Dłuuugo czekałem, aby na tym panelu LED nie było reklamy, która byłaby w 100% przepalona (ta miała najmniej możliwych zapalonych pikseli :D). Aczkolwiek fakt, możnaby to maznąć.
Wersja do druku
No właśnie, bo w dalszym ciagu wazniejsze jest dla Ciebie aby technicznie wszystko było cacy - co zdjęcie przedstawia to już mniej istotne..
Świetny przykład :)
Targi Ślubne
(podobnie jak na PGA - zgoła inne podejście do tematu)
142.
143.
144.
145.
146.
147.
148.
149.
150.
151.
Mowie Ci,
krajobrazy chlopie, krajobrazy..
;)
No kurcze, a przecież kombinowałem, i wydają mi się ciekawe :D
No drzwi jako ostatnie, bo mają "wyjście ewakuacyjne", czyli jakąś metaforę "końca" zwiedzania. 151 to nie zawiera w sobie w sumie żadnego powiązania z targami, dlatego dałem na koniec, niejako poza setem.
Dobra, to może spróbuję innym bodźcem wywalczyć sobie pobłażliwość i pochwały z waszej strony :D
152. Beata Ławniczak, Miss Wielkopolski 2007
153.
154.
155.
156.
157.
158.
Piękne zdjęcia i ciekawe kadry to to na pewno nie są. Powiew nudy i nijakości. Chyba faktycznie powinieneś pomyśleć o krajobrazie. A jak landszafty to wiadomo, że i muszą być http://www.bomafar.pl/pl/nasza-ferma.aspx
143, 146, 149 - daj to na microstocki - zarobisz parę groszy, moim skromnym zdaniem
zdRAWki
Dla mnie najciekawsze 143 i 151 tyle że za wiele z tematem to na tych zdjęciach nie ma.
Druga seria już bardziej związana z tematem.
Coś to Twoje oko czujne nie jest, bo jak robiłeś 152 to jakoś mnie z boku nie widziałeś...
A smyczka Canon-board dumnie powiewała. ;) ;)
Nie musisz mówić... Spędziłem z tymi "Koleżankami" cały dzień. ;)
Będą gdzieś twoje foty?
Coś tam wyprodukuję i wstawie na bloga z podpisu... Być może jeszcze dziś, a już na pewno jutro rano.
To co, jakiś krajobrazik chcieliście...
159.
160.
No,
i wszystko na miejscu :)
zwłaszcza ten słup...
Tymi fotkami z targów jeszcze bardziej zachęciłeś mnie od sigmy 30/1.4 (wiem, wiem, że to elką, ale na cropie to prawie to samo).
Z krajobrazowych - 159 baaardzo na tak.
Właśnie ten słup sprawia, że zdjęcie nie jest banalne. Wolę coś takiego niż te wszystkie oklepane, momentami zalatujące kiczem motywy z "pięknymi okolicznościami przyrody". Fotkę Miclesa można odczytywać w różny sposób. Dla jednego może to być kontrast między tymi właśnie "okolicznościami" a bezduszną techniką, ktoś inny może dostrzec tu dowcip autora.
fotkę miclesa można odczytać tak: bez supa ni ma prónda a dowcipne w tym jest to, że nawet ze supem prónda tyż może nie być:)
159. co ten krzok po lewo na dole tam robi ( poza tym, że rośnie)? no i te "betonowe czworaki" tyż pikne nie som:)))
słup to pikus-najbardziej w tym zachodzie słońca przeszkadza słońce-nie można go było wykadrować?
most na Hetmańskiej to pierwsze ale drugie skad?
Właśnie zauważyłem, że 35 na cropie można w ogóle nie odpinać i da się zrobić prawie wszystko :D
Nie wiem jak wam, ale mi te 2 ostatnie zdjęcia wydają się chooleeernie banalne i strzelone "ot tak". Strasznie mnie to dziwi, że wam się podoba, no ale cóż...
