No bo to jak w paragrafie 22 - odejmujesz koszt 17-40 czyli 2500 a dokladasz koszt 24-70 czyli powiedzmy 5000 i wychodzi ci 7k PLN za 5D :)Cytat:
Zamieszczone przez Silent Planet
Wersja do druku
No bo to jak w paragrafie 22 - odejmujesz koszt 17-40 czyli 2500 a dokladasz koszt 24-70 czyli powiedzmy 5000 i wychodzi ci 7k PLN za 5D :)Cytat:
9.7k pln płacisz na allegro za 5D, minus 2.4k pln za 17-40, którego nie musisz kupić i wychodzi Ci 7.3k pln za aparat.Cytat:
Zamieszczone przez Riccardo
Ok.
Ale jak doliczysz 5k na 24-70 to nagle zamiast 7.3k pln płacisz 12.3k pln.
Więc coś jest nie tak - bo gdy myśl rozwinąć - płacisz 5k drożej, a nie masz 14-70 :mrgreen:
To jest dopiero zagadka :mrgreen:
A moze to jest tak ze jak nie mamy 17-40 to odejmujemy 2500 a jak do tego nie mamy 24-70 to odejmujemy kolejne 5000 i wychodzi nam 2k za puszke. To sie nie opyla bo wychodzi taniej niz 350d wiec pewnie jest kiepski :)Cytat:
To tak jak sie kiedys Iwaszkiewicz nasmiewal z dodatkow do paliwa - kazdy taki specyfik obniza zuzycie o 10% wiec wystarczy tylko nalac 10 takich specyfikow i dlugo i namietnie omijac stacje benz :)
no comments...
szczerze? :D podoba mi sie :twisted:
Wow, super oslona !!
Jeszcze mu neonów brakuje:twisted:
kicz:)
no to znów allegro :)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78966460
Góry. Malarz maluje pejzaż. Podchodzi baca, patrzy jak artysta wiernie kopiuje widok i mowi:
- Choliera, ile to sie cłowiek musi namencyć, jak ni ma aparatu.
Biegnie młodzian po górach, patrzy, a tu jakiś gość ze statywem, coś mierzy, zakłada filtry, wymienia obiektywy, jakieś szare kartki wyciaga... i mowi:
- Cholera, ile to się człowiek musi namęczyć, jak nie ma cyfrówki.
- Dlaczego w Wąchocku smarują obiektywy musztardą?
- Żeby lepiej ostrzyły.
Córeczka fotografa prosi mamę o czekoladę.
- Dostaniesz tylko mały kawałeczek.
- Dobrze, poproszę tatę o powiększenie.
...moja żona jest jak fotograf. Bez pozwolenia nie wolno mi mrugnąć i wciąż muszę się uśmiechać...
Siedzi dziadek z albumem i mówi do wnuczka:
- Chodź Kurt oglądniemy zdjęcia...
Oglądają zdjęcia, dziadek mówi:
- To ciocia Ingrid, a to wuj Helmut.
Wnuczek wyciąga z za okładki stare zdjęcie na którym Hitler odbiera defiladę Wermachtu i pyta:
- Dziadku a to? Jakie ładne! Ile ludzi! Kto to jest ten pan z wąsikiem?
- To drogie dziecko był bardzo ZŁY CZŁOWIEK, pamiętaj, bardzo zły człowiek.
- Dziadku a dlaczego ty stoisz przed nim w mundurze i pokazujesz mu wyciągniętą do przodu rękę?
- Widzisz synku ja mu mówię: 'hola, hola zły człowieku'.
Po długiej upojnej nocy on zauważył na jej stoliku przy nocnej lampie zdjęcie faceta. Zaczął się niepokoić.
- Czy to jest twój mąż? - nerwowo zapytał
- Nie głuptasie - odpowiedziała przytulając się do niego.
- Czy to twój chłopak? - kontynuował
- Nie, coś ty - odpowiedziała
- Czy to twój ojciec lub brat? - pytał
- Nie, nie, nie - odpowiedziała delikatnie gryząc go w ucho.
- A więc kto to jest? - nalegał
- To ja ... przed zabiegiem chirurgicznym.
Po kolacji wigilijnej rodzina ogląda album ze zdjęciami.
Mały Jasio komentuje:
- To muszą być bardzo stare zdjęcia, bo tak wiele na nich miejsca do parkowania.
Lekarz, do którego przyszła baba, każe pielęgniarce zrobić jej zdjęcie rentgenowskie.
Pielęgniarka ustawia babę, a ta protestuje:
- Chciałabym z profilu, bo lepiej wychodzę!
