu nie idzie o to gdzie zalatwimy razem pokoje, tu juz nie ma w czym przebierac, polecam telefon w lape i dzwonic bo czasu coraz mniej a miejsc naprawde w Krakowie malo, moge podac numery gdzie oferowali mi trzyosobowy pokoj za 70 zl za osobe, albo dwuosobowy z malzenskim lozem w dwoch pokoje 3 osobowe z lazienka a w jednym zaproponowali mi 10 osobowy :shock: obdzwonilem okolo dziesieciu hosteli/hoteli i tylko taki plon, nie da sie juz tego wszystkiego tak czasowo dograc tak zebysmy sie z wami kontaktowali pytali czy wszystkim pasuje i zeby wszyscy kimali w jednym lokalu, przykro mi to stwierdzic ale musimy dzwonic i zalatwiac pokoje na wlasna reke... i to jest hanba dla mnie jako ze staralem sie byc "organizatorem" **** ze mnie nie organizator przepraszam i jeszcze raz polecam dzwonic gdzie sie da... oto przydatne adresy:
www.spanie.pl
www.hostel.pl
jesli kogos ta trojka interesuje moge podac numer telefonu...
A nie mówiłem "spieszyc sie"? :)
Canis, prosze Cie :) teraz nie potrzeba krytykowac tylko sie organizowac:|
Thorin, ja pisałem, że mi pasuje cokolwiek. Podobnie Venio i Danisz. Jeśli możesz, to po prostu wybierz coś i zarezerwuj i będzie z głowy.
OK, w końcu udało mi się cos wymyśleć. Prezentuję to od razu, bo nie ma juz czasu na wiele dyskusji. Plan na niedzielę jeszcze dzisiaj. Proszę o komentarze.
Propozycja programu zlotu CB w Krakowie 15-16 pażdziernika 2005
Sobota 15.10.2005
10.00 - Zbiórka na Placu Mariackim pod fontanną
10.15 – ogólne rozpoznanie, przywitanie itp :D
10.30 – ustalenie decyzji dotyczących planu. Ocena pogody, stanu uczestników :wink: , podział na podgrupy wg. zainteresowań.
10.45 – 11.45 wyjście na Rynek, zapoznanie się z naszym pięknym miastem, fotografie z kwiaciarkami, gołębiami itp. Rekonesans (moze być solo lub w małych grupkach)
11.45 – ponowne zebranie na Placu Mariackim pod fontanną
12.00 – 12.45 spacer do Collegium Maius i sesja foto „Gotycka architektura Uniwersytetu Jagiellońskiego”
13.00 - ponowne zebranie na Placu Mariackim pod fontanną i spotkanie z maruderami z Wawy, Gdańska, Białegostoku itp. Zapoznanie z nowo przybyłymi 8)
13.15 – 14.15 obiad. Proponuję tanio i w miarę smacznie –Kebab na Placu Dominikańskim. Mogę zarezerwować stoliki, proszę tylko o info czy Wam to pasuje. Cena Kebaba 7PLN, piwo 0,5L 6PLN, obiad 13PLN.
14.15 – zbiórka i spacer ul. Grodzką na Wawel
15.00 – 16.00 okupacja dziedzińca wzgórza wawelskiego (na murkach i trawce). Prezentacja sprzętu, macanie, dotykanie, opinie właścicieli, fotki testowe, itp – generalnie onanizm sprzętowy :mrgreen: . Proszę podpisać naklejkami swój sprzęt, nawet dekielki, bo inaczej będziemy mieli spory problem przy tej ilości uczestników :shock:
16.00 – 17.00 fotografowanie wzgórza wawelskiego, zamku, katedry, panoramy na Stare Miasto i Kazimierz.