Kszoka mi się nie chciało wymazywać, bo wymazanie go nie jest żadnym photoshopowym wyzwaniem, z którym mógłbym się zmierzyć :D Bloki - możnaby też, ale tylko te po prawej. Fabryka "na końcu" rzeki jest jak najbardziej wskazana. Niby że ta woda zasila fabrykę, albo druga metafora - pomimo że fabryka, to woda czysta i przyroda żyje i wygląda zdrowo.
Też z Hetmańskiej, ale w drugą stronę.
Odnośnie tej czystej wody :
161.
I reszta ze spacerku :
162. To lata :
163. I to też lata :
164. No i skoczył...
163 i 164 nawet ciekawe, fajnie wyszlo.
Zdecydowanie krajobraz :D
Widziałem tego krzaka już przy kadrowaniu i założyłem, że nie będę focił ciaśniej, tylko go sobie wymażę. Na kompie też go widziałem, ale lenistwo wygrało.
Wiesz, jest coś takiego jak samospełnienie :D
164. Jak się skacze z mostu, to nigdy z jednej nogi! Zapamiętaj.
Wracając micles do Twojego streetfoto to polecam ten wątek http://canon-board.info/showthread.php?t=55725 Powinieneś się tam zagłębić i kontemplować. Według mnie to jedne z najlepszych zdjęć zamieszczonych na Forum w tym gatunku w 2009 roku. Niestety nie docenione. Popatrz z jakim smakiem ktoś wypatrzył sytuacje i zamknął je w kadrze kierując się pewnym kluczem. Może to nie jest mistrzostwo świata i okolic ale dla ciebie powinien być to wzór godny naśladowania.
Piękny ten krajobraz na 156 ! Reszta ... bez rewelacji.
Street nie wypowiadam się, bo na tym się nie znam a sam nie próbowałem jeszcze, boję się oberwać torbą z zakupami albo czymś od wkurzonej babci.
Jeżeli moje stwierdzenia nie wystarczają, to muszę posiłkować się innymi źródłami. Na książki nie mam czasu/nie stać mnie/etc, a ludzi związanych z fotografią o takie głupoty męczyć nie będę, żeby wystawiali jakieś opinie potwierdzające moje wywody. A ostatecznie - to Sergiusz zaczął.
Na rozluźnienie fota z mojego nowego, prywatnego studia :P :
P.S. Proszę, nie komentujcie skarpetek, po prostu tła sobie nie chciałem brudzić tak od razu ^^
165.
165. zabawne. Piszę bez ironii. :grin:
ja cie uwielbiam za tę fotę! :D :D
ano, wymień monitor:) doskonale widać szwy na dole nogawek:) co do skarpet, cóz, niedopatrzenie, boso byłoby lepiej, ale i tak dobrze, że nie w kapciach:)))
Nie bedę Cie uwielbiał za to zdjęcie, bo to byłoby kompletnie nierozsądne szastanie uwielbieniami, wystarczy, że gunia uwielbia:) a zdjecie niezłe, świadczące o pewnym poczuciu humoru. Gdybym miał sie do czegoś przyczepić to może Lkę mógłbys zamienić na jakiś czarny?
Ano też takie powstało, ale już bez "minki" :
166.
Z całego tego erotyzmu czy co to jest to mi tylko kłaczki na ręce przeszkadzają i ta szminka czy cuś na górnej wardze ciut za jasna nie bardzo pasuje do reszty wargi :roll: reszta ok nawet te oczy fajnie nie za mały nie za duży kontrast z tym makijażem więc jest w sam raz :grin:
Tak, włoski też widziałem, ale jakoś nie umiem ich małym nakładem czasowym zlikwidować. Wniosek : trzeba było ogolić :P
Gunia będzie zazdrosna... :(
O... wyższy bieg wrzuciłeś. Bardzo ładne :) .