Starsza lady zwierza się przyjaciółce:
- Wyobraź sobie, że co roku kazałam się fotografować.
- A co robiłaś przed wynalezieniem fotografii?
Sąsiad pyta Fąfarę, który lubi podróże i alkohol:
- Gdzie ostatnio byłeś na wycieczce?
- Nie wiem, jeszcze nie wywołałem filmów.
Towarzysz Chruszczow wizytował wzorowy kołchoz. Podczas wizyty w chlewni został uchwycony przez nieodłącznego fotoreportera 'Prawdy' w czasie gdy brał pięknego prosiaczka na ręce. Następnego dnia na pierwszej stronie ukazał się reportaż z wizyty ilustrowany ogromnym zdjęciem podpisanym 'Towarzysz Chruszczow wśród tuczników!'(Towarzysz Chruszczow trzeci z lewej).
inna wersja tego samego kawału
Towarzysz Chruszczow odwiedza wzorowe gospodarstwo rolne. Gdy znalazł się w chlewni, pośród stada dorodnych świń, towarzyszący grupie oficjeli fotoreporterzy natychmiast strzelają fotki.
Na to Chruszczow:
- Żeby mi tam nie było jakiegoś głupiego podpisu pod zdjęciem! Typu 'Chruszczow i świnie' czy coś takiego.
- Ależ skąd panie Towarzyszu! - odpowiadają reporterzy. Wszystko będzie cacy.
Nazajutrz ukazuje się gazeta ze zdjęciem towarzysza Chruszczowa wśród świń z podpisem: 'Towarzysz Chruszczow' (drugi od lewej).
Na sesji zdjęciowej do jednego z poczytnych magazynów dla panów fotograf mówi do pięknej modelki:
- A teraz, moja śliczna, pokaż na twarzy głęboką zadumę. ...
Pomogę ci. Ile to jest 7 razy 9?
Fotograf - specjalista od aktu pije z modelką herbatę i prowadzi rozmowę. Nagle rozlega się dzwonek u drzwi. Fotograf zrywa się na równe nogi i szepce:
- Szybko, niech się pani rozbiera! To na pewno moja żona.
- Czy mogłaby pani pozować mi do aktu?
- Chętnie, ale nie jestem modelką.
- Ależ to nic nie szkodzi! Ja, proszę pani, nie jestem fotografem...
Idzie dwóch policjantów. Nagle jeden znalazł lusterko, patrzy i mówi:
- O! moje zdjęcie!
Drugi bierze i mówi:
- No coś ty, to moje zdjęcie!
Pokłócili się i poszli na komendę. Tam trafili na komendanta, który postanowił autorytatywnie rozstrzygnąć spór. Spogląda i mówi:
- No co wy chłopcy, swego komendanta nie poznajecie, co?
I zabrał lusterko do kieszeni. Po powrocie do domu zmienił spodnie.
Później córka go pyta:
- Tato, możesz mi dać trochę pieniędzy?
- A weź sobie ode mnie z kieszeni.
Córka poszła, i znalazła w kieszeni lusterko, i woła do matki: - Mamo! Widziałaś, tato nosi w kieszeni zdjęcie jakiejś laski!
Matka przybiegła, patrzy i mów do córki: - Coś ty, to jakaś stara baba!
Przychodzi policjant do sklepu i prosi o dwie przepalone żarówki.
- Mamy tylko dobre - odpowiada zdziwiony ekspedient, ale widząc, że klientem jest policjant nie chce konfliktu więc znajduje na zapleczu przepalone żarówki i wręcza klientowi.
Zaciekawiony pyta:
- Po co panu takie żarówki? - Potrzebuje do ciemni fotograficznej
Sławny myśliwy pokazuje znajomemu swoje trofea. Gość zachwycony widokiem licznych poroży, szabli i kłów, nagle wola:
- W rogu salonu widzę na ścianie głowę uśmiechniętej kobiety!
- To głowa mojej teściowej. Do ostatniej chwili biedaczka myślała, że chce ją sfotografować!
antosik9525, no i ilość Twoich postów spadła o połowe po jednym merge... :twisted: :evil:
Nie dla postów ino dla humoru forumowiczów umieszczane;
umieszczane w miarę toczenia sie rozmowy na GG - no bo przeciez wszystkiego sam nie wymysliłem :P
od tego jest przycisk: edytuj.
Ostatnio sobie podczytuję trochę forum FM, takie coś się pojawiło: http://www.fredmiranda.com/forum/topic/333665/0 :-)
I hate to be a twerp but some times they ask,
The local expert: "How many megapixles?"
