jasne jasne :lol: przeca wiemyCytat:
Zamieszczone przez perlpa
Wersja do druku
jasne jasne :lol: przeca wiemyCytat:
Zamieszczone przez perlpa
A co sadzicie o stryropianie przy duzym sloncu?
Czy taka folia nie bedzie tworzyla "zajaczkow" swietlnych?
Np. takiego jak w avatarku ?? :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
Tak, parę razy. Nie jest to łatwe. Najfajniej jak są dwie (-: Trzeba po prostu zapytać. Potem oczywiście wziąć maila i zdjęcia wysłać.Cytat:
Zamieszczone przez ripek
Cytat:
Zamieszczone przez ripek
Mam tak co tydzień w piątek na przystanku jak jade do szkoły.
A to już dzisiaj! :D
Tzn mam taki zamiar :P
PS. kurde, chłodno się ostatnio zrobiło i się cieplej ubiera, ale na początku października to łojojoj... :D
wróciłem. byłem, fotki zrobiłem, jak na pierwszy raz jestem z nich zadowolony. ogólnie pozytywnie zaskoczony swoimi zdolnościami w kontaktach z "modelkami" z których tylko 1 na 2 plus faceta okazała się być pro.
Pozatym nie mam już siły nic robić. Fotki będą tutaj albo jutro z rana albo popłudniu jak dojdę do siebie. Sesja trwała prawie 7 godzin.
1 na 2 to cale 50 % fotografowanych kobiet, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :mrgreen:
zamieram w oczekiwaniu
sie chłopaczyna musiał solidnie zmęczyć ta sesją ;)
dajcie chopu się wyspać...
Z kim ? ;)Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
no gdzie te foty:D??
C41photocrew - ale mosz podpis naladowany emocjami :)
i know:)
z modelkami ofkoz ;)Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
no i ten avatarek :D WAR!!! ;)Cytat:
Zamieszczone przez asterix
uff przebrnalem przez 22 strony i myslalem ze cosik zobacze... znaczy sie efekt tych przygotowan i... zonk
moze autor watku jak niedziwiadek zapadl w sen zimowy?? ;)
Napewno mu karta padła ;)
hahaha :D ale tak serio kurde to troche sie niecierpliwie :P chyba jak połowa forum ^^Cytat:
Zamieszczone przez kami74
Obrabia w photoshopie. Rozjasnia modeki, przyciemnia okna. ;)
Poszedl na tory :)
ogolnie nigdy chyba nie bylo na forum takiego skupienia na temacie i wyczekiwania :)
edit: zasadniczo temat czytano 9200 razy hehe niezle niezle
:D spoko spoko Panowie. sorka za opóźnienia ale w moich kochanym LO tak nas katują ostatnio że chodzę spać o 23 i nie wyrabiam z kuciem. pewnie ktoś powie że się nauką kolejny raz zasłaniam ale sorka - nie mam wyjścia chociaż chciałbym mieć. dzisiaj wrzucę jedną fotkę. tak szczerze to siedzą u mnie nie obrobione RAWy i czekają na weekend.
Cytat:
Zamieszczone przez Venio
Nie wiem wlasciwie na co... na modelki popatrzec?
Wiecej i dostepnych od reki modelek jest np tu: http://www.linkowisko.promodels.pl/ :roll: .
no modelki mozna tez ewentualnie zobaczyc tutaj:
http://www.photomodels4u.com/?page=modelki#
Il Fuoco, myslisz ze chodzenie o 23 spac to pozno ? ;) przed matura tez sypialem 8 h dziennie, teraz 8 h tygodniowo :mrgreen:
nie o modelki mi chodzi tylko o efekt pracy i debiutu Il fuoco... nie wiem czemu sie czepiasz... :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Kucia nie mam i pozniej chodze spac :mrgreen:Cytat:
nic nowego ze sie czepia...no ale juz taki jest widac olac...
kurcze:D to rzuc choc jedna fotke:D
Il Fuoco, po internecie zaczelo krazyc przedpremierowe zdjecie, to przecieki jak z 3d czy moze jakis rzetelny przeciek a la 5d ? :)
ależ oczywiście:D:D
proszę bardzo:
za jakość przepraszam - Raw wywoływany na tempo... zero PS'a. może delikatne saturation ale nic pozatym. dzisiaj będę usuwał cienie:P
ciąg dalszy prawdopodobnie na 80% dzisiaj będzie:)
a przedpremierowe to pewnie to było:
OT: a wogóle to musze avatara zmienić. chyba musiałem mieć zły dzień że ten wstawiłem... wyglądam jak nieprzymierzając świerzak małosolny w zalewie octowej...
Ten cien na jedynce wymiata :D
2-ka oki :)
A nie lepiej było doświetlić z boku żeby cienia na no.1 nie było zamiast potem się w PS-sie męczyć??
Czy w 300d jest błysk modelujący, który pozwala zobaczyć rozkład cieni?Cytat:
Zamieszczone przez Maciej
Może to by było pomocne?
przepraszam ze zapytam
oczym jest ten wątek?