17.00 – zbiórka w ustalonym miejscu na Wawelu i zejście na Stare Miasto
17.15 – 18.30 podział na grupy na Placu Mariackim pod fontanną i wyjście „na miasto” w celu focenia następujacych tematów:
- krakowska gotycka architektura sakralna
- wnętrza kosciołów i witraże
- Rynek, Teatr Słowackiego i mury obronne z Barbakanem
18.30 - zbiórka na Placu Mariackim pod fontanną
18.45 – Wolne! Wyjście do knajp 8) . Osobiście proponuję przejście się przez kilka pub’ów dla poczucia klimatu. Jest to droższa wersja, ale daje świetny pogląd, jak wygląda krakowskie życie towarzyskie. Proponuje nawet temat foto: klimat krakowskich klubów i pub'ów. Piwo w kraku to średnio 6PLN za 0,5L (czasem 7PLN, żadko 5,5PLN). Przy okazji oglądanie i komentowanie zrobionych zdjęć.
22, 23 ? – rozejście się i lulu
24 - spotkanie zainteresowanych na nocne focenie starego miasta. Polecam następujące rejony:
- zdjęcia Wawelu, zwłaszcza znad Wisly
- Rynek
- Barbakan, mury obronne, Teatr Słowackiego
- przy bardzo dobrej pogodzie fotografowanie panoram z Kopca Kościuszki
Jak znam życie to godziny i tak się rozjadą. Plan bardzo klasyczny i typowo turystyczny. Większość z tych rzeczy mam już dobrze obcykane, więc liczę na punkt: 18.45 ;)
Kebab? To nie można zjeść jak normalni ludzie? :/
Co masz do kebaba? :D :mrgreen:Cytat:
Jestem za. Niech jeden zarezerwuje i bedzie po wszystkimCytat:
Proponuję knajpę "Siux" przy rynku, w miare tanio (nawet na studencką kieszeń) i mozna nieźle zjeść, porcje są duze i bardzo smaczne, mają tez znakomitą pizze. Tylko pivko nie najtansze bo ok 7zł.
Co do focenia nocnego to jednak proponuje wczesniejsze pory, ładniej zdjęcia wychdzą a i o transport łatwiej.
Jeśli juz o transporcie mowa, to w Krakowie są bilety 24, 48 i 72 godzinne, polecam jesli ktoś ma zamiar duzo jeździć.
Gdzie w programie są skałki Twardowskiego?
Poza tym plan czasowo jest strasznie napiety, ciezko bedzie wszystko zrealizować tak jak to zaplanowałeś (łącznie z transpotrani MPK)
To jest tylko propozycja. W planie nie ma mowy o żadnym transporcie, jest to tak zgrane, żeby dało sie obyć bez komunikacji miejskiej czy samochodowej.
Druga sprawa dotycząca knajp i obiadu - panowie, nie wiem ilu z Was bywa w Kraku, ale wprowadzenie 20 osób do jakiejkolwiek restauracji, choćby i speluny nie wchodzi w grę. Możemy sobie dumać, ale to po prostu jest niewykonanle, to jest zatłoczone miasto :eek:
Proponowałem kebab, bo:
a) jest po drodze i bardzo blisko
b) jest to duży lokal (a nawet są dwa do wyboru) i stosunkowo łatwiej jest zarezerwować stolik
c) jest tanio
d) dla wymagających można tam kupić obiad, tak jak napisałem, oraz piwo
Plan jest tak dopasowany, żeby mieć trochę więcej czasu na każdą propozycję. Nie wiemy jaka będzie pogoda, ile będziemy mieli ochoty itp. Lepiej mieć większy program i rezygnować z niektórych propozycji, niż mieć za mało, nudzić się i wymyślać cos na siłę na miejscu.
Ponieważ nigdy nie będzie sie podobało wszystkim, proponowałem podział na podgrupki. Przecież jak ktoś chce, może od razu uderzać na piwo.
co do żarcia, to przecież jeśli komus nie będzie pasowało, może się udać gdzie chce i spotkać o umówionej godzinie. W ogóle nie przewiduję, że wszyscy będą brać udział dokładnie we wszystkich propozycjach. Ja sam muszę pomóc mojej mamie w sobotę i musze sie urwać na dwie godziny po południu. Loozik panowie, loozik..