Me: "Well, the 1D has 4 MP......."
The local expert: "Ah, my little Sony has 6 mp."
Me: Yes, but can it do this?" Chaka-chaka-chaka-chaka-chaka-chaka.........
You gotta love the machine gun.
:mrgreen:
a od siebie bym dodal : "o ! spojrzcie, najnowszy model cyfrowej lustrzanki sony !" :mrgreen:
LOL :D:D tej laski nic chyba nie przebije ;)Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Podoba mi się to w linku podanego przez muflona:
[chodzi o podziw dla body+600 mm przez postronnego przechodnia]
"Wow! Did you get any pictures of birds with that?"
>"No, I got a Mountain Lion."
"Really?" Nervously now, "Not really right? I've been jogging here for 20 years."
I showed him the picture...
buehehehe o to mamy wyraźny przykład świetlistosci canona :D ah ta dusza ;)
moze i to zabawnie wyglada ale zastanawiam sie dlaczego Canon czegos takiego nie produkuje dajac zarazbiac velbonowi na badziewnych monopodach :mrgreen:
Pewnie nie ma koncesji na sprzedaż broni.
Albo ma wykupiony u nich pakiet akcji ;)
fajny patent... a kiedyś się z tego śmiałem:)
:mrgreen:
Uuaaa tak to jest jak braknie szerokiego kata. ;)
DoMiNiQuE, ja mam lęk wysokości, nie zamieszczaj takich fotek bez ostrzeżenia bo prawie spadłam z fotela ;).Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Mam to samo, ale nie spadłem, bo trzymają mnie podłokietniki :PCytat:
Zamieszczone przez Reno
no, trochę niebezpieczne...
ale co tam, i tak foci Nikonem ;)
wiec jak spadnie to zadna strata ;) ;)Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
po czym wnioskujecie ze to nikon ? jak dla mnie to to jest eos 5 z gripem VG-10 podpietym... szkla ani lampy nie potrafie rozpoznac
Na lampie jest napis i biała kropa wyglądająca jak logo MINOLTYCytat:
Zamieszczone przez thorin
Widziales kiedys taka brzydka lampe do Canona? :D
http://www.photozone.de/2Equipment/nikonflash.htm
nie :) ale widzialem takie eosy,
dlatego pytam po czym wnioskujecie ze to nikon ?
Jednak NIKON lampa to SB 28
Zwroc uwage na jasna kropke kolo bagnetu oraz dziure na gripie i bedzie jednak ze to nie Canon...
http://www.mir.com.my/rb/photography...s/slr88.htm#f4
Wygralem? :mrgreen:
foto SB28
Ludzie!Przecież to miało być zabawne zdjęcie,a nie materiał dla detektywa!Koleś stoi na poręczy,parę pięter nad ziemią,na tym się skupcie!:mrgreen:
Ale teraz wszyscy wiedza ze trzyma Nikona F4 z gripem MB-21 i lampa SB-28...Cytat:
Zamieszczone przez -=Festyk=-
Wkoncu to forum onanistow sprzetowych :mrgreen:
Jeszcze cholera tylko ten obiektyw :twisted:
Dokładnie . Wiadomo również , że jak spadnie to nie ma sensu biec na dół po sprzęt :-)Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
A to akurat jest ważna informacja:DCytat:
Zamieszczone przez Tomasz1972
Jeśli to F4 to razcej warto. Na pewno nic by mu się nie stało, bo to mocniejsze toto jest od Zenita. Gdyby mi _ten_ aparat spadł z nieba (byle nie na głowę), na pewno bym jakieś szkiełko do niego kupił.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz1972
Ekskomunike Ci zaraz zafunduja i bedziesz mial f4 :mrgreen:
Z bonusem w postaci czarnego forum :twisted:
Ale serio... Jak tak popatrzec na to co robili w tamtych czasach to az dziw bierze ile rzeczy zarzucili... Pewnie starsi niektorzy do dzisiaj nie moga zrozumiec niesciagalnych pryzmatow, kiepawych wizjerow, braku gripa, plastik fantastik...
Roman Co Ty Pier.............?
Wcale nie dowcipne toto, ale o fotografii.
Polecam szczerze.
http://fishki.net/comment.php?id=7360
Super uchwycone. :D
- Co moze najszybciej poprawic wizerunek nowej Pierwszej Damy?
- ?
- Photoshop.
He, he. Jak to chyba muflon napisał w reportażu z pragi: Kulisy powstawania najlepszych ujęć