Ty sie lepiej jeszcze zastanow nad ta fucha.Nie masz NAJMNIEJSZYCH SZANS zrobienia tego na akceptowalnym poziomie.Nie jestem zlosliwy,tylko realnie patrze.To nie jest robota ktora mozna wykonac bez doswiadczenia i paruCytat:
szkiel preznaczonych do tego zadania.
prosze ! :-)Cytat:
Zamieszczone przez bonk
jaki wątek :shock:Cytat:
Zamieszczone przez bonk
:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez bonk
starczy Ci przeczytać kilka pierwszych postów...
później sobie odpuść jakieś kolejne 220 i zacznij śledzić znowu :D
wlasnie wymieklem przy 60
i znowu zaczalem gdzies pod koniec
to lepsze od jakiejs telenoweli
druga fotka troche za ciemna na twarzy...
jesli chodzi o pierwszą fotkę to faktycznie cień nie do zniesienia...
zastanawia mnie czy nie robiłeś próbek?
kurde, nie widzałeś tego??? w PS'ie teraz będziesz tracił masę czasu żeby się tego pozbyć...
z ciekawości zapytam czy to to odbicie na tej kratkowanej blasze to to pomocnik trzymajacy blende (sty/eropian) ? bo na odbicie modelki to mi nie wygląda...
odnośnie drugiej fotki to tak jak Venio, a pozatym wolałbym aby te okna były prosto...
PS. po ile stoją takie fartuszki???
Jeśli wybrałeś te lepsze, to rzeczywiście, szkoda sensu...
pierwsze ... na prawdę używałeś lampy na wprost, jako światła głównego?!?
Dlatego pytałem wcześniej, jakim oświetleniem dysponujesz... do dużych pomieszczeń potrzebne jest mocne światło, i to na pewno nie z aparatu. Napisałeś, że nie dysponujesz żadnym, bo lampa na aparacie może się nadawać do reporterki, ale nie do studia. Ok, lampa w bok i odbić od jakiejś powierzchni i można walczyć.
Drugie zdjęcie potwierdza, że na to też nie wpadłeś.
Brak na modelce _jakiegokolwiek_ światła modelującego. Ot, płaskie zastane z lekkim doświetleniem (znowu!) lampą na wprost z aparatu.
A po co taki błysk w tym przypadku? Jakich cieni można się spodziewać jak strzelasz lampą na wprost, bez dyfuzora nawet?Cytat:
Zamieszczone przez Diabeł
Perwers :lol: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
zapewne jest ale nie wiem po co???Cytat:
Zamieszczone przez Diabeł
jak masz wlączoną lampę to naciśnij przycisk do podglądu głębi to lampa wyzwoli taki pseudo ciągły błysk...
na external flashu działa tak samo...
zawsze przecież można strzelić jedną/kilka fotek i zobaczyć co jest do nędzy nie tak ze światłem! to jest m.in plus fotogafii cyfrowej że na bieżąco robisz sobie podgląd...
przy takich zdjęciach to jest IMHO nieuniknione...
a więc tak. nie wybrałem najlepszych bo nie miałem nawet czasu i dalej nie mam cokolwiek wybierać. co do wypowiedzi któregoś kolegi że wogóle niemam się co brać za ten temat informuję że już się wziąłem, zrobiłem zleceniodawcy się nawet spodobało. ale i tak niemożna było oczekiwać niewiadomo czego. dzięki za podpowiedzi z blendami i światłami ale nie było jak tam tego zastosować. kobieta miała tych cicuchów na 2 dni robienia zdjęć a oprócz tego co ja robiłem były jeszcze zdjęcia studyjne zamówione u jakiegoś pro.
Domyślam się że moje zdjęcia są bardzo cienkie ale przynajmniej wiem co trzeba będzie kiedyś poprawiać etc. chciałbym się trochę teorii nauczyć więc pytanko: jakie książki/pisma polecacie?
forum promodels odwiedziłe, poczytałem ale tam oprócz tutoriali cała wiedza jest porozrzucana.a z usuwaniem cienia z 1ki nie jest tak strasznie. 15-20 minut i cienia nie ma. wczoraj miałem już usunięte cienie w sumie aż do podłogi no i nastąpił zwis i trzeba było resetować.. ehh...
że tak się zapytam: po co? i dla ułatwienia czytających jest to skrótowe pytanie skierowane nie tylko do autora wątku i zaprezentowanych wyników zapisu na kartę pamięci aparatu. muszę zrobić*jakiś unsubscribe tego wątku bo... właśnie - po co?
Il fuoco, po co się pytasz po raz któryś o te same rzeczy. szkoda naszego czasu. z rad nie korzystasz. chyba że są*jakieś zdjęcia, które mojemu, mam nadzieję, błędnemu zdaniu przeczą.
Zwłaszca, że nie wyobrażam sobie takiej sesji zdjęciowej, gdzie nie było jak zastosować blendy. :)
szkoda tylko tego, ze zleceniodawcy maja tak male pojecie o tym co potrzebuja..